En Sıcak Konular

İMRALI TUTANAKLARI ÜZERİNE

6 Mart 2013 14:19 tsi
İMRALI TUTANAKLARI ÜZERİNE Tutanaklarda ısrarla geçen bir sözcük var: İsyan. Anlaşılan o ki bir isyan çıkarmayı hararetle hedeflemiş. Bu yüzden kırgın gözüküyor; ama bir yandan da Türk devletine göz dağı vermekten geri durmuyor.

İmralı Tutanakları Üzerine

İmralı'da BDP'li vekillerle A. Öcalan'ın yaptığı konuşmaların tutanakları basına sızmış, Türkiye'nin gündemine oturmuştur. Tutanaklara göre Öcalan, "Şimdi(ye) kadar yaşadıklarımız devede kulak kalır. ..Yeni diyalog sürecini destekliyorum... Eski yaşam alışkınları(nı) topyekun bırakmak gerekir. Neden, çünkü bu bir rejim değişikliği olacak." Sözleri ile silahlı mücadelenin dönemini tamamladığını anlatmaya çalışıyor. Sözlerine dayanak olarak "rejim değişikliği"ni göstermesi çok anlamlı. Özellikle yeni Anayasa'da yer alması düşünülen başkanlık düzenine geçişi desteklediği anlamı çıkarılabilir.
Türkiye'de otuz yıldır yaşanan ve kendisinin neden olduğu katlıamı bir "ısınma hareketi" olarak değerlendiren Öcalan "Bütün felsefi ve örgütsel birikimimi bu yönde PKK'yi hazırlamak ve dönüştürmek için kullanıyorum. Bu en köklü adım. Demokratik kurtuluş ve demokratik yaşam süreci. Benbu deyimi rast gele seçmedim. Zamanında söyledim anlamadılar. Anlamış olsaydılar, Ergenekon olmazdı"  sözleri ile bir yandan bölücülere silah bırakma konusunda yol göstermeye çalışırken bir yandan da ülkeyi yönetenleri yönlendirmeye çalışmaktadır.
Öcalan'ın "demokratik kurtuluş ve demokratik yaşam süreci" ifadesini bilinçli seçtiği anlaşılıyor. Tamamen kapalı bir ifade bu. Ne demek demokratik kurtuluş? Demokrasi dışı uygulamaların kaldırılması mı? Burada "kurtuluş" sözcüğünü niçin kullanıyor? Burada sinsi bir yaklaşım var. Başkanlık düzenine geçilincegizlenen niyetin açıklığa kavuşacağı anlaşılıyor.
Tutanaklardaki vahim ifadelerden biri "...İslamcıların 40 yıllık rüyasıydı, rüyalarını gerçekleştirdik. Biz AKP'ye iktidarı altın tepside sunduk."  sözleridir. Ülkeyi yöneten Parti için çok ciddi bir suçlamadır bu. Ülkeyi yöneten Parti'ye biz iktidar yolunu açtık ve bu Parti'yi biz ayakta tutuyoruz anlamına gelir bu sözler. Nitekim tutanakların bir bölümünde, Başbakan'ın tutuklanmasına yol açacak "darbe girişimi"ni kendisinin önlediğini  şöyle ifade ediyor:Metiner, 'Sıkıştı' diyor. Yanlış söylüyor. Sıkışma yok, darbeyi önledim. Bir darbe var, fakat derinliğini tam fark edemiyorum. MİT'i düşürseydiler, Türkiye'de tüm kaleler düşmüş olacaktı. Hakan Fidan tutuklansa, sonra sıra Başbakan'a gelecekti. Benim bu süreci canlandırmam, darbeyi engelleme sorumluluğu... Darbeyi önleyebileceğimi fark ettim ve süreci başlattım.
Bu sözler, MİT'in kendisiyle sürekli görüştüğünü ve  MİT'i yönlendirdiğini de ortaya koyuyor. Türkiye'yi yönetenlerin neden her gün bir başka tuhaflıkla milleti karşı karşıya getirdiğini de bu sözler açıklığa kavuşturuyor. Ortadoğu gazetesi köşe yazarı Yıldıray Çiçek konuyla ilgili yazısında büyük bir vukufla durumun korkunçluğunu şöyle değerlendiriyor:Bu görüşme notları sızmadan, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Salı günü yapmış olduğu "Bize göre Başbakan ve İmralı canisi arasındaki paslaşmanın özeti şu şekildedir: "Ver Başkanlığı, Al Özerkliği", "Ver Başkanlığı, Al Bağımsızlığı", "Ver Başkanlığı, Al Anadilde Eğitimi", "Ver Başkanlığı, Al Güneydoğu'yu" şeklindeki tespitler, MHP'nin doğru bir noktada duruşunu ve tavrını göstermeye yetmektedir.
Tutanaklarda dikkat çeken bir bölüm de Fetullah Gülen ve Said-i Nursi ile ilgili. Özellikle Said-i Nursi'nin Nurs adlı Ermeni köyünden olduğunu söylemesi çok anlamlıdır. Ayrıca  "Benim buraya alınmamla birlikte Fethullah da ABD'ye alındı."  İfadesi Nur hareketini zan altında bırakmaktadır. Sanki kendisini Gülen'le aynı amaçları paylaşan bir ikili gibi gösterme çabası sezilmektedir. Hatta bizzat Gülen'in "Sulh için el etek öpmeyi" tavsiye ettiği düşünülürse  Öcalan'ın değerlendirmeleri anlam kazanmaktadır. Ve Öcalan, bu hareketin incelenmesini yol arkadaşlarından istemektedir. Mademki Gülen, Nur hareketine sızmıştır ve bu hareketin önderi de Said-i Nursi'dir öyleyse bu hareket de bize hizmet edebilir gizli uyarısı yapılmaktadır:Gülen, Nur hareketine sızdı
Cemaatin merkezi ABD'dir. Benim buraya alınmamla birlikte Fethullah da ABD'ye alındı. Bir yazar (yazarın adını hatırlayamadı) 'Fethullah Gülen, Nur hareketine sızdı' diyor. 'Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması' diyor. Nur hareketini inceleyin, Saidi Nursi eski Nurs köyündendir. Eski bir Ermeni köyüdür. Teşkilatı Mahsusa'ya girdi, sonradan Mustafa Kemal ile takıştı. Fethullah Gülen ABD'de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir
Tutanaklarda ısrarla geçen bir sözcük var: İsyan. Anlaşılan o ki bir isyan çıkarmayı hararetle hedeflemiş. Bu yüzden kırgın gözüküyor; ama bir yandan da Türk devletine göz dağı vermekten geri durmuyor:   Komisyonlar kurulacak. Hakikat komisyonu da kurulacak. Akil adamlar denetiminde olacak. Çekilme o zaman olacak. Köylere geri dönüş olacak. Bunları yapmazlarsa geri çekilme olmaz. Çekildiğimiz alanda gerillayı daha da büyüteceğiz. Çekilirsek gerilla biter görüşüne katılmıyorum. Suriye var, İran var. Şu an Suriye'de 50 bin, Kandil'de 10 bin, İran'da 40 bin var.
İmralı görüşmeleri konusunda MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, basın toplantısında  "Öcalan İle AKP'nin Yaptığı Sözleşme!" başlığı altındaşu değerlendirmeyi yapıyor:Doğrudan ya da dolaylı olarak iktidarın terörist başına kısa vadede hapishane şartlarını iyileştirme, orta vadede imajını düzeltme ve uzun vadede de siyasete dahil etme sözü verdiği açık biçimde ortadadır. Bu güvencenin verilmesinden sonradır ki terör örgütünün başı görüşme sürecine dahil olmuştur.
Sonuç olarak bu yönetim, çok tehlikeli bir girişimde bulunmaktadır. Adeta bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete sözünü hatırlatan bir uygulamanın içindedir. Unutmayalım ki atalarımız "Şeytanla kabak ekenin kabak başında patlar!" gibi uyarıcı bir söz söylemişlerdir.

Dr. Hüseyin Yeniçeri - Ortadoğu 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=12874




Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,398 µs