En Sıcak Konular

CENNETE 8 CAN DAHA YOLCU ETTİK

21 Haziran 2012 10:17 tsi
CENNETE 8 CAN DAHA YOLCU ETTİK Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimiz memleketlerinde gözyaşları arasında dualarla son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit olan 8 asker için Van'da tören düzenlendi

Cennete 8 fidan

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimiz memleketlerinde gözyaşları arasında dualarla son yolculuklarına uğurlandı.

Şehitler Astsubay Ali Gümüş Konya'da, Piyade Onbaşı İsa Sayın Mersin'de, Ulaştırma Er Samet Bütün Konya'da, Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu Trabzon'da, Piyade Onbaşı Cahit Kılıç Diyarbakır'da, Piyade Er Yaşar Doymuş Giresun'da, Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi Samsun'da toprağa verildi.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan 8 asker için Van'da tören düzenlendi. Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşının, askerlerin omzunda alana getirilmesiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, vatanın bekası ve milletin bölünmez bütünlüğünü hedef alan terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede, vazifesi uğruna canını hiçe sayarak feda eden kahraman silah arkadaşlarını ebediyete yolcu etmenin acısı ve aynı zamanda onuru ve gururu içinde olduklarını söyledi.

Milletin bağrından çıkmış evlatları olarak hüzünlerinin büyük, fakat kendilerine olan güven ve görevlerine olan inancın her zaman daha büyük olduğunu vurgulayan Özbek, şöyle konuştu: ''Vatanımızın bu kutsal köşesinde masum insanlarımızı kendine kalkan yapıp, Mehmetçiğin merhametini istismar ederek düzenlediği hain saldırıda şehit verdiğimiz, her gün beraber olup aşımızı paylaştığımız arkadaşlarımızın acısı, yüreğimize akıttığımız gözyaşlarımıza can suyu olacaktır. Görevimize ve kendimize olan inancımız karşısında terör örgütü eriyip gidecek ve hayalleri gibi karanlık dünyalarında yok olacaktır. Atalarımızın emaneti olan kutsal vatan toprağını bin yıldır yurt edinmiş olan aziz milletimizin evlatları olarak bilinmesini isteriz ki tıpkı Yeşiltaş'ta canlarını hiçe sayan arkadaşlarımız gibi biz hepimiz en kutsal mertebeye ulaşmak için hazırız.''

Bu toprakları korumaya devam edeceğiz
Konuşmasında şehitlere ve şehit ailelerine de seslenen Tuğgeneral Özbek, şöyle devam etti: ''Aziz şehitlerimiz, kutsal vatan toprağının bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kanlarınızla yazdığınız tarih, bizler için birer övünç kaynağı ve gıpta edilecek davranış örneği olarak nesilden nesile aktarılacak ve bir cesaret timsali olarak anılacaktır. Sizler gösterdiğiniz büyük fedakârlık ile kanınızın son damlasına kadar topraklarımızı koruyacağınızı ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağınızı atalarımıza layık birer evlat olarak tüm dünyaya gösterdiniz.

Yüreğimizde yaktığınız bu ateş, birlik ve beraberliğimize, vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede tükenmez gücümüze ebedi kaynak teşkil edecek. Gönlümüzde ve yüreğimizde sonsuza dek yanacaktır.  Kahraman şehitlerimizin değerli aileleri, şehitlerimizin bize yadigarı olarak her zaman yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz. Bir evladınızı yitirdiniz ama binlerce evladınız oldu. Sizlerin sevgisi ve desteğiniz yüreğimizdeki acıyı hafifleten ve inancımızı pekiştiren en büyük etken olacaktır.'' Konuşmanın ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duadan sonra askerlerin omuzlarında uçaklara taşınan 8 şehidin naaşı, memleketlerine uğurlandı.

Törene şehit ailelerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, Van Vali Vekili Atay Uslu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Özel gözyaşı
Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olanlar için yapılan tören esnasında Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın dua okuduğu sırada duygulu anlar yaşayan Özel, törenin ardından alandan ayrıldı.

Bir Umut gider, bin Umut gelir
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Umut Bulut'un cenazesi Samsun'a getirildi. Şehidin eşi Özlem Bulut, eşinin tabutunu beklediği sırada; ''Hiçbir terörist bizi yıkamaz, kaç Umut giderse gitsin, o kadar Umut peşinden geliyor. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak, yıkılmadık, ayaktayız. Söz verdim ağlamayacağım'' dedi. Şehidin babası Mustafa Bulut'u ise Vali Aksoy koluna girerek teselli etmeye çalıştı. Şehit Piyade Er Umut Bulut ikindi namazına müteakip Samsun Büyük Cami'de kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Bu işi çözün, yeter!
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Cahit Kılıç'ın cenazesi, Hani ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kılıç'ın cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri uçakla önce Diyarbakır'a, buradan da helikopterle Gürbüz beldesine getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından şehit Cahit Kılıç'ın cenazesi belde mezarlığında toprağa verildi. Törende gözyaşlarını tutamayan Baba Galip Kılıç'ın, ''Bu işi çözün, yeter'' diye seslenmesi üzerine Vali Toprak, herkesin desteği ve el birliğiyle çözeceklerini söyledi.

Hain pusudan sağ kurtuldu
Hatay'ın Belen ilçesinde devriye gezen askeri araca teröristlerin silahlı saldırısında Komando Ercan Duran'ın yaralı kurtulması ailesini sevindirdi. Belen ilçesinde kırsal alanda devriye gezen askeri araca, yüksek kesimden pusu kuran bir grup terörist tarafından ateş açıldı. Uzun namlulu otomatik silahlarla açılan ilk ateş sırasında 2 asker yaralandı.

Baba ocağında mutluluk gözyaşları
Mazıcak Deresi mevkiinde güvenlik güçlerine teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılan 2 askerden, durumu ağır olan Jandarma Komando Er Doğukan Şit şehit düşerken, Ordu'nun Akkuş ilçesi Kızılelma Beldesi'nden olan Komando Ercan Duran ise yaralı kurtuldu. Akkuş'un Kızılelma Beldesi'nde ikamet eden babası Cemal Duran; "Onu Allah bize bağışladı. Allah'ıma hamd olsun, yaralı bile kurtulması bizleri çok mutlu etti" dedi. Annesi Oya Duran ise; "Bu terör davası ne zaman bitecek.

Ben şu anda oğlumun yaralı kurtulmasından dolayı, hayatta kalmasından dolayı çok mutluyum. Allah'ıma hamd olsun. Ama orada yüreği yanan bir ana var. Onun gibi daha nicesi var. Bu kan artık dursun" diyerek teröre lanet yağdırdı.

Operasyonlar devam ediyor
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz; ''Operasyonlar devam ediyor. Hiçbir zaman da durmadı, yoğunluğu bazen azalmış bazen de artmıştır. Bu mücadeleyi 30 yıldan fazla süredir sürdürüyoruz. Her olaydan ders alarak çalışmalar yapılmaktadır'' dedi.

Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ile makamında bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Yılmaz, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Hakkâri'deki terör saldırısına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yılmaz, bölgede her türlü tedbirin alındığını belirtti.

Tedbirler dolayısıyla terör örgütü PKK'ya çok daha fazla kayıp verdirildiğini vurgulayan Yılmaz; ''Olayın olduğu yer Irak sınırına çok yakındır. Irak'tan geliyor, Türkiye sınırına atak yapıp geri gidiyorlar. Bu, terör örgütünün hiç bir netice elde edemeyeceğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Terör örgütü bundan sonraki saldırılarda çok daha büyük kayıplara uğrayacaktır'' diye konuştu.

Terör konusunda önemli olanın uluslararası işbirliğini güçlendirmek olduğunu, Irak'ın terör örgütü için güvenli bir yer olmaktan çıkarılmasının Türkiye'nin olduğu kadar uluslararası toplumun da sorumluluğunda olduğunu söyleyen Bakan Yılmaz; ''Kahraman Mehmetçiği başarılı mücadelesi nedeniyle gözlerinden öpüyorum. Gerçekten kahramanlık yaptılar. 'Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır/Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır'. Mehmetçik mücadelesiyle bu ülkenin ve bayrağın kendilerinin olduğunu göstermiştir'' dedi.

Türkiye'nin hem ülkesinde hem de çevresinde barış istediğine işaret eden Yılmaz; ''Hem burada hem dışarıda barış istemeyenler varsa onlara da cevap verecek durumdayız'' değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, Hakkâri'deki saldırıya ilişkin bir başka soruya da; ''Operasyonlar devam ediyor. Hiçbir zaman da durmadı, yoğunluğu bazen azalmış bazen de artmıştır. Bu mücadeleyi 30 yıldan fazla süredir sürdürüyoruz. Her olaydan ders alarak çalışmalar yapılmaktadır. Bölgeye ve insanlara en çok zarar veren PKK olmuştur, bu gerçeği kimse karartamaz'' cevabını verdi.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/cennete-8-fidan-242668.htm 


Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,641 µs