En Sıcak Konular

''BATMAN'' FİLMİNİN GALASINDA KATLİAM:12 ÖLÜ

20 Temmuz 2012 23:58 tsi
''BATMAN'' FİLMİNİN GALASINDA KATLİAM:12 ÖLÜ ABD'nin Denver kentinde gaz maskeli bir adam 'Batman'ın galasını basarak katliam gerçekleştirdi. Saldırıda 12 kişi öldü, 38 kişi yaralandı.

Film galasında katliam!

ABD'nin Denver kentinde gaz maskeli bir adam 'Batman'ın galasını basarak katliam gerçekleştirdi. Saldırıda 12 kişi öldü, 38 kişi yaralandı. Saldırının ardından Başkan Barack Obama yatağından kaldırıldı. Sinema salonları filmin gösterimini iptal etmeye başladı. 
Reuters'ın haberine göre, ABD'de 'Batman Dark Knight Rises'(Kara Şövalye yükseliyor) filminin Denver'de yapılan ilk gösterimini basan maskeli ve silahlı saldırgan 12 kişiyi öldürdü. Saldırıda aralarında üç aylık bir bebek ve 6 yaşında bir çocuğun da 38 kişi yaralandı. 

24 YAŞINDA, SABIKASI YOK

Saldırganın kimliği belli oldu. ABD polisi Amerika'yı yatağından kaldıran saldırıyı gerçekleştiren kişinin 24 yaşındaki James Holmes olduğunu söyledi. 

Öte yandan Facebook'ta James Holmes'un kimliği ve yaşına uygun bir profilin saldırganın fotoğrafı olabileceği düşünülüyor. 

FBI'ın yaptığı ilk taramalara göre saldırganın bilinen herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı yok. 

Korkunç saldırı ABD'nin Kolorado Eyaleti'nin başkenti Denver'da yapılan Auroro Alışveriş Merkezi'ndeki sinema salonunda Amerika saatiyle 00:00'da yapılan ilk gösterimi sırasında gerçekleşti. 

OBAMA: ŞOK OLDUM

ABD Başkanı Barack Obama, Colorado'da, Batman filminin ilk gösteriminin yapıldığı sinema salonunda düzenlenen "korkunç 
ve trajik" saldırı karşında "şok olduğunu ve üzüldüğünü" söyledi.

Saldırı sırasında Florida'da olan Obama, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "korkunç ve trajik" saldırı karşısında "şok olduğunu ve üzüldüğünü" belirterek, ülkeyi "tek bir Amerikan ailesi gibi birlik olmaya" çağırdı.

Obama, yönetiminin, Aurora halkını desteklemek için elinden gelen herşeyi yapacağını söyledi.

CBS'in haberine göre olay yerinde bulunan polis ekibinin sözcüsü Cassidee Carlson "olay yeri hala aktif ve şu ana kadar netleşen bilgi yok" dedi.

Hastane yetkilileri ise durumu ağır hastaların bulunduğunu bildirdi. 

Olayla ilgili ilk bilgiler yerel radyo kanalo KOA'den gelirken, radyo kanalı görgü tanıklarına dayandırdığı haberde saldırganın gaz maskesiyle geldiğini ve göz yaşı bombası attığını da duyurdu. 

BİR KİŞİ GÖZALTINDA

BNO News muhabiri Al Boe, IB Times'a yaptığı açıklamada, "Yaralıların sayısı şu an belli değil. Bir patlama olduğu kesin ama daha önceki haberlerde ateş açıldığı da söylendi. Çok sayıda yaralı var" dedi.

KOA muhabiri Brenda Stuart ise Sky News'e yaptığı açıklamada, patlama sesinin ilk önce filmin bir parçası zannedildiğini, daha sonra bir saldırı olduğunun anlaşıldığını belirtti.

Muhteşem gala

Foto galeri için tıklayın


Saldırıyla ilgili Hindistanlı bir erkek şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi. Polis sinemanın bulunduğu alışveriş merkezinde aramalarını sürdürüyor.

Filmde de terörist saldırı var 

Batman serisinin son filmi Kara Şövalye Yükseliyor'da terörist lider Bane, Gotham şehrinin güvenliğini tehlikeye atarken, Batman efsanesini yok etmek için Kedikadın Selina Kyle'dan da yardımını almıştır. Christopher Nolan yorumlu Batman efsanesinin sonu gelirken, başrol Bruce Wayne/Batman olarak yine Christian Bale'i, ezeli düşman Bane olarak Tom Hardy'yi, Selina Kyle rolünde Anne Hathaway'i ve John Blake olarak da Joseph Gordon-Levitt'i seyrediyoruz. Marion Cotillard, Morgan Freeman, Gary Oldman gibi isimler de kadronun ağır topları arasında... 

Filmin senaryosunu Christopher Nolan ve Jonathan Nolan beraber kaleme alırken, filmin yapım ekibinde üçlemenin ilk iki filminde beraber çalıştığı isimler var. 3D'ye her zaman ihtiyatlı yaklaşan yönetmen Nolan'ın Başlangıç/Inception'da olduğu gibi yine IMAX formatına özel son teknoloji IMAX kameralarla çekilen Kara Şövalye Yükseliyor filminin müzikleri de Oscarlı müzisyen Hans Zimmer'a ait...

Muhteşem gala

Foto galeri için tıklayın


LANETLİ SERİ

Bugün yaşanan katliam, Nolan'ın Batman serisindeki ilk dram değil.

Serinin Kara Şövalye isimli filminde Joker rolüyle büyük beğeni toplayan 28 yaşındaki aktör Heath Ledger, filmin çekimlerinde kısa bir süre sonra, Manhattan'daki evinde ölü bulunmuştu.

Ledger'in ölüm nedeni, reçeteli ilaçları yanlış kullanması olarak açıklanmıştı.

PARİS GÖSTERİMİ İPTAL EDİLDİ

Öte yandan filmin Paris'teki ilk gösterimi iptal edildi.

Paris'in ünlü Şanzelize Bulvarı'ndaki "The Dark Knight Rises" (Kara Şövalye Diriliyor) adlı Batman filminin ilk gösteriminin yapılacağı sinemanın önündeki kırmızı halının işçiler tarafından kaldırıldığı görüldü.

Sinemanın cephesini süsleyen büyük bir maske de yine işçiler tarafından söküldü.



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/film-galasinda-katliam/466350/30/Dunya


Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,220 µs