En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU ''ÖCALAN'A EV HAPSİNE'' YEŞİL IŞIK YAKTI

18 Haziran 2012 10:13 tsi
KILIÇDAROĞLU ''ÖCALAN'A EV HAPSİNE'' YEŞİL IŞIK YAKTI Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Öcalan'a ev hapsi" önerisine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Öcalan'a ev hapsi için " 4 parti uzlaşırsa öneri başımızın üstündedir " dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan "Öcalan'a ev hapsi" ne yeşil ışık
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, "Öcalan'a ev hapsi" önerisine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Öcalan'a ev hapsi için " 4 parti uzlaşırsa öneri başımızın üstündedir " dedi. Leyla Zana'nın açıklamalarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, iyi niyetle, sorunun çözümü için katkı veren herkese, her düşünceye saygı duyduklarını belirterek, verdiği katkı nedeniyle de teşekkür etti.
 
Zonguldak'taki " Emek ve Özgürlük " mitingine karayoluyla giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çaycuma ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki 100'üncü Yıl Tesisleri'nde mola verdi ve yemek yedikten sonra gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Kılıçdaroğlu'nun sözleri özetle şöyle:
GÜLEN'E " DÖN " ÇAĞRISI: Başbakan'ın açıklamasını garipsedim. Belki tuhaf gelecek. İstediği zaman döner. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi? Bu çağrı biraz egosunu kontrol edemeyen bir çağrı. Türkiye kimin tapulu malı? İsteyen her yurttaş, istediği zaman gelir. Gülen de gelebilir. " Önünde engeller var. Kaldıracağım " diyorsa öyle bir engel de göremiyorum, " dönebilir " demek " Sana icazet verdim " demektir. Ne zamandan beri icazet veriyorsun? Hiç kimse için böyle bir söylemi doğru bulmayız.
 
EV HAPSİ: Biz içerik tartışmasına girmeyiz. Bizim önerimiz 4 siyasal partinin meşru bir zeminde, TBMM çatısı altında oturup konuşması. İçerik tartışmasına girersek yeni bir tartışma başlatmış oluruz. Karşıt görüşler ortaya çıkar ve arzu etmediğimiz bir mecraya sürüklenir ortam. Dolayısıyla özenle girmeyeceğiz içerik tartışmasına. Ancak şunu söyleyeyim, 4 parti uzlaşırsa sorun olmaz. Meclis'teki 4 parti uzlaşırsa, derlerse ki " Biz bu konuda fayda görüyoruz " bizim de başımızın üstüne.
 
ZANA'NIN AÇIKLAMALARI:
İyi niyetle, sorunun çözümü için katkı veren herkese, her düşünceye saygı duyarız. Verdiği katkı nedeniyle de teşekkür ederiz.
 
BAHÇELİ'DEN RANDEVU:
Bu sorun bugünden yarına değil. 30 yıllık sorun. Partiler 30 yıllık bir soruna karşı bir söylem geliştirmişler. Dolayısıyla MHP de bu geliştirdiği söylemin yarattığı pencereden bakıyor. MHP'yi anlamak lazım. AKP'yi BDP'yi de anlamak lazım. Dört parti dört farklı pencereden ortadaki cenazeye bakıyor. Ancak halkımız " çözün " diyorsa, 4 siyasi partinin de çözüm üretmesi lazım. Randevu isteyeceğim ancak hemen değil. Ortamın yumuşamasını bekliyorum. Uzlaşma ikliminin yaratılmasını isteriz. Kolay değil, 30 yıllık bir sorun. 
ABD'NİN DEVREDE OLMASI:
Sayın Atalay " ABD devrede " dedi. Siz kendi ülkenizin en temel sorunu çözmekte acizseniz, başkaları devreye giriyorsa, parlamento halka güven veremez. PKK'nın silah bırakmasına dostların katkısından memnun oluruz. Ama kendi göbeğimizi kendimiz kesmek, çözümümüzü üretmek zorundayız. " Analar ağlamasın " diyoruz ama ağlıyor. Bu da karın doyurmuyor.


Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=24339&haber=kilicdaroglu-39ndan-34ocalan-39a-ev-hapsi-34-ne-yesil-isik


Bu haber 1,077 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,874 µs