En Sıcak Konular

PROF. DR. ONUR EROL DÜNYA PLASTİK CERRAHLARININ BAŞKANI SEÇİLDİ

29 Haziran 2012 23:08 tsi
PROF. DR. ONUR EROL  DÜNYA PLASTİK CERRAHLARININ BAŞKANI SEÇİLDİ Türkiye’nin en ünlü plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Onur Erol, 17 ülkeden başarılı doktorların bir araya geldiği Uluslararası Estetik Derneği’nin başkanı oldu.

Dünya plastik cerrahlarının Türk Başkanı: Onur Erol
 
Türkiye'nin en ünlü plastik ve rekonstrüktif cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Onur Erol, 17 ülkeden başarılı doktorların bir araya geldiği Uluslararası Estetik Derneği'nin başkanı oldu.
 
Dünya çapında başarılı plastik cerrahların bir araya geldiği Uluslararası Plastik Cerrahi Derneği'nin (ICAPS -International Consorcium Plastic Surgery) yeni başkanı Türkiye'nin en ünlü Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Onur Erol oldu.
 
Her yıl farklı bir ülkede toplantı yaparak yeni yılın estetik alanındaki gelişmelerini tartışan ICAPS'in İtalya'daki toplantısında başkanlığa Prof. Dr. Onur Erol seçilirken, derneğin Genel Sekreterliği'ni ise ABD'de ikamet eden Ürdün asıllı plastik cerrah Gaite Shubalt yürütecek. ICAPS; özellikle Turkish Delight, Kıkırdak enjeksiyonu ile burun ameliyatları ve doku kokteyli ile yüz gençleştirme yöntemlerini geliştirip tüm Dünyada gördüğü bu yöntemler kullanıldığı için Erol'u bu göreve layık buldu.
 
Prof. Dr. Erol, başkanlığı süresince derneğin yaptığı bilimsel ve sosyal aktiviteleri gelişkin bir web sitesiyle dünyadaki diğer hekimlerin bilgisine açmayı hedefliyor. Erol, ayrıca plastik cerrahi alanında yaşanan son gelişmeleri de kamuoyunun anlayabileceği şekilde çeşitli yayınlarla paylaşmayı da amaçlıyor.
İtalya'daki toplantıda "Estetik cerrahide etik" konulu bir sunum da yapan Prof. Dr. Erol, kalp damar rahatsızlıkları, kanser gibi riskli hastalıkları yaşayan ya da tedavisi süren hastalara estetik operasyon yapılıp yapılmaması konularında deneyimlerini paylaştı. Sunumunda çarpıcı örneklere yer veren Erol, riskin bulunmadığı durumlarda estetik dokunuşların hastalara nasıl bir moral olduğunu ve hayata tutunma fırsatı yarattığına dikkat çekti.
 
REFERANSLA YENİ ÜYE KABUL EDİYOR
17 ülkeden başarılı plastik cerrahların üyeliğinden oluşan ICAPS, 2007 yılında ABD'nin ünlü doktorlarından Prof. Dr. Tom Roberts'in girişimleriyle İsveç ve ABD'li doktorların öncülüğünde kuruldu. Kısa sürede başarılı cerrahların bilimsel ve sosyal paylaşım platformu olan dernek, plastik cerrahi alanına katkıları ve uluslararası başarıları olan doktorları üye yapmasıyla tanınıyor. Plastik cerrahide gündemi ve geleceği belirleyen en özel kuruluşlardan biri olan ICAPS; sadece mevcut üyelerin referansı ve tüm üye ülkelerin onayı ile yeni üye kabul ediyor. (www.icaesthetic.com)
 
PROF. DR. ONUR EROL KİMDİR?
 
Söke'de doğan Onur Erol orta ve lise eğitimini İstanbul Saint Joseph Lisesi 'nde tamamlamış, daha sonra 1965 yılında Tıp Fakültesi'ni bitirip aynı yıl Hacettepe Üniversitesi'nde Genel Cerrahi ihtisasına başlamış, bunu tamamladıktan sonra 1969'da Plastik Cerrahi ihtisasına başlayıp 1971 yılında "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi" dalında uzman olmuştur. 1974 yılında yine Hacettepe Üniversitesi'nde Plastik Cerrahi Doçenti ünvanını kazanmıştır.
 
Plastik Cerrahide yeni bir buluş olan 'Damarlı Deri  Flep Üretimi' konulu doçentlik tezi, 1975 yılında uluslararası yarışmada "Genç Bilim adamı" sıralamasında şeref ödülüne layık görülüp, bu ödülü kendisine Amerika'da verilmiştir.
 
1976 yılında TÜBITAK'tan altı aylık burs kazanarak Amerika'ya gitmiş, 3,5 yıl süre ile Amerika'da sırasıyla, 1976'da Eastern Virginia School of Medicine, 1977'de Miami University School of Medicine, 1977-1980'de Baylor College of Medicine'de görev yapmış ve burada "Associated Professor" ünvanını kazanmıştır.

Amerika'da 21 araştırma tamamlayan Dr.Erol iki kez NIH, bir kez Amerikan Kanser Derneği'nden "GRANT" kazanmış, dünyada yine ilk kez kendisi tarafından geliştirilen bir yöntem ve araştırma ile 1978'de "Senior Bilim adamı" sıralamasında uluslararası birincilik ödülü kazanmıştır.

1981 yılında SEDAT SİMAVİ Vakfının Sağlık Bilimleri ödülünü kazanan Prof. Dr.Onur Erol, Tıp dalında 29 yeni metod geliştirmiş olup, 75 yabancı ve 30 yerli toplam 105 makalesi ve 2012 yılı Haziran ayı itibariyle çeşitli kongrelerde sunulan 351 adet bilimsel bildirisi vardır. Bilimsel çalışmalarına 600'ün üzerinde atıf (citation) yapılmıştır.
 
Prof. Dr. Erol, 2007 yılında, ASPS-PSEF tarafından, seçici kurulun oybirliği ile "The Maliniac Lecturer" olarak seçilmiştir. Bugüne dek, bu ödül sadece 29 Plastik Cerraha takdim edilmiştir, ve bu ödüle layık bulunan ilk ve tek Türk Plastik Cerrah'tır.
 
Erol'un Estetik burun ameliyatı konusunda geliştirdiği 'Turkish Delight' yöntemi tüm Dünyada kullanılmaktadır. Bu alanda daha sonra geliştirdiği 'Kıkırdak Enjeksiyonu Yöntemi' ile Burun Estetiği'nde Dünyanın önde gelen referans hekimleri arasına girmiş, bu yönteme özel geliştirdiği patentli enjektörlerin Amerika'da üretimine başlanmıştır.
 
Onur Erol'un geliştirdiği yöntemlerden 'Doku Kokteyli ile yüz gençleştirme ve yüze şekil verme' yüzü kezzapla yaralanan ünlü İngili sunucu Katie Piper'ın rekonstrüktif ameliyatında kullanılmış ve Piper'I sosyal hayata geri kazandıran dokunuş olmuştur.Piper'ın iyileşme süreci İngiltere'de Channel 4'de belgesel olarak yayınlanmış ve bu süreci anlattığı Beatiful adlı kitabı best seller olarak uzun sure çok satanlar listesinde yer almıştır.
 
Erol, son olarak 2012 yılında Uluslararası Estetik Plastik Derneği (ICAPS) 'in Başkanlığı'na getirilmiştir. Plastik Cerrahi'ye katkılarından dolayı bu göreve layık görülen Erol; Derneğin çalışmalarını meslekdaşları ve kamuoyu ile paylaşmaya olanak verecek bir yapılanma için çalışmalara başlamıştır.
 
Prof. Dr.Onur Erol, gelişmiş bilim adamı ve kaliteli Plastik Cerrah yetiştirmek amacıyla, ihtisasını tamamlamış 30 Plastik cerraha, ihtisas sonrası eğitimi vermiştir ve vermeye devam etmektedir.
 
 
PROF. DR. ONUR EROL'UN TIP DALINDA KAZANDIĞI AKADEMİK ÖDÜLLER
 
 
1-      1975- Amerikan Plastik Cerrahi Derneği Eğitim Vakfı'nın düzenlediği
     araştırma  yarışmasında "Junior Klasifikasyon"da şeref ödülü
 
2-      1976- TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubundan ABD'de 6 aylık              
      burs
 
3-      1978- Amerikan Plastik Cerrahi Derneği Eğitim Vakfı'nın düzenlediği
araştırma araştırma yarışmasında "Senior Klasifikasyon"da birincilik ödülü
 
4-      1978- NIH (Natıonal Instıtute of Health ) "Free Flap Trachea and
Esophageal Reconstructıon" adlı proje ile iki yıllık burs ve 75.000 dolar
 
5-      1978- Baylor Collge of Medicine araştırma bursu. "Latissimus Dorsi
     Myocutaneous Flaps" adlı proje ile, 3.000 dolar
 
6-      1979- Baylor College of Medicine araştırma bursu. "Comparative
Diagnostic Techniques in Different Types of Traume" adlı proje ile, 3.000 dolar
7-      1979- NIH (National Institute of Health) "A New Method Using
Omentum to Reconstruction Deformities" adlı proje ile iki yıllık burs ve 150.000 dolar
 
8-      1979- Amerikan  Cancer Society "Breast Reconstruction Employing an
     Omentum Skin Flap" adlı  proje ile iki yıllık burs ve ekibine 75.000 dolar
 
9-  1981- Sedat Simavi Vakfı, Sağlık Bilimleri Ödülü.               
 
10- 2006- Rotary Club Akdeniz Bölgesi Meslek Ödülü
 
11- 2007- Maliniac Ödülü ( Amerikan Plastik Cerrahi Yaşam Boyu Başarı Ödülü)
 
PROF. DR. ONUR EROL'UN ESTETİK VE PLASTİK CERRAHİ ALANINDA GELİŞTİRDİĞİ YÖNTEMLER
 
1. Bilateral dudak yarığının tek evrede tamiri için yeni bir metod. (Modifie Millard Tekniği). 

2. Sekonder Island (ada) greft-flep ile kulak, burun, yüz rekonstrüksiyonu. Uluslararası Tıp literatürüne girdi ve Plastik Cerrahi'de konsept oldu.
 
3. Yanık meme deformitelerinin areola transpozisyon tekniği ile rekonstrüksiyonu. (Uluslararası Plastik Cerrahi Kongresinde takdim edildi). Uluslararası Tıp literatürüne girdi. 

4. Meme sarkmalarının tedavisinde iz bırakmayan yeni bir mastopeksi tekniği. (Amerika'da yayınlandı. Ayrıca filme alınıp çeşitli uluslararası kongrelerde gösterildi). 25 senelik deneyimli olan bu yöntemi anlatmak için Dr. Onur EROL çeşitli sempozyumlara, kurslara davet edilmektedir. Uluslararası Tıp literatürüne girdi. 

5. Fluorescein boya tekniğinde yeni bir fotoğraf tekniği. (Amerika'da yayınlandı. Halen Baylor Üniversitesinde ve Hacettepe Üniversitesinde klinik ve araştırmada başarı ile uygulanmaktadır).Uluslararası Tıp literatürüne girdi.

6. Fluorescein Klirens testi (Amerika'da yayınlandı, halen klinik ve araştırma alanında Baylor Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde uygulanmakta). Uluslararası Tıp Literatürüne girdi.
 
7. Omental sekonder island flep ile total meme rekonstrüksiyonu. Gerek Amerika'da, gerek ülkemizde bu metod klinik olarak memesi tamamen alınmış hastalara uygulanmaktadır. Uluslararası Tıp literatürüne girdi. Plastik Cerrahide konsept oldu.
 
8. Mikrocerrahi ile kapiller yatak elde edilmesi. (Henüz klinik tatbikatı yapılmamıştır).Uluslararası Tıp Literatürüne girdi.

9. Sekonder myokutanöz flep. (Klinik uygulamalarına başlanmıştır). Uluslararası Tıp Literatürüne girdi. 

10. Omental sekonder osteokütanöz flep ile çene rekonstrüksiyonu. (Klinik uygulamalarına
başlanmıştır).

11. Çelik tel kafes, periosteal kemik rejenerasyonu tekniği ile, mentoplasti ( çene büyütme). Deneysel olarak kanıtlanan bu metod klinik olarak 1980'den itibaren uygulanmaktadır. Birçok uluslararası kongrede sunuldu. 

12. Omental sekonder damar saplı, slep ile burun ve kulak rekonstrüksiyonu. (klinik olarak total burun rekonstrüksiyonunda kullanılmaya başlandı). Uluslararası Tıp Literatürüne girdi. Plastik Cerrahi'de konsept oldu. 

13. Yanık nedbeleri ve beyazlıkların kapanmalarında yeni bir yöntem: Tülgreft tekniği. (Rutin olarak klinikte uygulanıyor.) Uluslararası Tıp Literatürüne girdi.

14. Estetik burun ameliyatında, Turkish Delight tekniği. Uluslararası kongrelerde sunuldu. Uluslararası Tıp Literatürüne girdi. 

15. Bozulmuş kısalmış burunlarda yeni bir yöntem: Balon tekniği. Çeşitli uluslararası kongrelerde sunuldu. Uluslararası Tıp Literatürüne girdi. 

16. Kepçe kulak tedavisinde yeni bir EROL yöntemi. Amerika'da sunuldu. Uluslararası Tıp Literatürüne girdi. 

17. Burun doku kayıplarında: yeni bir tedavi yöntemi (V. M. C. Flep) çeşitli uluslararası kongrelerde sunuldu, yayınlandı. Uluslararası Tıp Literatürüne girdi. 

18. Doku kokteyli ile yüz gençleştirme ve yüze şekil verme yöntemi. 5 yıldır uygulanan bu yöntem uluslararası Tıp Literatürüne girdi.

19. Kosta Grefti almada yeni bir yöntem.Plastic and Rekonstrüktive Surgery, Volume: 106:932, 2000 

20. Üst dudak sulcus yapımında yeni bir yöntem. Plastic and Rekonstrüktive Surgery Volume: 108:1871,2001 

21. Kaş Asma yöntemi. Haziran 2002 Plastic and Rekonstrüktive Surgery, Volume: 109:2571, 2002 

22. Dudak Asma yöntemi. ISAPS – 17th International Society of Aesthetic Plastic Surgery (Houston, Texas, USA) Dünya Kongresi - 28-31 Ağustos 2004 

23. Kalça Asma yöntemi. Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Kongresi'nde sunuldu. 2005
 
24. Mikro yağ enjeksiyonu ve/veya doku kokteyli enjeksiyonu ile baldır büyültme, eğrilik düzeltme.
 
25. Kalın burunlarda burun ucu Rinoplastisi: Şekillendirilebilir kıkırdak ve burun kanallarının askı dikişlerle yaklaştırılması konulu yeni bir yöntem.
 
26. Geniş tam, tek taraflı dudak yarığının tek evrede rotasyon ve ilerletme tekniği ile tamiri yöntemi.
 
27. Özel tasarımlı aletler kulanılarak dikişle, yanak, boyun, yan kantus asma yöntemi (asma tekniği için iki adet alet geliştirilmiş ve parenti alınmıştır).
 
28.  Aynı seansta büyütme ve areola-meme dokusu asılarak meme dikleştirme yöntemi-meme altında kesi yapılmadan uygulanan teknik
 
29.  Kıkırdak Enjeksiyonu yöntemi. Mayıs 2009 Amerika  ve Barcelona'daki kongrelerde sunulmuştur. ( Bu teknik için Dr.EROL'un geliştirdiği enjektörlerin patenti alındı ve Amerika'da üretimine başlandı) 
 
PROF. DR. ONUR EROL'UN DERNEK ÜYELİKLERİ
 
Türk Tabipler Birliği - 1965'den beri
 
Türk Plastik Cerrahi Derneği TPCD- 1971'den beri
 
International Society of Aestethic and Plastic Surgery IPRAS (Uluslararası Plastik  Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği) - 1971'den beri
 
European Section of IPRAS (Uluslararası Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Konfederasyonu Avrupa Seksiyonu) - 1971'den beri
 
The Millard Society - 1977'den beri
 
The Baylor Society - 1978'den beri
 
The American Plastic and Reconstructive Surgery Society APRS (Amerikan Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahları Derneği) - 1981'den beri
 
International Society of Aestethic and Plastic Surgery ISAPS (Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği) - 1983'den beri-
 
European Association of Plastic Surgeons EURAPS (Avrupa Plastik Cerrahları Assosiyasyonu) - 1990'dan beri
 
Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü – 1990'dan beri
 
Interplast Türkiye Kurucu Üyesi – 1991'den beri
 
Mediterranian Society of Aesthetic Surgery -1990 dan beri
 
American Society of Plastic Surgeons ASPS (Amerikan Plastik Cerrahi Assosiyasyonu) 1996'dan beri

Fransız Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği – 1999'dan beri

The Rhinoplasty Society (Amerikan Rinoplasti Derneği) – 2000'den beri

 

Kaynak:  Aslı Delikara - turuncuiletisim

 



Bu haber 1,132 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,146 µs