En Sıcak Konular

BORSADA YATIRIMCISINI SEVİNDİREN TEK KÜLÜP TRABZONSPOR

27 Ekim 2012 23:33 tsi
BORSADA YATIRIMCISINI SEVİNDİREN TEK KÜLÜP TRABZONSPOR Galatasaray, sezonun başladığı 17 Ağustos’tan bu yana yüzde 28.5’lik düşüşle en fazla kaybettiren kulüp hissesi oldu. Galatasaray’ı yüzde 20 kayıpla Fener izledi. Yatırımcısına tek kazandıran kulüp ise Trabzonspor oldu.

Yatırımcısını sevindiren tek kulüp!

İşte 4 büyüklerin sıralaması...

Galatasaray, sezonun başladığı 17 Ağustos'tan bu yana yüzde 28.5'lik düşüşle en fazla kaybettiren kulüp hissesi oldu. Galatasaray'ı yüzde 20 kayıpla Fener izledi. Yatırımcısına tek kazandıran kulüp ise Trabzonspor oldu.

Yeni sezona flaş transferlerle giren ancak son haftalarda hem ligte hem de Avrupa'da taraftarına büyük hayalkırıklığı yaşatan Galatasaray, borsada yatırımcısını da üzüyor. 2012-2013 sezonunun başladığı 17 Ağustos tarihinden bu yana hisseleri borsada işlem gören kulüpler arasında lig lideri Galatasaray yatırımcısına en fazla para kaybettiren şirket oldu. Galatasaray Sportif hisseleri 17 Ağustos'tan bu yana yüzde 28.53 gerileyerek 56.25 TL'den 40.20 TL'ye indi. Aynı dönemde yeşil sahalarda taraftarının istediği futbolu bir türlü oynayamayan Beşiktaş ve Fenerbahçe de borsada benzer bir tablo çizdi. 17 Ağustos-24 Ekim tarihleri aralığında Fenerbahçe hisseleri yüzde 19.64'lük düşüşüyle Galatasaray'dan sonra en fazla değer kaybeden ikinci futbol kulübü hisse oldu. Beşiktaş hisselerinde sezon başından bu yana yaşanan erime yüzde 9.25 olarak gerçekleşti. 

Borsada bu sezon yatırımcısını sevindiren tek kulüp Trabzonspor. Trabzonspor hisseleri sezon başından itibaren yatırımcısına yüzde 2.59 getiri sağlamış durumda. Ancak bu getirinin büyük bölümü hisselerde 18 Ekim'den sonra yaşanan sert yükseliş sonrası elde edildi. 18 Ekim-24 Ekim arasında Trabzonspor hisseleri yüzde 23.95 artarak 9.60 TL'den 11.90 TL'ye çıktı. Bu artışta Trabzonspor Futbol İşletmeciliği'nin 19 Ekim'deki borsadaki şirketi temettü dağıtma kararı alan Trabzonspor Sportif hisselerine yatırım yapacağı açıklaması etkili oldu. 

Bedelli kararları üzdü

Futbol kulübü hisselerinin yılbaşından bu yana performansları da pek iç açıcı değil. İşlem gören 4 futbol kulübü hissesinin hepsi, yüzde 39 yükselen İMKB 100 Endeksi'nin performansını yakalamaktan oldukça uzak. Yılbaşından bu yana yatırımcısına en fazla kaybettiren kulüp hissesi yüzde 36.25 ile Beşiktaş oldu. Beşiktaş'ı yüzde 23.55'lik kayıp ile bu yıl peşpeşe bedelli sermaye artırımı kararı alan Galatasaray izledi. Fenerbahçe yerinde sayarken Trabzonspor yüzde 5.78 değer kazandı. 

 

Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/yatirimcisini-sevindiren-tek-kulup/489724/2/Ekonomi#.UI0lwm82b1s



Bu haber 705 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,008 µs