En Sıcak Konular

ÇİN'DE ''SAHTE İLAÇ'' OPERASYONU: 2 BİN KİŞİ TUTUKLANDI

6 Ağustos 2012 22:34 tsi
ÇİN'DE ''SAHTE İLAÇ'' OPERASYONU: 2 BİN KİŞİ TUTUKLANDI Çin polisi ülke çapında 18 bin polisle dev bir operasyon düzenledi. Operasyonda, 180 milyon dolar değerinde ilaca el konuldu ve 1100 üretim tesisine baskın yapıldı.

Çin Türkiye'yi de çok korkuttu

Çin polisi ülke çapında 18 bin polisle dev bir operasyon düzenledi. Operasyonda, 180 milyon dolar değerinde ilaca el konuldu ve 1100 üretim tesisine baskın yapıldı.

Bu ilaçlar dünyanın dört bir yanına gönderilirken, denetimi çok zor olan  internet ve radyo gibi iletişim araçlarıyla Türkiye'de de satılıyor. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör; "Bu konudan biz de çok şikayetçiyiz. Denetimi çok zor. İnternetten, radyolardan neredeyse bedavaya ilaç satılıyor." dedi.
 
2 BİN KİŞİ TUTUKLANDI
 
Çin polisi ülke çapında düzenlediği bir operasyonda, yaklaşık 2 bin kişiyi, sahte ilaç ürettikleri suçlamasıyla tutukladı.
Kamu güvenliği bakanlığından yapılan açıklamada, 180 milyon dolar ederinde sahte ilaca el konduğu ve 1100 üretim tesisinin imha edildiğini bildirdi. 18 bin polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, diyabetten tansiyona kadar çok çeşitli hastalıkların sahte veya hileli ilaçlarını ele geçirdi. Sahte ilaç üreticilerinin internette, gazetede ve televizyonda ürünlerini pazarlayacak kadar ileri gittiklerini açıklayan bakanlık, bu ilaçların karaciğer ve böbrek tahribatından kalp yetmezliğine birçok hastalığa neden olabileceğini belirtti. Çin'de bir ilaç skandalı da, bu sene başlarında, ciddi organ hasarlarına neden olabilen krom içeren ilaç kapsüllerinin ortaya çıkmasıyla yaşanmıştı. Yetkililer halkı, reklamlara kolay kanmamaları ve güvenilir eczanelerle hastanelerden ilaç almaları yönünde uyarıyor.
 
ECZACILAR ODASI BAŞKANI: BİZİM DE SIKINTILI OLDUĞUMUZ BİR KONU
 
İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Semih Güngör, bu ilaçların Türkiye'ye de girebildiğini, internetten satılan ilaçların denetiminin çok zor yapıldığını belirtti. Güngör konuya ilişkin hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada; "İnternet üzerinden dünya kadar satışlar yapılıyor, yurtdışı bağlantılı satışlar yapılıyor. Hostingi yurtdışından alıp, siteyi burada açabiliyorlar. Envai çeşit yol var bunu yapmak için. Birçok yerden giriş yapılabilir. Bu tür satışlar bizim de sıkıntılı olduğumuz bir konu, denetimi çok zor. Bir düzenleme yapılması gerekiyor bu konuyla ilgili. Yasal yollardan besin desteğinin girişi Tarım Bakanlığı üzerinden izin alarak giriyor. Türkiye'ye artık çok rahat giriyor. Ürün girişlerinin yüzde 95'i Tarım Bakanlığı üzerinden giriyor.
Radyolardan birçok ürün neredeyse bedavaya satılıyor. Televizyon ve internette aynı şekilde. Bu ürünlerin kaynağını bilemiyoruz." dedi.


Kaynak  hurriyet.com.tr http://www.hurriyet.com.tr/saglik/21160141.asp


Bu haber 760 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,577 µs