En Sıcak Konular

''TERÖRİZM'' SÖZÜ AKİLLERİ(!) RAHATSIZ ETTİ

6 Nisan 2013 11:18 tsi
''TERÖRİZM'' SÖZÜ AKİLLERİ(!) RAHATSIZ ETTİ İktidarın “akil” grubundan Zübeyde Teker ve Lami Özgen, Dolmabahçe’deki toplantının basına kapalı bölümünde, Başbakan’dan üslubuna dikkat etmesini istedi: Kürtler kaygılanır!

İlk ayar Erdoğan'a: Terörizm demeyin!

İktidarın "akil" grubundan Zübeyde Teker ve Lami Özgen, Dolmabahçe'deki toplantının basına kapalı
bölümünde, Başbakan'dan üslubuna dikkat etmesini istedi: Kürtler kaygılanır!
 
Örgütün sitesinde yayınlandı
 
BÖlücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF adlı sitedeki iddialara göre, 63 "akil insan"dan Zübeyde Teker, Erdoğan'ı eleştirdi. Teker'in, "Eğer siz 'terörizm' tanımı koyarsanız, Kürt halkı hiçbir şekilde inanmayacak ve hatta sürece tepki gösterecektir. Üslubunuza dikkat etmeniz faydalı olur" dediği ileri sürüldü. 
 
Özgen: Bu ifade risk barındırıyor
 
KESK Genel Başkanı ve "akil insan" Lami Özgen'in de Erdoğan'dan zaman içinde bu dili değiştirmesini istediği belirtilerek şunları söylediği iddia edildi: Zaten devletle duygusal olarak bağı kopmuş bir halka böylesi bir dille barış getirmekten bahsetmek sıkıntılıdır. 200 yıllık karmaşık sorunu terörle ifade etmek doğru değil.
 
Erdoğan: Yasalar gereği diyorum
 
ANF'nin haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, eleştirilere şu cevabı verdi: Ben anayasada tanımlanan terörizm kavramı üzerinden konuşmak durumundayım. Yasalar içinde ifade ediyorum. Doğru, sorunun karmaşık olduğunun farkındayız. Ama hukuki boyuttan kaynaklı kendi açımızdan sorunu farklı argümanlarla ifade edebiliriz.
 
"Terörizm" ifadesi Akilleri rahatsız etti
 
İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde "Akil İnsanlar Komisyonu" üyeleri ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı istişare toplantısının basına kapalı olarak devam eden bölümünde Erdoğan'ın eleştirildiği öğrenildi. PKK'ya yakınlığıyla bilinen ANF sitesindeki iddialara göre 'Akil İnsanlar Komisyonu' üyelerinden bazı isimler, Erdoğan'ın basına açık bölümdeki konuşmasının 'sorunlu' olduğunu dile getirdi.
 
Dikkatli olmalısınız 
 
Komisyonda yer alan, Tutuklu Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Genel Başkanı Zübeyde Teker'in, toplantı sırasında Başbakan Erdoğan'a, süreci "terörü sonlandırma süreci" olarak tarif ettiği için eleştiri yönelttiği iddia edildi. Teker'in, söz alarak Erdoğan'a, "Eğer siz 'terörizm'tanımı koyarsanız, Kürt halkı hiçbir şekilde inanmayacak ve hatta sürece tepki gösterecektir. Zaten devletle duygusal olarak bağı kopmuş bir halka böylesi bir dille barış getirmekten bahsetmek sıkıntılıdır. Üslubunuza dikkat etmeniz faydalı olur" dediği öne sürüldü. Erdoğan'ın ise Teker'e, "Ben anayasada tanımlanan 'terörizm'kavramı üzerinden konuşmak durumundayım. Yasalar içinde ifade ediyorum" yanıtını verdiği öğrenildi. 
ANF'nin iddiasına göre, KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, sürecin "terör" kavramıyla ifade edilmesine tepki gösterdi. "Bu sorun 200 yıllık karmaşık bir sorun, bu sorunu terörle ifade etmek doğru değil. Hedeflenen süreci sonuca götürme konusunda da riskler barındırır" şeklinde eleştirisini ileten Özgen, Erdoğan'dan zaman içinde bu dili değiştirmesini istedi. Lami Özgen'in sözleri üzerine de Başbakan Erdoğan'ın, benzer bir yanıt vererek, "Doğru, sorunun karmaşık olduğunun farkındayız. Ama kendi açımızdan sorunu farklı argümanlarla ifade edebiliriz" vurgusunda bulunduğu ifade edildi.


Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=82799


Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,346 µs