En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ BURSASPOR VE GAZİANTEPSPOR'A UEFA'DAN 1 YIL MEN CEZASI

31 Mayıs 2012 09:13 tsi
BEŞİKTAŞ BURSASPOR VE GAZİANTEPSPOR'A UEFA'DAN 1 YIL MEN CEZASI UEFA, maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'u Avrupa kupalarından 1 yıl men etti!

Türk futboluna darbe

UEFA, maddi yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'u Avrupa kupalarından 1 yıl men etti!

UEFA Beşiktaş'a bir yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. UEFA Disiplin Komitesi, daha önce Beşiktaş'a 500.000 euro para cezası vermiş, aynı durumun 5 yıl içinde tekrarlanması durumunda siyah beyazlıların 2 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı. Ancak dosyaya bakan müfettiş, Disiplin Komitesi'nin bu kararını temyiz etmişti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, bugün ikinci kez UEFA Merkezi'nde savunma verdi. Orman, yeni bir yönetim olduklarını ve aksaklıkları gidereceklerini ifade etti. Ancak UEFA'nın kararı siyah beyazlılar için iyi çıkmadı. Disiplin Komitesi önceki kararın aksine Beşiktaş'ı Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.

2 yıldan 1 yıla, 500 binden 200 bine!
UEFA Tahkim Kurulu, Beşiktaş Kulübü'ne verilen 500 bin Euro'luk cezayı 200 bin Euro'ya indirdi. 2 yıl men istemi ise Beşiktaş yönetiminin iyi savunması gerekçesiyle 1 yıla indirildi. Toplantıya girişte her türlü kararın çıkabileceğini belirten Orman, ancak Beşiktaş'a ceza vermenin kimseye hiçbir şey kazandıramayacağını da söylemişti. Beşiktaş, kararı CAS'a taşıyacak.

'Cas'a gideceğiz'
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA'nın verdiği cezanın ardından CAS'a gideceklerini söyledi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA Tahkim Kurulu'nun Beşiktaş Kulübü'ne 1 yıl süreyle Avrupa kupalarından men ve 200 bin euro para cezası vermesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "110 yıllık Beşiktaş'la ilgili ilk kez böyle bir durum yaşanıyor. Benim asıl üzüntüm buna" dedi.

"Kulüp adına çok üzgünüm"
Fikret Orman, UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapılan Tahkim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın her zaman yükümlülüklerini yerine getiren, 110 yıllık bir camia olduğunu ve tarihinde UEFA ile böyle bir durum yaşanmadığını dile getirerek, "Beşiktaş'ın UEFA Kupası'na bir yıl katılmaması benim açımdan üzücü olan taraf değil. Beşiktaş 110 senelik bir camia. 110 sene içinde, hep yükümlülüklerini yerine getirmiş bir camia. UEFA ile alakalı almış olduğumuz cezalar da yok. Beşiktaş ön eleme oynayacaktı. Bu maçta da elense belki kupalarda oynayamayacaktı. Ben kulüp adına çok üzgünüm" diye konuştu. Orman, "Tahkim heyeti bizim iyi niyetimizi ve neler yapmak istediğimizi anlasa da, geçmişten gelen UEFA kurallarına uymayan bilgiler sonucunda, ceza vermeleri gerektiğini ifade ettiler. Önümüzdeki sezon için Beşiktaş UEFA maçlarına katılamayacak. 200 bin avroluk ayrıca bir ceza verdile" dedi.

"Benim başkan olduğum yerde bir daha böyle şeyler olmayacak"
Fikret Orman, "Kulübümüze verilen 1 yıl Avrupa kupalarından men ve 200 bin euro para cezası için, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuracağız. Beşiktaş Kulübü'nün böyle şeylere muhatap olmaması lazım. Benim başkan olduğum yerde bir daha böyle şeyler olmayacak" şeklinde konuştu.

Beşiktaş'a ceza niye verildi?
UEFA'nın Beşiktaş'ı bir yıl Avrupa kupalarından men etme cezasının detayları da yavaş yavaş şekilleniyor. Kulüp avukatı Emin Özkurt, evrakta sahtecilik yapıldığı iddiaları üzerine "Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Cezaların en büyük gerekçesi olarak da futbolculara yapılan ödemelerdeki büyük zaman aşımı gösterildi" diye konuştu.

Bursaspor ve Gaziantepspor da şokta
Beşiktaş'ı 1 yıl Avrupa kupalarından men eden UEFA, Bursaspor'un eski futbolcusu MBesuma ile ilgili kararını verdi ve yeşil beyazlı ekibi de 1 yıl Avrupa kupalarından men etti. Yeşil beyazlı kulüp, bonservis bedelinin geç ödenmesinden dolayı UEFA Disiplin Kurulu tarafından 200 bin Euro cezaya çarptırılmıştı. Yeşil beyazlı kulüp, UEFA Tahkim Kurulu'na taşıdığı konu karara bağlandı. UEFA, yeşil beyazlı kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi.

Gaziantepspor Avrupa kupalarından 1 yıl men edilmelerine gerekçe gösterilen ödemeleri, Nisan ayında yaptıklarını bildirdi. Çelik, yaptığı açıklamada, cezanın diğer futbol kulüplerine yapılması gereken ödemeler nedeniyle verildiğini, ancak kendilerinin bu parayı 5 Nisan'da ilgili kulüplere aktardıklarını belirtti. Bonservis bedellerinin tamamının ödendiğini ifade eden Ömer Çelik, ''UEFA nezdinde diğer futbol kulüplerine 5 milyon 115 bin TL ödedik'' dedi.

Bursa itiraz edecek
Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, UEFA Disiplin Kurulu'nun yeşil-beyazlı kulübe 1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdiğini belirterek, ''Bizim böyle bir ceza almamız mümkün değil. Bu bir hukuk cinayeti olur'' dedi. Yazıcı, UEFA Disiplin Kurulu tarafından verilen cezayı öğrendiklerinde büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. ''Bizim böyle bir ceza almamız mümkün değil. Bu bir hukuk cinayeti olur'' diyen Yazıcı, şöyle devam etti: ''Gerekli itirazlarımızı yapacağız. Bunu da vakit geçirmeden şimdi gerçekleştiriyoruz. Borcu olmayan bir kulüp, nasıl böyle bir ceza alır. Bunda bir hata olduğunu düşünüyoruz. Bu yanlıştan dönüleceğine inanıyoruz.''

Es Es'e gün doğdu
Siyah beyazlıların UEFA'dan aldığı ceza ile Avrupa Kupalarından 1 yıl men edilmesi, Eskişehirspor'a fırsat doğurdu! Eğer Beşiktaş'ın CAS'a yapacağı itirazdan bir sonuç çıkmazsa, önümüzdeki sezon Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi Eskişehirspor temsil edecek. Kırmızı siyahlılar, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'nu Bursaspor'un ardından 2. sırada tamamlamıştı.


Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/turk-futboluna-darbe-240624.htm


Bu haber 731 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,479 µs