En Sıcak Konular

BDP EYLEMLERİNDE 5 YAŞINDAKI ÇOCUKLAR POLİS TAŞLADI

31 Ekim 2012 22:38 tsi
BDP EYLEMLERİNDE 5 YAŞINDAKI ÇOCUKLAR POLİS TAŞLADI Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerini bahane eden örgüt yandaşları sokakları ve yolları savaş alanına çevirdi. Güvenlik güçlerine taş, sopa ve molotof kokteylleri ile saldıranlar etrafı ateşe verdi. 5 yaşındaki çocuklar da polise taş atanlar arasındaydı

Örgüt yandaşları açlık grevini bahane edip sokaklara çıktılar

Memleket yangın yeri

Cezaevlerinde başlayan açlık grevlerini bahane eden örgüt yandaşları sokakları ve yolları savaş alanına çevirdi. Güvenlik güçlerine taş, sopa ve molotof kokteylleri ile saldıranlar etrafı ateşe verdi. 5 yaşındaki çocuklar da polise taş atanlar arasındaydı.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde BDP tarafından düzenlenen yürüyüş ve oturma eyleminin ardından olaylar çıktı. Yola barikat kurup MOBESE direğini oksijen tüpüyle keserek deviren göstericilere, polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen ve aralarında BDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan'ın da bulunduğu kalabalık, Eski Cezaevi Kavşağı'na doğru yürüyüşe geçti. Sık sık PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atarak Eski Cezaevi Kavşağı'na gelen kalabalığa hitaben bir konuşma yapan BDP Hakkâri Milletvekili Esat Canan, Türkiye'de demokratik siyaset yollarının tıkandığını iddia etti. Canan'ın konuşmasının ardından toplanan kalabalık, oturma eylemi gerçekleştirerek Yüksekova-Şemdinli karayolunu trafiğe kapattı. Oturma eyleminin ardından bir grup gösterici Cengiz Topel Caddesi üzerinde barikatlar kurdu. Güvenlik güçleri, barikat kurup slogan atan göstericilere gaz bombaları ile müdahale etti. Polis müdahalesine göstericiler de taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi.

Provokasyon okulu tatil ettirdi
Bursa'da olayların yaşandığı Yavuzselim Mahallesi'nde 2 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Haşimişcan İlköğretim Okulu'nda, molotofkokteyli atılacağı dedikodusu nedeniyle bugün ders yapılamadı.

Bayramın dördüncü günü yaşanan olayın ardından dün gece de gerginliğin devam ettiği Yavuzselim ve Ulus'ta bugün sessizlik hakim. 2 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Haşimişcan İlköğretim Okulu'na hiçbir veli bugün çocuğunu göndermedi.

5 yaşındaki çocuklar da taş attı
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK ve KCK'lı tutukluların açlık grevine destek için yaptığı çağrının ardından Adana'da 5 yaşlarındaki bir çocuğun sokağa çıkarak polise taş atması dikkat çekti. Demirtaş'ın "30 Ekim'de hayatı durduralım. O gün alışveriş yapmayalım, okula gitmeyelim, alanlara akalım" çağrısı üzerine bugün Adana'da sokaklar karıştı. Hürriyet Mahallesi'nde çocuklar polise taş atarak saldırdı. Polis de çocuklara biber gazı ile müdahale etti. Polise taş atan çocukların arasında 5 yaşlarındaki bir çocuğun da bulunması dikkat çekti.

Sokakları ateşe verdiler
Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında göstericiler sokaklarda barikat kurup ateşe verdi. Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yapmak isteyen grup, polisin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçıştı. Farklı noktalarda yeniden ortaya çıkan göstericiler, ortalığı savaş alanına çevirdi. Mahmut Şefket Paşa Sağlık Ocağı önünde toplanan bir grup gösterici de yola barikat kurdukları tahta parçaları ve çöp konteynırlarını ateşe verdi. Yüzleri maskeli göstericiler polislere de taş yağdırdı. Bunun üzerine çevik kuvvet polisleri göstericilere gaz bombalarıyla müdahale etti. Müdahale sonrası göstericiler yeniden ara sokaklara dağıldı. Olaylar sırasında başından yaralanan bir gösterici ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yaralı gösterici ambulansla hastaneye götürüldü.

Eylemcinin çiğnediği Türk bayrağını polis kaldırdı
Adana'da terör örgütü yandaşlarının sokak eylemi sırasında bir gösterici, üzerinde taşıdığı Türk bayrağını çıkarıp ayağıyla çiğnedi. Kovalamaca sonucu, gösterici bayrağı atarak kaçtı. Polis, Türk bayrağını yerden kaldırarak muhafaza altına aldı. Terör örgütü yandaşı bir grup, Hürriyet Mahallesi'nin ara sokaklarında eylem yaptı. Kepenkleri kapattırıp polise taş atan gruba Çevik Kuvvet ekipleri zaman zaman müdahale etti. Bir gösterici, üzerinde taşıdığı Türk bayrağını ayaklarının altına alıp çiğnedi, bu sırada polis gruba müdahale etti. Gösterici kaçarken bayrağı attı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı Mehmet Kargın bayrağı yerden kaldırarak muhafaza altına aldı.

Bir polis yaralandı
Nusaybin'de yapılmak istenen yürüyüşe polis izin vermedi. Çıkan olaylarda başına taş isabet eden 1 polis memuru ve vücutlarına gaz fişeği isabet eden 2 kişi yaralandı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/memleket-yangin-yeri-253850.htm


Bu haber 1,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,165 µs