En Sıcak Konular

AVRUPA ATLETİZM ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE RÜZGARI ESTİ

2 Temmuz 2012 11:11 tsi
AVRUPA ATLETİZM ŞAMPİYONASI'NDA TÜRKİYE RÜZGARI ESTİ Önceki gün 3 altın birden alan ay-yıldızlı sporcularımız dün de 1500 metre bayanlarda ilk 2 sırayı kaptırmayarak Helsinki serüvenini bitirdi.

Dünya "bizi" konuşuyor!

AVRUPA Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye rüzgarı esti. Önceki gün 3 altın birden alan ay-yıldızlı sporcularımız dün de 1500 metre bayanlarda ilk 2 sırayı kaptırmayarak Helsinki serüvenini bitirdi. A Milliler tarihinde ilk kez turnuvayı 7 madalyayla tamamladı.
 
Dünya bizi konuşuyor
Olimpiyat vizesi alan Filenin Sultanları, Dünya Grand Prix'inde de bronz kazandı. A Milli Erkek Voleybol Takımı ise tarihinde ilk kez Avrupa ikincisi oldu.
Avrupa Atletizm Şampiyonası, dün gelen 1 ve 2'ncilikle birlikte 7 madalyayla kapatıldı. Genç boksörümüz Adem ise Yıldızlar kategorisinde Avrupa'da zirveye çıktı.
Türkiye, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de sona eren Avrupa Atletizm Şampiyonası'na adını şimdiden altın harflerle yazdırdı. Önceki gün 3 bin metre su engellide Gülcan Mıngır, 10 bin metrede Polat Kemboi ve 100 metre engellide Nevin Yanıt altın madalya kazanarak açılışı yapmıştı. Dün de Türk Bayrağı gönderden inmedi. Avrupa Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metrede Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalya kazandı. 

Yarışın favorisiydi
Yarış başlamadan önce, atletlerin tanıtımı sırasında madalya favorisi olduğuna dikkat çekilen Aslı Çakır Alptekin, 4:05.31'lik derecesiyle şampiyonolmayı başardı ve altın madalyayı boynuna taktı. Yarışa son kulvarda başlayan dünya salon üçüncüsü milli atlet, kontrollü bir yarış çıkardı. Arka sıralardan yavaş yavaş önlere ilerleyen Alptekin, mücadelenin bitmesine 2 tur kala liderliği ele aldı ve hemen arkasında yer alan diğer Türk Milli Takımı sporcusu Gamze Bulut'un önünde finiş çizgisini geçti. Dördüncü kulvarda başladığı yarışta, ön gruptan hiç kopmayan Gamze Bulutda Alptekin'in ardından 4:06.04'lük zamanıyla gümüş madalya elde etti. Bronz madalyanın sahibi Ukraynalı Anna Mishchenko oldu.

7 madalya aldı
Milli çekiççi Tuğçe Şahutoğlu, finalde 5. sırada kaldı. İlham Tanui Özbilen ise 1500 metre finalinde 5. sırada yer aldı. Türkiye toplam 7 madalya kazandı. Diğer madalyalar, 3000 metre engellide Gülcan Mıngır'dan (altın), 100 metre engellide Nevin Yanıt'tan (altın), 10 bin ve 5 bin metrelerde Polat Kemboi Arıkan'dan (altın ve bronz) ve 3000 metre engellide Tarık Langat Akdağ'dan (gümüş) geldi.

Sultanlar 3'üncü tamamladı
(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Grand Prix Finalleri'ndeki son maçında Brezilya'ya 3-1 yenildi. Milliler, bu sonuçla tarihinde ilk defa final grubuna kaldığı turnuvada, ABD ve Brezilya'nın ardından 3. oldu. Setler 25-21, 23-25, 25-20 ve 25-15'lik skorlarla sona erdi. 
Filenin Aslanları gümüşte kaldı
Türkiye, Avrupa Erkekler Voleybol Ligi final maçında Hollanda'ya 3-2 yenildi. Hollanda lig şampiyonu olurken, ay-yıldızlı ekibimiz ikincilik elde etti ve lig tarihinde erkeklerdeki ilk gümüş madalyasını kazandı. A milliler, 2008 ve 2010 yıllarında olmak üzere 2 kez bronz madalya kazanmış, ancak finale çıkamamıştı. 
Adem "altın"a vurdu
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da sona eren 16. Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'nda Adem Avcı altın, Ömer Koç ise bronz madalya kazandı. Finalde, Rus rakibi Alexander Morokhin'i yenen Adem Avcı Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. 50 kiloda mücadele eden Ömer Koç ise yarı finalde Rus rakibi Timur Tirdamov'a yenilerek bronz madalyada kaldı.
Gurur tablosu
1500 metre yarışında ilk 2 sırayı rakiplerine kaptırmayan Aslı  ve Gamze,Türkiye'ye 
2 madalya daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.  Milli sporcular sevinçlerini Türk Bayrağı'na sarılarak kutladı. Altın madalya elde eden Aslı ve 1 saniye gerisinde gümüşe uzanan Gamze, disiplinli bir çalışma sonrasında Türkiye'ye madalya kazandırdıkları için çok gururlu olduklarını 
ifade ettiler. 


Kaynak: YENİÇAĞ http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=69639


Bu haber 974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,363 µs