En Sıcak Konular

''KIRSAL KESİM PKK'YA TERK EDİLİYOR ŞEHİRLER DEVLETİN KONTROLÜNDE KALIYOR''

6 Ağustos 2012 12:52 tsi
''KIRSAL KESİM PKK'YA TERK EDİLİYOR ŞEHİRLER DEVLETİN KONTROLÜNDE KALIYOR'' CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, AKP hükümetinin terör örgütü PKK ile gizli bir anlaşma imzaladığını öne sürdü.

PKK ile gizli anlaşma iddiası

İsa Gök, "Anlaşmaya göre, kırsal kesim PKK'ya terk ediliyor, şehirler devletin kontrolünde kalıyor" dedi.
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, AKP hükümetinin terör örgütü PKK ile gizli bir anlaşma imzaladığını öne sürdü. Anlaşmanın Amerika Birleşik Devletleri'nin baskısı ile imzalandığını iddia eden İsa Gök, "Bu anlaşmaya göre kırsal kesim terör örgütü PKK'ya terk ediliyor, şehirler devletin kontrolünde kalıyor" dedi. CHP Milletvekili İsa Gök, şunları söyledi:

ABD'den korkuyorlar
"Ankara'nın, hükümetin ve siyasi partilerin bildiği ama Amerika'dan korktukları için söyleyemedikleri, yuttukları bir gizli anlaşma var. Bu anlaşma kırsal bölgelerin terör örgütü PKK'ya terki, şehirlerin devletin kontrolünde olması. Bu anlaşmaya uzun süredir riayet ediliyordu. Hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Hakkari'de hakim ve savcıların dahi Yüksekova'da PKK'nın şehir yapılanması KCK'dan izin alarak kentten ayrıldıklarını bilmiyorlar mı?"

Terör örgütü devlet kurdu!
"KCK'nın Güney Doğu'da kendi vergi dairelerini kurduklarını bilmiyorlar mı?" diyen Gök, şöyle devam etti.  "KCK'nın kendi mahkemelerini kurduklarını bilmiyorlar mı? Her ikisi de biliyor. Türkiye'de terör örgütü PKK kendi devletini kuruyor buna rağmen bile bile anayasa çalışmasına destek veriliyor, aktif tavır alınmıyor." CHP'li İsa Gök, iddialarına şöyle devam etti: "AKP hükümeti, CHP, MHP ve BDP'nin bölünme anayasası olarak adlandırılan bu anayasaya destek vermeleri, hükümetin bizzat Kuzey Irak'ta Irak hükümetine rağmen kendi bağımsızlığını ilan etme peşine düşen Mesud Barzani'yi Amerika'nın istekleri doğrultusunda desteklemesi de bunun sonucudur. Kuzey Irak yönetimiyle yapılan ikili ticari anlaşmalar ve bu anlaşmalara hiçbir siyasi yetkilinin itiraz etmemesi, Suriye'de baş gösteren Kürt özerk bölgesel çalışması Amerika'nın ikinci İsrail'i kurdurma hedefi olan İran, Irak, Suriye ve Türkiye'den koparılan toprak ve milletle büyük Kürdistan projesinin ileri aşamasıyla kaşı karşıyayız." (Haber: Refika Karabacak - Yeniçağ)


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=71176


Bu haber 843 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,540 µs