En Sıcak Konular

TALAT DA BU İŞİ ÖĞRENDİ

21 Haziran 2012 18:27 tsi
TALAT DA BU İŞİ ÖĞRENDİ KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın KKTC'nin imam eksikliğinden yakınması üzerine başlayan tartışmaya Kıbrıs sivil toplum örgütleri de katıldı.

İmam yakınması seçim manevrası

KKTC Eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın "Kıbrıs'ta cenaze namazı kıldıracak imamımız bile yok. İmamlar konusu kanayan yaramızdır" açıklamasını değerlendiren Kıbrıslı sivil toplum örgütleri Talat'ın açıklamasını yaklaşan seçimlere bağladı.

ESKAD Başkanı Ömer Dursun şunları söyledi: "Mehmet Ali Talat böyle bir açıklama yapmışsa olumlu bir gelişmedir fakat samimi bulmuyorum. Eğer bu ifadelerinden samimilerse buyursunlar ilahiyat kolejine ve ilahiyat fakültesine destek versinler" dedi.

KKTC eski Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın KKTC'nin imam eksikliğinden yakınması üzerine başlayan tartışmaya Kıbrıs sivil toplum örgütleri de katıldı.

Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) Başkanı Ömer Dursun açıklamayı olumlu bulsa da samimi bulmadığını ifade etti. "Talat, hem dindar insanların varlığından rahatsız hem de dini kurumların eksikliğini dile getiriyorlar. Eğer bu ifadelerinden samimilerse buyursunlar İlahiyat kolejine ve ilahiyat fakültesine destek versinler" dedi.

Halkın teveccühünü kazanmak için
Dursun, Talat'ın açıklamasını "Yaklaşan bir seçim var. Bundan dolayı da halka sevimli görünmek için bu tür açıklamalar yapılıyor" şeklinde değerlendirdi. Dursun, "Halka sevimli görünmek için bu tür açıklamalar yapılıyor. Eğer samimi iseler buyursunlar din eğitimi verilecek kurumların açılmasına destek versinler. Hem din kurum ve kuruluşlarından rahatsız hem de bu tür açıklamalar yapıyorlar. Bu da açıkça görülüyor ki yaklaşan seçimlere yatırım yapılıyor. Halkın teveccühünü kazanmaya çalışıyor" şeklinde konuştu.

Talat bize baskı uyguladı
KKTC Din İşleri Yönetim Kurulu Başkanı Işılay Arkan ise şu iddiada bulundu: "Biz Kıbrıs'ta imam hatip ve ilahiyat açılması için çok mücadele verdik. Bunun için başımıza gelmeyen kalmadı. Baskı yapanların içinde Cumhurbaşkanımız Mehmet Ali Talat da vardı. Talat'ın adamları bana saldırıyordu." Arıkan, ilahiyat kolejine verdiği destekten dolayı Meclis komisyonu tarafından ifade vermeye çağrıldığını belirtti.

Kıbrıs'a İmam-Hatip, Erbakan'ın projesi
Kıbrıs Barış Harekâtı'nın mimarı Milli Görüş Lideri Merhum Necmettin Erbakan 2010 yılında Kıbrıs'ın imam hatip eksikliğine dikkat çekmişti.

"Biz, 1975 yılında hükümet ortağı iken, 'Her köyden bir çocuk alalım, bir İmam Hatip kuralım' diye harekete geçmiştik. Ancak başta Turhan Feyzioğlu olmak üzere ortaklarımız ve o zamanki Kıbrıs yönetimi, bu işe karşı çıkmışlardı. Feyzioğlu, kendisiyle koalisyon ortağı olarak aynı çatı altında bulunduğumuz dönemlerde, Kıbrıs'a İmam Hatip açıldığı takdirde koalisyondan çekileceğini bile söylemiştir. Öte yandan, Kıbrıs'taki yönetim de, bu işe şiddetle karşı çıkıyordu. Öne sürdükleri sebep ise 'gericilik' idi" demişti.

'Bir milletin gerçek gücü imanlı evlatlarıdır'
"İmam Hatip ve Kur'an Kursu açmayı gericilik olarak lanse edenleri " cahil" ve "hastalıklı kafa" olarak nitelendiren Erbakan, "Bir ülkenin gerçek gücü ne parasıdır, ne tankıdır. Bir ülkenin gerçek gücü milli, manevi değerlere bağlı evlatlarıdır. Şehit kanlarıyla elde edilmiş Kıbrıs'ımıza bir İmam Hatip açılmamış olması, büyük bir eksikliktir. Bugünkü hükümeti, en kısa sürede bir İmam Hatip açmaya davet ediyorum.

Bu çok hayırlı bir hizmet olacaktır. Kıbrıs, manevi boşluk içindedir. Kıbrıs'ımızın, Allah muhafaza yıkılışı manevi boşluktan ve bunun yol açtığı dejenerasyondan olur" diyerek tavsiyelerde bulunmuştu.(Mustafa Kılıç - MİLLİ GAZETE)


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/imam-yakinmasi-secim-manevrasi-242665.htm


Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,354 µs