En Sıcak Konular

CEZAEVİNDE YANGIN ÇIKTI 13 MAHKUM ÖLDÜ

17 Haziran 2012 20:00 tsi
CEZAEVİNDE YANGIN ÇIKTI 13 MAHKUM ÖLDÜ Şanlıurfa E Tipi Cezaevi’nde adli koğuştaki mahkumların kendi arala-rındaki kavga sonucu çıkarılan yangında 13 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Bir kıvılcımla yandılar

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde adli koğuştaki mahkumların kendi arala-rındaki kavga sonucu çıkarılan yangında 13 kişi öldü, 5 kişi yaralandı 

Şanlıurfa E Tipi Cezaevi'nde mahkumların kavga etmesi sonucu 13 kişi hayata veda etti.   
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, olayın cezaevinin adli tutuklularının bulunduğu koğuşta meydana geldiğini ifade ederek, siyasi suçlularla ilgisinin olmadığını belirtti. Güvenç, şunları kaydetti: "Mahkumlar kendi aralarında yaptıkları kavga sonucunda yatakları yakıyorlar. Maalesef kapıların açılmasına kadar geçen sürede böyle bir olay yaşadık. Cezaevinde durum şu anda sakin. Savcı gerekli otopsi ve inceleme çalışmalarına başladı. 13 ölümüz var, 2 ayakta tedavi gören şu anda cezaevinde, 3 tanesinin de hayati tehlikesi yok ama hastanede tedavi görüyor." 
Vali Güvenç, bir gazetecinin yangının KCK davasından tutuklu BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşta meydana gelip gelmediğine ilişkin sorusunu, "Sayın İbrahim Ayhan'ın bulunduğu koğuşla ilgisi yok. Ben içeri girdim gördüm. Olay tamamen ayrı koğuşlarda olmuş" diye cevaplandırdı. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da cezaevine gelerek, polis ekiplerinin çalışmasını koordine etti. Bu arada olay yerine sevk edilen çevik kuvvet ekipleri, cezaevi çevresinde önlem aldı. Bazı tutuklu yakınları da cezaevine gelerek, yetkililerden bilgi almaya çalıştı. 

Olay çıkarmak isteyenlere müdahale 
Öte yandan, açıklamanın yapıldığı sırada cezaevi çevresinde bekleyen ve barikatı aşarak içeri girerek emniyet güçlerine saldırmak isteyen gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polis yakınları uzun süren çabalar sonrası kontrol altına aldı. Güvenç, gece yaptığı ikinci açıklamada, "Cezaevi şu anda sakin. C 15 koğuşunda kaybettiğimiz mahkumlarla ilgili savcılarımız ve doktorlarımız çalışma yapıyorlar. Basın mensuplarımdan ricam, burası bin kişilik bir cezaevi, herkes yakınını merak ediyor. C 15 koğuşu hariç hiçbir yerde olay olmadığını bildirmenizi istiyorum. Orası hariç hiçbir koğuşta bir çatışma, kavga, yangın herhangi bir olayın vuku bulmadığını söylemek istiyorum" dedi. 
Güvenç, "Savcımızla ve Bakanımız'la görüşüp 15-20 gün süreyle mahkumlara açık görüş imkanı sağlayacağız" dedi. Vali Güvenç, cezaevinde bin 57 tutuklu ve hükümlünün kaldığını, hayatını kaybeden 13 kişinin yangın sonucu oluşan dumandan etkilenerek öldüğünün belirlendiğini kaydetti. 

Otopsiler Gaziantep'te yapılıyor 
Şanlıurfa Cezaevi'nde çıkan yangında hayatını kaybeden 13 mahkumun cenazesi ise Gaziantep'e getirildi. Röntgen çekilmesi için Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülen cenazeler hastanedeki işlemlerin ardından yeniden Asri Mezarlık da bulunan otopsi merkezine intikal ettirildi. Otopsi merkezi önünde cenazelerin gelmesini bekleyen cenaze sahipleri ise Şanlıurfa'da otopsi merkezinin bulunmamasına tepki göstererek, cezaevi yetkilileri hakkında yasal işlem başlatacaklarını söyledi. 

Ölen mahkumların adları 
Bu arada yangında hayatını kaybedenlerin adları da belli oldu. 13 kişinin isimleri şöyle: Fuat Yıldız, Sinan Özalp, Suphi Köksal, Yunus Eşkili, Mehmet Emin Gerçek, Hüseyin Kıskanç, Mehmet Satış, Şükrü Üldez, İbrahim Halil Kaya, Mustafa Kemal Kılıç, Taner Şimşek, İmam Bakır Tek ve Mehmet Arslantay. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'ya giderek Pazar sabah saatlerinde cezaevinde incelemelerde bulundu. Başbakan Erdoğan da, asıl bilgilerin yapılacak teftişin ardından ortaya çıkacağını belirtti. 


Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ http://www.yenimesaj.com.tr/?haber,656850/bir-kivilcimla-yandilar


Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,153 µs