En Sıcak Konular

ERDOĞAN SEÇİMLERİ DÖRT YILA İNDİRDİĞİNE PİŞMAN

1 Nisan 2012 18:55 tsi
ERDOĞAN SEÇİMLERİ DÖRT YILA İNDİRDİĞİNE PİŞMAN Başbakan Erdoğan,Gülen Cemaatine yakınlığı ile bilinenTUSKON'un 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan 'Biz bir kez yanlış yaptık. Seçimleri 5 yıldan 4 yıla indirdik' dedi

Erdoğan: Biz bir kez yanlış yaptık

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TUSKON 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan 'Biz bir kez yanlış yaptık. Seçimleri 5 yıldan 4 yıla indirdik' dedi 

'Statüko Meclis'ten gereken cevabı aldı' 

Başbakan Erdoğan kademeli eğitim yasasının 28 Şubat'ın en önemli izini sildiğini belirterek, şöyle dedi: Milletin iradesi tecelli etti. Statükonun tüm direnişine, tüm tahriklerine, tüm provokasyonlarına rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sadece ve sadece millet iradesi hükmünü verdi. Köhne bir zihniyet, dayatmacı zihniyet, değişime direnen zihniyet dün Ankara'da parlamentoda milletten gereken cevabı aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün, Türk İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON) 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunu değerlendiren Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Başbakan Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

MECLİS TARİH YAZDI:

Türkiye Büyük Millet Meclisi bir kez daha tarih yazdı, bir kez daha egemenliğin millete ait olduğunu, altını kalın çizgilerle teyit etti. 28 Şubat sürecinin en önemli izi, dün (önceki gün) Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin hür iradesiyle ortadan kaldırıldı. Genel Kurul'da dayatma değil, faşizan baskı değil, tehdit değil, hür irade, millet iradesi, demokrasi galip geldi ve millet egemenliği bir kez daha anlam kazandı. Duvarındaki 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ifadesi ilk defa yerini buldu. Milletin iradesi tecelli etti. Statükonun tüm direnişine, tüm tahriklerine, tüm provokasyonlarına rağmen, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sadece ve sadece millet iradesi hükmünü verdi. Köhne bir zihniyet, dayatmacı zihniyet, değişime direnen zihniyet dün Ankara'da parlamentoda milletten gereken cevabı aldı.

İKNA ODALARINI İYİ BİLİRLER

Grup toplantıları Parlemonto'daki grup odalarında yapılır. Gelip de Tandoğan Meydanı'nda ya da başka bir yerde yapılmaz. Ha miting yapacaksan yaparsın o ayrı mesele ama 'Bu hafta salı toplantımızı, grup toplantımızı Tandoğan Meydanı'nda yapacağım' dediğiniz zaman buna kargalar da güler. Kimse yutmaz. Toplantıyı da yaptılar. Fakat o toplantı da bir şeyi değiştirecek durumda değildi ve sadra şifa olacak tek bir söz ortaya çıkmadı, söylemediler, söyleyemediler. Bunlar, başörtüsünü yasaklamanın ne demek olduğunu bilirler ama başörtülü olduğu için üniversite kapısından geri çevrilmenin ne olduğunu bilmezler. Bunlar, ikna odalarını çok ama çok iyi bilirler ama ikna odalarındaki genç kızların hissiyatını bilmezler. Çocuğunu Kuran kursuna gönderemeyen bir annenin, bir babanın yürek acısını bilmezler.

BABAM ALİ HOCA'YA TESLİM ETTİ

(28 Şubat'ta çıkan kararı hatırlatarak) 15 yaşına kadar mahalle camisine bile çocuğunu gönderemezsin. Bu yasaklandı, 15 yaşından sonra gönderebilirsin. Beni rahmetli babam mahalle camisindeki Ali Hoca'ya teslim etti ve ilkokuldan itibaren onun dizi dibinde yetiştim. Kaybetmedim ya çok şey aldım. Hem ilkokula gittim, hem oraya gittim. Bu bize kaybettirmez ki, kazandırır.

KURAN'I KERİM SÜS DEĞİL

Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kutsal kitabımız hepimizin baş tacıdır' diyor. 'Onu evlerimizin en güzel yerine asarız. Annelerimiz oyalı kılıflarla süsler, elimize besmeleyle alırız' diyor. İşte bunların Kuran anlayışı bu ama İstiklal şairimiz Mehmet Akif'in tanımlaması çok güzel. 'Ya açar nazm-ı celilin bakarız yaprağına/ Yahut üfler geçeriz bir ölünün toprağına/ İnmemiştir hele Kur'an, bunu hakkıyla bilin/ Ne mezarlıkta okunmak ne de fal bakmak için... İşte Akif'teki anlayış bu, sayın Kılıçdaroğlu'ndaki anlayış bu. Neyse yine de süslü kılıflarla evin bir köşesinde duruyormuş. Bunlar, duvarda, kılıfı içinde asılı duran kitaptan hiçbir zaman korkmadılar. Bunlar, o kitabın okunmasından, okutulmasından ve anlaşılmasından korktular. Tarihleri boyunca, Kuran-ı Kerim'i bir süs olarak, bir dekor olarak, haşa, tarihi bir eser olarak görmek istediler ama iş, onun okunmasına, okutulmasına, öğrenilmesine ve öğretilmesine gelince, bütün yolları kapadılar, yolları engellerle döşediler. 1950 yılında millet nasıl ki Adnan Menderes eliyle ezanına kavuştuysa, asli metnine kavuştuysa, bugün de millet, bu hükümet eliyle dinini tam anlamıyla öğrenme özgürlüğüne kavuşmuştur. Yahu Kuran-ı Kerim'i öğrenmekten, sevgili Peygamberimizin hayatını öğrenmekten daha güzel ne olabilir?

ANNE-BABA SEÇECEK

Artık dayatma yok. Artık eğitimin önünde engel yok. 4 yıllık ilkokulu bitiren öğrenci ya da ailesi, istediği tercihi yapacak ve geleceği hür iradesiyle şekillendirecek. Biz devlet olarak tüm vatandaşımızın önüne, anne ve babalarının önüne seçenekleri, tercihleri koyuyoruz, koyacağız. Seçici olan kim? Anne, baba, öğrenci onlar seçecek. Nereye isterse oraya. Diyoruz ki, artık zihinlerdeki prangaları kırıp atalım, ayaklardaki prangaları bileklerimizden söküp atalım. Bırakalım yavrularımız nereye isterse oraya gitsin. 4 yıllık liseyi bitiren öğrenci, katsayı adaletsizliğine takılmadan, üniversite kapılarında çağ dışı engellere takılmadan geleceği hakkında kendisi kararını verecek.

DAYATMA OLMAYACAK

Sürekli okula gelip gidemeyenlerin açık lisede diplomasını almak isteyenlerin de önünü açtık. Böylece onların da dışarıdan imtihanlarını vererek zorunlu 12 yılı tamamlamış olacak. Kuran öğrenmek isteyen, hiçbir dayatmaya maruz kalmadan öğrenecek. Peygamber'inin hayatını öğrenmek isteyen, hiçbir baskıya maruz kalmadan bunu öğrenecek. Meslek lisesine gitmek isteyen meslek lisesine, diğer okullara gitmek isteyen bu okullara gidip kaydını yaptıracak. Zorunlu 8 yıllık eğitimi savunuyorlar ya... Batılı bütün toplumları değerlendirin, araştırın, bakın, çoğunda 12 yıllık eğitimi göreceksiniz. Hele hele Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bunu göreceksiniz. Bu yasanın, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu yasanın, özellikle de sizlere, iş adamlarımıza, yatırımcılara, sanayicilere hayırlı olmasını diliyorum.

GENEL SEÇİM

Orada bir yanlış yaptık

Hala şu anda bile bazı muhalif çevreler şunu soruyor, 'Gerçekten normal seçimler gene 2015'te mi olacak?' Ya ne bekliyorsunuz. Zaten istikrarın teminatı o, tabii ki 2015 yılında olacak. Ama dert başka. Dert acaba kafaları, zihinleri nasıl bulandırırız. Belirlenen, ilan edilen ne ise o tarihte seçim yapılır. Sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimini 7 yılda değil de halka gidelim diye böyle bir sözü o zaman parlamentoda grubu olan bir partiye o sözü verdik. Orada 5 yıldan 4 yıla inme noktasında bir anlaşma yaptık. Orada bir yanlış yaptık. Keşke biz onlarla o anlaşmayı yapmamış olsaydık. Yine 5 yılda bir bu ülkede genel seçimler devam etmiş olsaydı. Ancak biz sözümüzde durduk.

'iktidar-cemaat kavgalı' İddiasına yanıt

'Senlik benlik kavgasına izin vermeyeceğiz'

TUSKON üyelerinin ayakta alkışladığı Başbakan Erdoğan konuşmasında son dönemdeki "iktidar ile cemaat arasında kavga var" iddialarına şu mesajla noktayı koydu:

OMUZ OMUZA: Bu hükümet, milletin desteğini, milletin gücünü, milletin hayır duasını aldı. İşte bu sayede her seçimden hamdolsun zaferle çıktı, her seçimden birinci çıktı, her seçimden oylarını arttırarak çıktı. Sizin de bizim de başarımızın arkasında sadece ve sadece millet var. Allah'ın izniyle, bugüne kadar milletimizle yürüdüğümüz bu yolda aynı şekilde milletimizle yürümeye devam edeceğiz. Bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz arkadaşlarımızla, dostlarımızla, kardeşlerimizle ayrılığa düşmeden el ele, omuz omuza beraber yürümeye devam edeceğiz. Bugüne kadar, hiçbir zaman bize 'ben' demek yakışmaz. Biz enaniyetten uzak duracağız. Bizim kitabımızda 'ben' yok, 'biz' var. Senlik, benlik kavgasına asla müsaade etmeyeceğiz. Fitneye, nifaka asla prim vermeyeceğiz. Bugüne kadar beraber yürüdüğümüz bu yolda, inşallah aynı şekilde beraber yürümeye, Türkiye'yi beraber büyütmeye, milletten aldığımızı, yine millete vermeye devam edeceğiz.

Son yılların yıldızı TUSKON

TUSKON (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu), Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak üzere hizmet veren işadamları derneklerinin çatı organizasyonu olarak 2005 yılında kuruldu. Ülke çapında yayılmış 7 ayrı bölgesel iş dünyası federasyonunun oluşturduğu TUSKON bünyesinde, Türkiye genelinde, 80 ilde 172 işadamı derneği faaliyet gösteriyor. TUSKON'un kuruluşu süreci, özellikle Anadolu'da 1990'lı yılların sonlarında işadamlarının dernekleşmeye başlamasına dayanıyor. Bu dernekler önce federasyonlar oluşturdular, ardından da TUSKON çatısı altında birleştiler. TUSKON, kurulduğu günden itibaren TOBB'un kuruluşu olan DEİK(Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu)'e rakip olarak görüldü. Uluslararası organizasyonlarda giderek öne çıkan TUSKON, başta Başbakan ardından da Cumhurbaşkanı'nın katıldığı uluslararası organizasyonlarda DEİK yerine geçti. Son dönemde ekonomiyle ilgili Bakanların neredeyse tüm dış ülke ziyaretlerinde en başta TUSKON yer alıyor.



Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/erdogan-biz-bir-kez-yanlis-yaptik/440318/9/Siyaset


Bu haber 1,138 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,786 µs