En Sıcak Konular

BİBER GAZI BAYRAMI

31 Ekim 2012 22:56 tsi
BİBER GAZI BAYRAMI Demokratik açılım diye yola çıkanların ellerinde biber gazı olmadan adeta histeri geçirir hale geldiklerine hep birlikte şahit oluyoruz.

Biber gazı bayramı

Ankara'da tahmin edilen oldu ve AKP var gücü ile Cumhuriyet'i kutlamak isteyen halka saldırdı. AKP'nin emrine girmiş Ankara Valisi, kalabalığı dağıtmaya bilenmiş polisler, sille tokat ve biber gazı takviyesiyle halka saldırdı. Oysa o halkın Türk bayraklarıyla yürümekten, Anıtkabir'e ulaşmaktan, Cumhuriyet'i kutlamaktan başka bir amacı yoktu. 
Başka bir amacı olan münferit gruplar varsa onları bulup cezalandırması gereken de "istihbarat aldık" diyen güçler olmalıydı. 
 Nitekim devletin günler öncesinden "istihbarat aldık, olaylar çıkacak, yürüyüşü provoke edecekler" diye saldığı haberlerin de balon olduğu ortaya çıktı. 
Demokratik açılım diye yola çıkanların ellerinde biber gazı olmadan adeta histeri geçirir hale geldiklerine hep birlikte şahit oluyoruz. 
"Ben merkezli siyasetin, kendi kudretini dağa taşa göstermekten başka bir gayesi olamayan siyasi otoritenin" sergilediği Kasımpaşa kabadayılığından başka bir şey değil bu. 
Siz, ellerinde bayrak olan insanların kamu düzenini sağlamak adına tartaklanmasının gerekçesini hiçbir şekilde anlatamazsınız. 
Orada yürüyenler ister CHP'li olsun, ister sosyalist, ister komünist olsun, değil mi ki ellerinde bayrak taşıyorlar, değil mi  ki "biz  Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz" diyorlar, bu noktadan sonra devletin polisin yapması gereken şey, o kalabalığa biber gazı sıkmak değil, onlarla birlikte bayrak sallamaktır. 
"İstihbarat aldık, yürüyüş provoke edilecek" diyenler meğer kendilerinin yürüyüşü provoke edeceklerini kastediyorlarmış! 
Ve bütün dünya basını da Ankara olaylarının utanç verici görüntülerini, ellerinde bayraklarla dayak yiyen insanların fotoğraflarını yayınladı. 
Bazı ajanslar "yeni Türkiye'den fotoğraflar" diye verdi haberleri. 
Suriye'nin resmi haber SANA ise adeta tebessüm edercesine hatta dalga geçercesine aktardı olayları. 
Sana Haber Ajansı "Cumhuriyet Bayramını kutlamak isteyen Türk halkına biber gazı ve tazyikli su" başlığını attığı haberde  şunları duyurdu okuyucularına: 
"Türk güvenlik güçleri bugün; Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin Türkiye Cumhuriyetinin 89. Kuruluş Yıldönümünü kutlama etkinliklerini protesto etmek isteyen on binlerce Türk vatandaşını tazyikli su ve göz yaşartıcı bombalarla bastırmaya çalıştı. 
 Valilik kararıyla yasaklanmak istenen, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kutlamaya katılmak isteyenlerin yollarının kesildiği, çelenk koyma törenlerine polisin müdahale ettiği 29 Ekim kutlamaları yapıldı. 
 Türk güvenlik güçlerinin tüm yasak ve engellemelerine rağmen İlk Meclis önünde binlerce vatandaşın buluştuğunu ifade ederken; sloganlarla bekleyen kitleye Birinci Meclis önünde polisler tarafından biber gazı ve tazyikli suyun sıkıldı." 
Esad rejimi adeta "Tayip Bey, bırak bizi de kendine bak! Biz henüz ana muhalefet partisi liderine biber gazı sıkma noktasında acımasızlaşmadık" diye kıkır kıkır gülüyor. 

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?artikel,12003441/biber-gazi-bayrami/muharrem-bayraktar


Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,503 µs