En Sıcak Konular

AMERİKAN RÜYASI DÜNYANIN KABUSU OLDU

30 Eylül 2012 20:02 tsi
AMERİKAN RÜYASI DÜNYANIN KABUSU OLDU Emperyalist ABD, kendisine hizmet etmeyen rejimleri ekarte etmek için tüm ahlâkî prensipleri hiçe sayıyor.

Amerikan rüyası, dünyanın kâbusu

Emperyalist ABD, kendisine hizmet etmeyen rejimleri ekarte etmek için tüm ahlâkî prensipleri hiçe sayıyor. Suriye'de Esad'ı düşürmek için muhaliflere para ve silah yardımı yapıyor; İran'da 'terörist' olarak gördüğü örgütü sırf Ahmedinejad'a muhalifler diye o meşhur 'terörist listesi'nden çıkarıyor; İsrail ile 'tam mutabakat' yapıyor!

Dünyanın en süflî, tarihî ve kültürel miras bakımından en genç, tecrübesiz ve temelsiz toplumu olan ABD'nin on yıllardır dünyaya 'liderlik' yapmaya kalkışması, kıtalararası emir-komuta zinciri kurması dünya tarihi için kara bir leke. Yıllar önce güçlenmeye başlayan Japonya ile büyük bir savaş başlatarak dünyanın ilk atom bombasıyla saldırısını gerçekleştiren ABD, bugün yine güçlenen Çin'e karşı 'adalar meselesi'nde Japonya'nın tarafını tutuyor! Öyle ki Amerikan medyasında Çin'in savaş gemisi imal etmesine 'lüzumsuz harcama' şeklinde yorum yapılıyor! Kendisine kölelik yapan ülkelere nükleer enerji hakkı tanırken, kendisine tehdit olarak gördüğü ülkelere nükleer enerji hakkı tanımıyor: Pakistan ve Hindistan ile K. Kore ve İran bunun en somut örnekleri.

Sürekli demokrasi ve insan hakları nutukları çekerek milyonlarca Müslümanı katleden ABD'nin bencilliği öyle had safhaya çıkmış durumdaki, tek başına güç olarak kalmak için bütün prensipleri yok sayıyorlar. Mısır'da önce şiddetle karşı durdukları Mursi'yi safdışı bırakamayacaklarını anlayınca destekliyor görünmeye başladılar. Arap Baharı adı verilen halk isyanlarını kendi menfaatleri doğrultusunda yönlendirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Suriye muhalefetine 45 milyon dolar yardım daha!
ABD, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimine karşı mücadele veren muhaliflere 45 milyon dolarlık 'yardım' vaadinde bulundu. Clinton, yapılacak yardımın silah değil erzak ve donanımdan ibaret olacağını iddia etse de amaç çok açık. Ülkedeki iç karışıklığı körüklemek, Esad'ı düşürmek ve yerine ABD'nin kuklası bir rejim getirmek.

New York'ta düzenlenen 67'nci BM Genel Kurulu'nda konuşan Clinton, BM Genel Kurulu'nda 18 aydır Esad rejimine karşı mücadele eden muhaliflere 'taze kan' görevi görecek yardım sözü verdi. Clinton, yapılacak yardımın 15 milyon dolarlık kısmının silah içermeyen donanım olacağını ve ağırlıklı olarak iletişim cihazları içereceğini açıkladı. Yardımın 30 milyon dolarlık kısmının ise Suriye ordusu ile muhalif Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında yaşanan çatışmalardan zarar görenlere dağıtılacak insani yardım olduğu ifade edildi.

Her olay İran'a çatmak için araç!
ABD'nin en son açıkladığı rakamla beraber, Obama yönetimini iç karışıklığın başladığı günden bu yana Suriyeli muhaliflere yaptığı yardımın miktarı da 130 milyon doları geçti.

Muhaliflere yapılan donanım yardımı ise en son katkıyla beraber 40 milyon doları buldu. Clinton ise dünkü görüşmelerde Suriye'ye en büyük tehdidin Esad rejiminin değil, İran olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanı, "Tahran'ın Şam'da sahip olduğu nüfuzu korumak için ne gerekirse yapacağı çok açık. İran, uluslararası yaptırımları görmezden gelmek için elinden geleni yapmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Ne oldu da listeden çıktılar!
İşgalci ABD yönetimi, İran rejimine muhalif Halkın Mücahitleri (MEK) örgütünü o meşhur 'terör listesi'nden çıkardı. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Clinton'ın, MEK'in, Göç ve Vatandaşlık Yasası altındaki Yabancı Terör Örgütleri listesinden çıkarılmasına karar verdiği bildirildi. Bu kararla birlikte, örgütün ABD'deki malvarlıklarının artık bloke edilmeyeceği ve Amerikalıların örgütle iş yapabileceği belirtildi.

Açıklamada, Clinton'ın kararının, MEK'in şiddeti terk ettikleri yönündeki açıklaması, 10 yılı aşkın süredir örgütün teyit edilmiş bir terör saldırısının olmaması ve örgüt üyelerinin kaldığı Eşref Kampı'nın barışçıl bir şekilde kapatılmasında gösterdiği iş birliğini dikkate aldığı iddia edildi. Kendi menfaatlerine aykırı davranan gruplara anında 'terörist' yaftası yapıştıran ABD, ne oldu da MEK'i bu listeden çıkardı? İran şahına muhalefet için 1960'lı yıllarda kurulan Halkın Mücahitleri örgütü, 1979'daki İran İslam Devrimi sonrasında ise yeni rejime karşı silahlı eylemler düzenlemişti. Amaç çok net: İran'ı durdurmak için her yolu denemek!

Obama ve Netanyahu'dan 'Tam Mutabakat'
ABD Başkanı Barack Obama ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ''İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemeye yönelik ortak amaç konusunda tam bir mutabakat içinde olduğu'' kaydedildi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama ve Netanyahu'nun düzenli istişarelerinin bir parçası olarak ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın Netanyahu ile görüşmesinin devamı niteliğinde telefon görüşmesi yaptığı belirtildi. İki liderin, bir dizi güvenlik konusunu konuştuğu ifade edilen açıklamada, Obama'nın, ''kendisi ve ABD'nin İsrail'in güvenliğine yönelik sarsılmaz taahhüdünü tekrar teyit ettiği'' bildirildi. Açıklamada, ''Obama ve Netanyahu'nun, İran'ın nükleer silah elde etmesini önlemeye yönelik ortak amaç konusunda tam bir mutabakat içinde olduklarının altını çizdiği'' kaydedildi.

Netanyahu her yolu deniyor
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın atom bombası yapmasını durdurmak için bulunduğu ''Kırmızı hat'' önerisinin geniş yankı bulduğunu söyledi.  Netanyahu, BM Genel Kurulu'nda İran'ın atom bombası yapmasını durdurmak için sunduğu ''Kırmızı hat'' çekilmesi önerisinin tüm dünyada geniş yankı uyandırdığını belirtti. Netanyahu, Harper'a, ''Kırmızı hat'' önerisini yinelerken, İran'ın uranyum zenginleştirme konusunda sınırlandırılması gerektiğini ve bunun İran'ın nükleer programının en hassas noktası olduğunu vurguladı. İsrail Başbakanı, Kanada'nın Tahran Büyükelçiliği'ni kapatması ve İranlı diplomatları sınırdışı etmesinden memnun olduğunu ifade etti


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/amerikan-ruyasi-dunyanin-k%C3%A2busu-251273.htm


Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,073 µs