En Sıcak Konular

YEŞİLİN ''FIRTINA'' İLE MUHTEŞEM DANSI

29 Haziran 2012 14:22 tsi
YEŞİLİN ''FIRTINA'' İLE MUHTEŞEM DANSI Bunaltıcı bir trafik, hava kirliliği ve insan kalabalığının içinden kaçıp, yemyeşil doğasıyla ve Fırtına Deresi'nin muhteşem sesini, manzarasını ruhunuzda hissetmek, bu dansa eşlik etmenin tadına doyum olmuyor.

Yeşilin 'Fırtına' ile muhteşem dansı

Bunaltıcı bir trafik, hava kirliliği ve insan kalabalığının içinden kaçıp, yemyeşil doğasıyla ve Fırtına Deresi'nin muhteşem sesini, manzarasını ruhunuzda hissetmek, bu dansa eşlik etmenin tadına doyum olmuyor. 
 
Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Dikkaya köyünden girişimci Ali Kaptan, bölgede 'Nayla' adıyla bilinen seranderlerden kurulu butik otel inşa ederek bir ilke imza attı...
 
Dikkaya Köyü'nde Fırtına deresi kenarında doğaya uygun, eşi benzeri olmayan güzelliğe eşlik eden bir ortam. Serenderlere ulamak için, Fırtına Deresi üzerinde konumlandırılmış yaklaşık 50 metrelik asma köprü. Heyecan burda başlıyor. Asma köprünün altından akan hırçın Fırtına'ya meydan okuyor. Naliya'lara ulaşmak için bu asma köprüden geçmeniz gerekiyor. İnsanın ruhunu okşayan bu güzel ortamı görünce asma köprüden biran önce geçme arzusu sarıyor.

Ali Rıza Kaptan, tamamını ahşaptan yaptırdığı serenderleri uygun bir şekilde arazisine yerleştirdi.
Serenderlere, tek ve çift kişilik olmak üzere 2 yatak, televizyon, internet erişimi, banyo, balkon ve değeri paha biçilmez bir doğa manzarası bulunuyor.
En büyük ilgiyi ise butik otelin yamaca konumlandırılan ve kral dairesi olarak adlandırılan serender ilgiyi çekiyor.
Butik otele, ortak kullanılan derenin hemen yanı başına oldukça şık restoran bölümü mevcut. Karadeniz mutfağından en leziz yemeklerini de unutmamak gerek. Mıhlaması, doğal alabalığı, turşu kavurması, lahana sarması, laz böreği, mısır ekmeği ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz o lezzetli tatları. İnsan burda hem sağlıklı yaşıyor hemde huzurlu.

Karadenizimizin bu güzel kültürünü yaşatmak adına Ali Riza kaptan, bu gördüğümüz eşsiz güzelliği, doğasını bozmadan muhteşem mimarisiyle konuklarına hizmet veriyor.
 
BÜTÜN YORGUNLUĞUNUZU ALIP GÖTÜRÜYOR
Doğal güzelliğin o mis kokusunu ciğerlere çekip gökyüzüne baktığımda varlığını neredeyse unutmuş olduğum parlak yıldızların keyfine varmak, alıp götürüyor bütün yorgunluğunuzu.
Mavinin ve yeşilin dansettiği, yeşilin her tonuna rasladığınız, sıcacık insanıyla ve doğal ortamıyla bana tatlı bir huzur veren yerdir Çamlıhemşin.

Ardeşen'den çıkıp Çamlıhemşin-Ayder'e doğru yolalırken Fırtına Deresi'nin yanı başında yer alan "Naliya" (serender) dikkatimizi çekiyor. Araçtan inip tahta asma köprüden geçmeye başlıyoruz. Biraz heyecanla, biraz korkuyla, ama bu korku öyle korku değil güzel ve heyecanlı bir korku. Köprü ortasında bizi Sinan Kesici kardeşimiz karşılıyor. O kadar sıcak bir karşılama ile karşılaşıyoruz ki sanki o muhteşem manzaradan kopmuş bir parça gibi. Sinan kardeşimiz başlıyor anlatmaya, doğallığa eşlik edercesine. Gerçi gördüğümüz manzaralar anlatılmaya ihtiyaç duyulmayacak cinsten.
Bunaltıcı bir trafik ve insan kalabalığının içinden kaçıp, Naliya'nın balkonuna oturup, yemyeşil doğasıyla ve Fırtına Deresi'nin muhteşem sesini, manzarasını, leziz yemekleri herşeyden önce benim için bir terapi bölgesi gibi geldi. Etkieyici bir yapısı var Naliya'nın. Bu terapi sadece benim için değil, büyüsüne kapılan başta Mevlüt, Mustafa, Hüseyin, Fatih, Mustafa (Çarli) Abdullah ve bizler gibi burayı keşifeden herkes için. Çözemediğim farklı bir büyüsü var, Etkisi altında kaldığım bu büyünün arkadaşlarımın gözlerinde de görmek beni daha da heyecanlandırıdı. Evlilik arefesinde bulunan Mevlüt ve Fatih arkadaşımın 401 numaralı serenderi diline dolaması, Balayı için burayı istemeleri iyi bir tercih. Arkadaşlarıma şimdiden mutluluklar diliyorum.

Haberimizin başlığında da belirttiğimiz gibi 'Yeşilin 'Fırtına' ile muhteşem dansı'. Bu dans farklı bir dans, Uyumlu bir dans. Seyretmeye doyamadımız bir dans. Mavisiyle, yeşiliyle, doğallığıyla, güzelliğiyle bambaşkadır Karadeniz. Bir yılın yorgunluğunu bir haftada üzerimden atmamın huzurunu yaşıyorum. Bu doğal terapiyi herkese şiddetle tavsiye ederim. Bu doğal terapiyi bırakıp, Bunaltıcı bir trafik, hava kirliliği ve insan kalabalığının içine dönmemin burukluğunu ve hüznünü yaşıyorum...(Yavuz  MÜFTÜOĞLU - ORTADOĞU)

Haberin kaynağı fotoğrafları için tıklayınız http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24481



Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24481


Bu haber 1,468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,351 µs