En Sıcak Konular

DİYANET ŞAŞIRTTI: ''İÇKİLİ İKEN NAMAZ KILINIR''

22 Haziran 2012 17:51 tsi
DİYANET ŞAŞIRTTI: ''İÇKİLİ İKEN NAMAZ KILINIR'' Diyanet: "İçkiliyken namaz kılınır" dedi. Bu açıklama tartışmaları da beraberinde getirdi.

İçkiliyken namaz kılınır mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık olarak çıkardığı "Diyanet" dergisinin son sayısının "Fıkıh Köşesi"nde Din İşleri Yüksek Kurulu'nun kararlarına yer verdi. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun en çok merak edilen sorular karşısındaki kararı herkesi şaşırttı. Diyanet: "İçkiliyken namaz kılınır" dedi. Bu açıklama tartışmaları da beraberinde getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın aylık olarak çıkardığı "Diyanet" dergisinin son sayısının "Fıkıh Köşesi"nde tartışmaları da beraberinde getirdi. Dergi son sayısında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun kararlarına yer verdi. Din İşleri Yüksek Kurulu'nun en çok merak edilen sorular karşısında verdiği kararlardan en çarpıcı olanı ise içkiliyken kılınan namaz oldu. Diyanet: "İçkiliyken namaz kılınır" dedi.

Verilen fetva yanlıştır, biran önce düzeltilmelidir
Din-Bir-Sen (Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası) Genel Başkanı Lütfi Şenocak konuyla ilgili olarak "Alkolün azıda çoğu da birdir. Alkollüyken namaza kesinlikle yaklaşılmaması gerekir. Çünkü alkol haramdır. Diyanetin yapmış olduğu bu fetva biran önce düzeltilmelidir. Biz Din- Bir- Der olarak bu fetvaya katılmıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı bizim en üst makamımızdır. Bundan dolayı böyle bir açıklama yapması çok yanlıştır. Hadisi şerifler ve ayetler çok açıktır. Alkollüyken namaz kılmayı bırak, alkol günlük yaşantımızda bile kullanılması dinen yasaktır. Alkollü namaz kılmak, abdestsiz namaz kılmaktan daha beterdir. Verilen fetva yanlıştır. Diyanet'in bu fetvayı biran önce düzeltmesi gerekir."şeklinde konuştu.

Alkolün bir damlası bile haramdır
TİYEMDER (Tüm İlahiyat ve Yüksek İslam Enstitüleri Mezunları Derneği) Genel Başkanı Selahattin Yazıcı, "Diyanet İşleri Başkanlığının bu tür fetvalarla esnekliklere yol açması son derece yanlıştır. Bu fetva toplumu yanlış yönlendirmeye sebebiyet verir. Alkollü namaz kılmayı bırak, alkolün bir damlası bile haramdır. Diyanetin bu tür fetva vermesi sosyolojik yapımıza uygun değildir. Bu fetvaya nereden bakarsanız bakın yanlıştır, düzeltilmesi gerekir." diye konuştu.

Haramı helalleştirmeye götürür
Emekli İmam Mevlüt Özcan da "İçki içen bir adam sarhoş olur. Az ya da çok. Bu beyin bulanıklığına yol açar. O açıdan Allah'ın huzuruna çıkması doğru değildir. Allah, 'sarhoşken namaza yaklaşmayın' diyor. Diyanetin bu fetvası bir noktada işi hafife almaya götürür. Bir adam içki içer, namaz da kılar derseniz onun haramlığı gözlerde küçülür. Dolayısıyla bu konuda hassas olmak gerekir." ifadelerini kullandı.

Fazla sarhoş değilse namaz kılınır
Diyanetten yapılan açıklamada "Namaz kılacak, oruç tutacak ve dua edecek kimsenin ne dediğini, ne yaptığını bilecek kadar ayık olması, aklının başında olması gerekir. Bu itibarla, alkol alan kişi, ne dediğini bilecek kadar sarhoş değilse namazlarını kılması gerekir." ifadeleri yer aldı.(Fatih Yedier - Milli Gazete)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/ickiliyken-namaz-kilinir-mi-242760.htm


Bu haber 9,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,630 µs