En Sıcak Konular

AVRASYA İSLAM ŞURASI SONA ERDİ

23 Kasım 2012 22:45 tsi
AVRASYA İSLAM ŞURASI SONA ERDİ Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen ve 33 ülkeden dini temsilcilerin ve bilim adamlarının katıldığı “8. Avrasya İslam Şurası”, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in okuduğu sonuç bildirgesiyle sona erdi.

Avrasya İslam Şurası sona erdi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından İstanbul'da düzenlenen ve 33 ülkeden dini temsilcilerin ve bilim adamlarının katıldığı "8. Avrasya İslam Şurası", Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in okuduğu sonuç bildirgesiyle sona erdi.

İslam dünyasında ciddi sorunların yaşandığı bir dönemde Avrasya İslam Şurası'nın toplandığı vurgulanan 12 maddelik sonuç bildirgesinde başta Orta Doğu, Suriye ve Filistin'de akıtılan Müslüman kanının bir an önce durdurulması için uluslararası toplumun üzerine düşen insani görevi yerine getirmesinin vicdani bir sorumluluk olduğu kaydedildi. Suriye ve Filistin'de akıtılan kanın bir an önce durdurulmasının yerine getirmesi gereken vicdani bir sorumluluk olduğunun altının çizildiği bildirgede, "Başta Orta Doğu, Suriye ve Filistin'de akıtılan Müslüman kanının bir an önce durdurulması için uluslararası toplumun üzerine düşen insani görevi yerine getirmesi, hangi din ve inançtan olursa olsun, ezeli, manevi değerlerin sahibi olduğunu düşünen bütün dini kurumların bu konuda barış ve esenlik için insiyatif almasına çağrı yapmayı öncelikli ödevimiz olarak görüyoruz. Bu konudaki sorumluluk sadece siyaset yapıcıların değil, aynı zamanda kamuoyu vicdanına hitabeden sağduyu sahibi herkesin üzerine düşen vicdani bir sorumluluktur. Bütün ilgilileri bu sorumluluğun gereğini yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu bağlamda, 21.11.2012 tarihinde Gazze'de ulaşılan ateşkesin kalıcı bir barışa dönüşmesi temennisini ifade etmeliyiz." 

Müslümanlar ortak hareket etmelidir 
"Yeryüzünün neresinde olursa olsun tevhid dininin mensubu olan Müslümanların, tasada ve kıvançta, hüzünde ve sevinçte ortak hareket etmeleri, acıyı paylaşmaları ve sevinci çoğaltmaları imani ve ahlaki ödevleridir" denilen bildirgede şunlar kaydedildi: "Bu bağlamda bayram günlerinin birbirinden farklı zamanlarda kutlanması ve bu hususta birliğin hala sağlanamamış olması, son derece hüzün vericidir. Avrasya İslam Şurası delegasyonu, söz konusu dağınıklığın giderilmesi için inisiyatif alınmasını ve ortak bir çalışma grubu teşkil edilerek yöntem birliğinin sağlanmasını, birlik ve beraberliğin tesis edilmesi zorunlu bir ödev saymaktadır. Bu çalışma grubunun ulaştığı sonuçların üye ülkelerce uygulanarak bu konuda bir birliğin oluşturulması temennimizdir. Avrasya İslam Şurası üyeleri bu konuda daha önce karara bağladığı bayramları birlikte idrak etme ilkesine uyulması konusunda kararlılığını yinelemektedir."


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,659556/avrasya-islam-surasi-sona-erdi


Bu haber 948 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,224 µs