En Sıcak Konular

ÇEVİK BİR TANKLARI YÜRÜTTÜĞÜ İLÇENİN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

17 Nisan 2012 14:30 tsi
ÇEVİK BİR TANKLARI YÜRÜTTÜĞÜ İLÇENİN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ 28 Şubat post modern darbesi denilince akla ilk gelen sembollerden biri de Sincan'da yürüyen tanklar. 28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklanan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir de 'Sincan Cezaevi'ne konuldu.

Sincan'da yürüttüğü tanklarla meşhur olmuştu, şimdi Sincan cezaevi'nde yatıyor

İstikamet Sincan

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen Genelkurmay eski 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir tutuklandı. Bir, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ait minibüsle Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

ÇEVİK BİR SİNCAN CEZAEVİ'NDE
28 Şubat post modern darbesi denilince akla ilk gelen sembollerden biri de Sincan'da yürüyen tanklar. Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir'in emriyle yürütülen tanklar, aradan geçen yıllara rağmen Türk toplumunun hafızasından hiç çıkmadı. Millet iradesini Sincan'da yürüttüğü tanklarla ezmek isteyen dönemin kudretli paşası artık demir parmaklıklar arkasında. Hem de tanklarını yürüttüğü Sincan'da.

SUÇ ŞÜPHESİ GÖSTEREN OLGULAR...
Çevik Bir ile birlikte 28 Şubat post modern darbesinde görev alan, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi, emekli Albaylar Yüksel Sönmez, Yahya Cem Özarslan, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, Cengiz Çetinkaya ve Alican Türk "Haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması" gerekçesiyle tutuklandı.

Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü "28 Şubat" soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 kişi daha sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, dönemin Genelkurmay İkinci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Tuğgeneral Ünal Akbulut, emekli Kıdemli Albay Serdar Çelebi, emekli Albaylar Yüksel Sönmez, Yahya Cem Özarslan, Ruşen Bozkurt, Oğuz Kalelioğlu, Cengiz Çetinkaya ve Alican Türk'ün ise ''haklarında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, sevk maddelerindeki eylemler için öngörülen cezanın alt ve üst sınırları ve bu maddelerin kaçma kuşkusu doğurması ile adli kontrol kararı verilmesinin yetersiz kalacak olması'' gibi nedenlerle tutuklanmalarına karar verdi.

Savcının tutuklanmasını istediği Ümit Şahintürk ile Necdet Batıran ve Hamza Özaltun, ''mevcut delil durumunu'' dikkate alınarak serbest bırakıldı.

Ancak nöbetçi hakimlik, bu şüphelilerin yurtdışına çıkışlarına, CMK'nun adli kontrol hükümlerine ilişkin maddesi uyarınca yasak getirdi.

SİNCAN CEZAEVİ'NE GÖTÜRÜLDÜLER

Emekli Orgeneral Çevik Bir'inde aralarında bulunduğu 9 kişi, emniyete ait 2 minibüsle Sincan Cezaevi'ne götürüldü. Tutuklular adliye önünde minibüse bindirilirken, bekleyen bir kişi ''Baba, seninle gurur duyuyoruz'' diye bağırdı.  Tutuklanan zanlılardan birinin adliye çıkışında asker selamı vermesi dikkat çekti.

DOKUZ KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

''28 Şubat'' soruşturması kapsamında Perşembe günü başlatılan operasyonda 29 kişi gözaltına alınmıştı.  Emekli tuğgeneraller Abdullah Kılıçarslan ve İdris Koralp; emekli kurmay albaylar Hüsnü Dağ ve Sezai Kürşat Ökte; emekli albaylar Abdurrahman Yavuz Gürcüoğlu ve İsrafil Aydın; emekli Binbaşı Salih Eryiğit; emekli yüzbaşılar Mustafa Babacan ve Orhan Nalcıoğlu dün tutuklanmıştı.  Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 şüpheliye ise henüz ulaşılamadı.



Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/istikamet-sincan-236122.htm


Bu haber 754 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,714 µs