En Sıcak Konular

BAHÇELİ BALKAN TÜRKLERİ'YLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

2 Temmuz 2012 10:08 tsi
BAHÇELİ BALKAN TÜRKLERİ'YLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR MHP Lideri Bahçeli,Makadonya'dan sonra Kosova'da da soydaşlarımıza ''yalnız değilsiniz'' mesajı verdi.

Balkanlar'da Bahçeli rüzgarı
 
Makedonya'nın ardından Kosova'daki Türkler'in büyük ilgisini çeken Prizren ziyareti sırasında MHP Lideri Bahçeli, "Burada yalnız değilsiniz. Arkanızda gittikçe güçlenen büyük bir Türkiye ve onu yaşatan büyük bir Türk Milleti vardır Sizler anayurdun güzide evlatlarısınız" diye konuştu.
 
Türk dünyasının lideri
KOSOVA'nın Türk belediyesi Mamuşa'da 'Türk dünyasının lideri'diye anons edilen, 'Türkiyem'şarkısıyla karşılanan Bahçeli, 'Balkan savaşlarının üzerinden 100 yıl geçti. Büyük acılar yaşadınız. Ama ezan kısılmadı, Türk varlığı yok edilemedi'dedi. Bahçeli başkent Priştina'da Sultan Murat ve Gazi Mestan türbelerini gezdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, günübirlik ziyareti gerçekleştirmek üzere geldiği Kosova'nın Prizren kentinde, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı Mahir Yağcılar ile görüştü. 
Kosova'daki Türklerin büyük ilgisini çeken Prizren ziyareti sırasında Bahçeli, "burada yalnız değilsiniz. Arkanızda gittikçe güçlenen büyük bir Türkiye ve onu yaşatan büyük bir Türk Milleti vardır. Sizler anayurdun güzide evlatlarısınız" diye konuştu. 

Kosova ile Türkiye arasındaki siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkilerin daha da gelişmesini arzuladıklarını ifade eden Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri bu ilişkileri, karşılıklı ziyaretlerle en üst düzeyde sürdürmektedir ve şu an için önemli gelişmeler olduğunu biliyoruz. Bundan sonra da devam edeceğinin inancındayız. Hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Türk milleti her zaman sizlerle beraberdir" diye konuştu. 

ÇOK UYANIK OLUNUZ

Kosova'daki Türkler'in Türkiye'den "bir telefon mesafesinde" olduğuna işaret eden MHP Genel Başkanı Bahçeli, "küresel gelişmeleri yakından takip ediniz, çok uyanık olunuz, geçmişi unutmadan geleceğe sürekli bakınız ve hedefe varabilmek için de her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmayınız" dedi.
 
Balkanlar gezisinin çerçevesinde bulunan Kosova'da da "Balkanlar'dan Türk'ün izini kimsenin silemediğini" gördüğünü ifade eden Bahçeli, "Balkanlar'da kimliğini koruyarak, siyasi hayatta varlığını sürdürerek, ülke yönetimini paylaşarak gelmiş olduğunuz bu aşamayı Allah rızası için geriye götürmeyin. Kat edilen mesafeyi korumak, geliştirmek gerekir. Varlığımızı korumak gerekir. Gelecekte neyle ve nasıl karşılaşabileceğinizi bugünden kestirmek zor.
Ancak vardığımız noktayı iyi tanımlayabilirsek ve ona göre de birlik içerisinde yolumuza devam edebilirsek, 560 senedir var olan Türk izi bundan sonra da devam edebilecektir. Yok edilmek istenen bir Müslüman-Türk kimliğidir. Yüz yıl içerisinde ne ezanı susturabildiler, ne bayrağımızı indirebildiler" diye konuştu.
TARİHİ YERLERİ GEZDİ
KDTP Genel Başkanı Yağcılar ile Bahçeli arasında ve KDTP'nin Prizren Şubesi Başkanı Cemil Luma'nın da katıldığı görüşmede, yaklaşık 20 bin Kosovalı Türk için çifte vatandaşlık hakkı gibi konuların da ele alındığını kaydedildi.  
KDTP Genel Başkanı ve Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Yağcılar, Bahçeli'ye Kosova işlemeli bir plaket takdim etti. KDTP meclis üyelerinden Aysel Gaş ise kendisinin işlemiş olduğu Türk bayrağını Bahçeli'ye hediye etti.  
Bu görüşmenin ardından MHP Başkanı Bahçeli ve beraberindeki heyet Prizren;in tarihi yerlerini gezdi. Merkezde bulunan Şadırvan'dan da su içen Bahçeli, ardından "Doğru Yol" Türk Kültür Sanat Derneği'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü. 
MHP Genel Başkanı Bahçeli ve beraberindeki heyet, Kosova'daki Türk belediyesi olan Mamuşa'yı ve buradaki Alperenler Derneği'ni de ziyaret etti. 
Günübirlik Kosova ziyaretinin ardından MHP Genel Başkanı Bahçeli ve beraberindeki heyetin, Bulgaristan'a gideceğini bildirildi.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24533


Bu haber 759 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,046 µs