En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''DEVLET HALKINI BOMBALAMAZ''

30 Aralık 2011 21:03 tsi
ERDOĞAN: ''DEVLET HALKINI BOMBALAMAZ'' Başbakan, Uludere’de hayatını kaybeden 35 kişi için,"Talihsiz ve üzüntü verici bir olay. Görüntüleri TSK ve ilgili birimler inceliyor. MİT’in son anda verdiği bir bilgi yok, 9-10 gün öncesine ait istihbari görüntüler'' dedi.

Elimizdeki 4 saatlik görüntüyü inceliyoruz

Başbakan, Uludere’de yaşamını yitiren 35 kişinin ailesine başsağlığı diledi ve şöyle dedi: Talihsiz ve üzüntü verici bir olay. Görüntüleri TSK ve ilgili birimler inceliyor. MİT’in son anda verdiği bir bilgi yok, 9-10 gün öncesine ait istihbari görüntüler

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdıoğan, 35 kişinin yaşamını yitirdiği Uludere’deki olayla ilgili olarak, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan’ın açıklamaları şöyle:

10 GÜN ÖNCEKİ BİLGİ: Bölgede yapılan uçuş istihbarat örgütlerimizin yakaşık 10 gün önce verdiği bilgi üzerine yapılan bir uçuş. Uçuş neticesinde de geçen insansız hava araçlarının hemen ardından buraya malum iki F-16 uçağımızın kalkması ve bu görüntülerin olduğu bölgeyi bu F-16 uçaklarımız vurmuştur.  Tabii insansız hava araçlarının bu tespitleri bire bir, ’bunlar şudur’ şeklinde değerlendirilmesi mümkün değil, sadece alınan görütülerdir. Bu görüntülerdeki de 40 kişilik bir gruptur. Tabii daha sonra yapılan tespitlerde bunların sigara, mazot vs gibi bu tür kaçakçılık yapan bir grup olduğu ortaya çıkıyor. Edindiğim bilgiler bu tür kaçakçılıkları da üç beş, bilemediniz on kişilik grupların yaptığı ve kullandıkları katırlar da sayısal olarak çok daha fazla olurmuş. Daha önce gerek Gediktepe, gerekse Hantepe’deki alınan talihsiz neticelerde de silahlar hayvanlarla taşınmıştı. ’Niçin bunlara müdahale edilmedi? ’ diye yazılı ve görsel medya tarafından eleştiriler yapılmıştı. Tabii eleştiriler ibretti, birer tedbirdi. Bu defaki ise, böyle bir yanlışa güvenlik güçlerimizin düşmemesi. Ancak talihsiz bir netice, üzüntü veren bir netice. Maalesef Uludere’deki üç köyün mensupları. Yarıya yakını 20 yaş altı diğerleri 20 yaş üstü insanlardan oluşan bir grup. 35 vatandaşımız böylece ebediyete intikal etti bir vatandaşımız yaralı. Üzüntümüz büyük.

İNCELEME YAPILIYOR: Şu anda da gerek idari ve adli incelemeler yapılıyor. Ben oradaki ailelere başsağlığı dilerken, ölülerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu incelemeler neticesinde gerekli olan neyse yapılacaktır. Yaklaşık 4 saatlik bir görüntü elimizde mevcut. Bu görüntüler üzerinde de aynı şekilde gerek TSK, gerek diğer ilgili yetkililerimiz incelemelerini yapıyorlar.

DEVLET HALKINI BOMBALAMAZ: Haftanin’deki olayla ilgili atılan bazı gazete başlıkları, çok acımasız çok insafsız. ’Devlet halkını bombaladı’ gibi bir başlık. Bir defa hiçbir devlet halkını kalkıp da kastı mahsusa ile bombalamaz. Geçmişte bu tür şeyler yapılmış olabilir ama bizim iktidarımız döneminde böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Burada bilir bilmez yazan maalesef bazı köşe yazarları sıfatıyla cambazlar da var. Bunlar da istihbarat örgütlerimizi istihbarat örgütlerinden çok daha iyi biliyorlar. Herhalde bunların da istihbarat örgütleri içinde böcekleri var. Güya, MİT yanlış bilgi vermiş. Bu yanlış bilgiler nedeniyle bu tür hareket yapılmıştır, deniliyor. MİT son anda vermiş olduğu herhangi bir bilgi yoktur. Bunla 9 -10 gün öncesine ait bilgilerdir.

BDP’NİNKİ ŞOV: (BDP’nin 3 gün yas ilan etmesiyle ilgili) BDP’ninki biliyorsunuz her zaman şovdur, istismardır. Uludere’de olan bir olayla ilgili gelip Taksim’de cam çerçeve indiren günahsız araçları taşlayan anlayışı niçin acaba bu medya kalkıp da değerlendirmiyor? Bu dürüst bir yaklaşım mı? Taksim’de Tarlabaşı’nda giden bir aracın ne günahı var? Oradaki esnafın ne günahı var? Bu saldırıyı yapanlar ve bu saldırının arkasında olan güçler maalesef ne görselde ne de yazılıda var. Tümüyle kastetmiyorum, bir kısım medyayla ilgili söylüyorum. Bu yaklaşımları tasvip etmemiz de mümkün değil.

Özel yetkili savcı el koydu

Irak sınırında düzenlenen operasyonda 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla, Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. 35 kişinin ölümüyle ilgili Uludere Savcılığı’nın soruşturması da sürüyor.

Öfke dinmiyor

35 köylünün öldüğü olayın ardından iki gündür Güneydoğu’nun birçok yerinde ve büyük şehirlerde çıkan olaylar dinmek bilmiyor. Kepenklerin kapalı olduğu illerde, sokaklarda çoğunluğu çocuk olan göstericiler molotof kokteylli ve taşlı saldırılarını dün de sürdürdü. Diyarbakır’da grupların içinde silahlı kişilerin bulunabileceği ihbarı üzerine polis ara sokaklara girmeyerek güvenlik önlemlerini iki katına çıkardı.

Adli Tıp önünde protesto

Batman’da belediye binasının bahçesinde kılınan cuma namazından sonra yaklaşık bin kişi, Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe kapatıktan sonra siyah çelenkle Ak Parti il başkanlığına yürümek istedi, polis izin vermeyince olaylar çıktı. BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de aralarında bulunduğu BDP’li bir grup ve Barış Anneleri de Adli Tıp Kurumu’na yürümek istedi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Adli Tıp Kurumu önüne gelmelerine izin verilmeyen grup, bulundukları noktada bir süre oturma eylemi yaparak, slogan attı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/elimizdeki-4-saatlik-goruntuyu-inceliyoruz/420753/1/Gundem}



Bu haber 683 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,674 µs