En Sıcak Konular

VATANI VATAN YAPAN ŞEHİTLER NATO ASKERİ MİYDİ?

23 Kasım 2012 22:31 tsi
VATANI VATAN YAPAN ŞEHİTLER NATO ASKERİ MİYDİ? D-8 zirvesi için gittiği Pakistan'da gazetecilerin Patriot ile ilgili sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, vatan topraklarını NATO toprağı yaptı.

NATO değil İslam toprağı

D-8 zirvesi için gittiği Pakistan'da gazetecilerin Patriot ile ilgili sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, vatan topraklarını NATO toprağı yaptı. "Şu anda bizim topraklarımız dördüncü maddeye göre NATO'nun da topraklarıdır" ifadesini kullanan Başbakan, Patriotların savunma amaçlı 'karşı tarafın' muhtemel bazı saldırılarına tedbir amacını taşıdığını ileri sürdü.

Vatanı vatan yapan şehitler NATO askeri miydi?
Evet, Türkiye komünizmin yıkılmasından sonra düşman rengini 'kızıl'dan 'yeşile' çeviren, İslam ülkelerinin işgalinde başat rol oynayan bir NATO'nun üyesi. Biz istiyoruz ki, Türkiye, İslâm NATO'sunun kurucusu olsun. Peki vatan toprağının 'NATO toprağı' olması da neyin nesi, bu da nereden çıktı! Bu vatanı vatan yapan şehitler NATO askeri miydi? İngilizler mi, Fransızlar mı, İtalyanlar mı, Yunan askerleri mi Kurtuluş Savaşı'nı yaptı? Çanakkale'de yedi düveli NATO mu durdurdu! Gaziantep'e 'gazi'lik, Kahramanmaraş'a 'kahramanlık', Şanlıurfa'ya 'şan'ı kazandıran askerler NATO'nun askeri miydi!

"Şehadetleri dinin temeli" olan ezan'ın vatanı
İşte yine vazifemizi yapıyor ve haykırıyoruz: Anadolu NATO değil, tam 1071'den beri İslam toprağıdır. Bu vatan uğruna her karışını kanlarıyla sulayan şehitlerin toprağıdır. Üstelik Danimarka Başbakanı iken Efendimiz (s.a.v.)'e hakaret eden karikatürlere sahip çıkan ve özür bile dilemeyen Rasmussen'in Genel Sekreterliğindeki NATO'nun toprağı hiç olamaz. Bu topraklar 'şehadetleri dinin temeli' olan Ezan'ın vatanıdır.

İktidarın d-8 söylemleri yerle bir oldu
"NATO toprağı" sözlerine özür bile kabahattan büyük olur... Zira bu sözler D-8'e de aykırı, güya ortaya konan 2023 ve 2071 vizyonlarına, söylemlerine de aykırıdır. Sayın Başbakan'ın D-8 zirvesi için bulunduğu bir yer de komşu ülkeler için getirilen Patriot füzelerini savunması da ayrı bir açmazdır. 'Savaş değil Barış' diyen D-8 zirvesinin yapıldığı ülkede savaş hazırlıklarının -üstelik Müslüman ülkelerin birbiriyle savaş hazırlıklarının- konuşulması bile bir başka çıkmaz sokaktır. Pakistan'da yapılan bu talihsiz açıklamayla birlikte iktidarın D-8 samimiyeti, 2023 ve 2071 söylemleri yerle bir olmuştur.

Sürekli olarak Milli Görüş Lideri Prof. Dr.Necmettin Erbakan'ın adını ağzını alarak istismar rekoru kıran Başbakan Tayyip Erdoğan, Erbakan'ın İslam medeniyetini yeniden ihya etmek için kurduğu D-8 zirvesine katılmak için gittiği Pakistan'da "talihsiz" açıklamalarına devam etti. Türkiye'ye konuşlandırılacak NATO patroitleri için "TBMM'den izin alınmasına gerek yok" diyen Başbakan, "Türkiye'nin NATO toprağı olduğunu" dahi söyleyebildi.

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın, "İslam Birliği" projesi olarak kurduğu D-8 toplantısı için Pakistan'a giden Erdoğan'dan çok tartışılacak açıklamalara imza attı. Sürekli Erbakan'ın ismini anarak oy devşirmeye çalışan ve istismar rekoru kıran Erdoğan'ın son açıklamaları "gizli ajandayı" tekrar gözler önüne serdi.

Kime karşı savunma?
D-8 Zirvesi için gittiği Pakistan'ın başkenti İslamabad'da kaldığı otelde gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, Türkiye'ye konuşlandırılacak NATO patroit füzeleriyle ilgili soruya cevap verirken tartışılacak cümleler kullandı. "Bu tamamıyla savunma esaslı olarak yani karşı tarafın muhtemel bazı saldırılarına karşın alınacak tedbirlerdir. Sayısal olarak ne kadar buraya NATO asker gönderir veya güvenlik elemanı gönderir bunu şu anda bilmemiz zaten mümkün değil, önemli değil" diyen Erdoğan, Türkiye'nin kendini savunduğu "karşı" tarafın kim olduğunu ise açıklamadı.

NATO toprağı değil İslam toprağı
Füze sayısının ne kadar olacağının kesinleşmediğini ifade eden Başbakan,  Malazgirt Zaferi'nden bu yana İslam toprağı olan Anadolu'nun NATO toprağını olduğunu şu sözlerle iddia etti: "Sayısal olarak şu kadar olacak, bu kadar olacak ifadesini kullanmak yanlıştır. Ancak atılan adım şudur; şu anda bizim topraklarımız aynı zamanda 4. maddeye göre NATO'nun da topraklarıdır. Burada NATO ile yapılan görüşmelerde, burada savunma esaslı olmak üzere böyle bir adım atılmaktadır.

Bunun nereye yerleştirilip yerleştirilmeyeceği Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarının da uygun görmesiyle, onlar nereyi uygun görürlerse oralarda bu yerleşim olacaktır. Bunun için NATO'nun şu anda bir uygulaması olacağı için de TBMM'den de herhangi bir izne gerek kalmayacaktır."Başbakan'ın bu açıklamaları hem İslam birliğinin temeli olması amacıyla kurulan D-8 toplantısı öncesi hem de NATO'nun birçok katliama imza attığı Pakistan'da yapması tepkiyle karşılandı.

Kendi kendini tekzip etti
Kısa bir süre önce D-8'ler için "İşbirliğinin geliştirilmesi bağlamında bazı adımlar atıldı, fakat bunlar şu ana kadar bekleneni veremedi. D-8 ülkelerinin birbirleriyle olan münasebetlerini çok daha aktif, çok daha verimli hale getirmenin, gayreti içerisinde olacağız'' şeklinde konuşan Erdoğan, bugün İslam dünyasında ve özellikle Filistin'de yaşanan katliamlara seyirci kalan BM ve NATO'ya karşı oluşturulacak, İslam dünyasının alternatif kurumlarının çekirdeği olan D-8 zirvesinde, eli kanlı örgüt NATO'ya güzellemelerde bulunarak, Türkiye'ye çağırması, Başbakan kendini kendini  tekzip ediyor değerlendirmelerine neden oldu.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/nato-degil-islam-topragi-256198.htm


Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,432 µs