En Sıcak Konular

TÜRK HALKI NEDEN ''TEPKİSİZ'' OLDU?

30 Eylül 2012 20:06 tsi
TÜRK HALKI NEDEN ''TEPKİSİZ'' OLDU? Türkiye'de bir sol iktidarın yapsa yeri yerinden oynatacak icraatlara karşı Türk toplumu neden sus-pus!

Tepkiler neden diner?

Kanuni bir fermanla, Fransa'da yüz yıl boyunca dansı kaldırmıştı. Torunları ise 15 günde, Efendisine hakareti yayınlayan videoyu kendi ülkesinde 15 günde zor kaldırabildi!

Sosyologlar ve siyaset bilimciler merak ediyordu. 28 Şubat zulümlerine karşı ülkeyi baştanbaşa saran el-ele başörtüsüne özgürlük eylemleri neden bıçak gibi kesildi diye. Türkiye'de bir sol iktidarın yapsa yeri yerinden oynatacak icraatlara karşı Türk toplumu neden sus-pus! Toprak satışının yasal hale getirilmesi, zina yasağının kaldırılması, yüz binlerce masum çocuğun can verdiği Irak'ın işgaline İncirlik'ten sorti desteği, Avrupa ve Amerika ile can ciğer kuzu sarması yağlı ballı ilişkiler.. Davos'a rağmen, İsrail'le artan ticari ilişkiler.. Son yıllarda gün aşırı gelen şehit cenazeleri...

Kainatın sevgilisine, kutsal değerlerimize yönelik küstahça saygısızlıklara karşı Arap ve diğer Müslüman toplumlar feryat figan içindeyken Müslüman Türkler neden harap ve bitap!

Neden toplum kesimleri sessiz, neden meydanlar, Çağlayan'lar milyonlarla inlemiyor artık!

Önce milletin gazını aldılar, sonra gaza, doğal gaza, elektriğe, benzine zam yaptılar. Toplumdan bir inilti bile yoktu!

Başbakan Erdoğan, siyaset ve toplum bilimcilerin daha fazla yorulmasına kıyamadı ve teşhisi koyduydu oysa: "Son 10 senede aşırılıklar törpülendi. Bir anlamda paratoner gibi olduk, gaz aldık." Bu ifşaatın, Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney'in "Başkan Obama, Türkiye lideri Başbakan Erdoğan'a kişisel bir mesaj göndererek şiddete karşı bir konuşma yapmasını rica etmiştir"  açıklamasının ardından gelmesi manidardı.

Osmanlı'yı dağıtıp bütün İslam coğrafyasında yüzyıl başındaki ilk 25 yıllık fiili işgaller döneminde başarılı olamayan Batı, sürekli Türkiye'yi örnek gösteriyordu. Türkiye, İslam dünyasının rol modeli. Model ülke Türkiye diye. Biz de sağımıza solumuza bakıp, neyimiz rol model diye bir türlü anlayamıyorduk hakikati. Meğerse kültür emperyalizmi ve işbirlikçi-diktatör yönetimler eliyle bağımsızlık şarkılarını ahaliye söyletmekmiş modellik.

Tabi her şey gelişiyor. Değişiyor. Modellik de değişiyor. Davos'un ardından "gaz alma ve paratonerlik" sistemi ile İslam dünyasına modellik dönemi kapıda.

Efendiler efendisine hakarete yeltenen İsrail-Amerikan yapımı filmler, karikatürler, yayınlar durmayacak, İslam dünyası sokaklara dökülmeyecek.

Türkiye gibi toplum susacak.
Milli Gazete'nin ısrarlı ve şuurlu yayınları sonrasında nihayet meşum yayının 15. gününde Ulaştırma Bakanlığı harekete geçip, söz konusu hezeyanlara en azından Türkiye'de ulaşımı mahkeme kararıyla engelleyecek.

İnsanın aklına şanlı ordularıyla Kanuni olup, Avrupa'nın içlerine kadar giden Süleyman geliyor. "Bir fermanla Avrupa'da icad olan dans tiyatrosunu" yüz yıl boyunca uygulamadan kaldıran Süleyman!


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/tepkiler-neden-diner-251317.htm


Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,561 µs