En Sıcak Konular

FRANSIZLARIN İFTİRASI TÜRK(!) TATİLCİLERİ ETKİLEMEDİ

26 Aralık 2011 17:30 tsi
FRANSIZLARIN İFTİRASI TÜRK(!) TATİLCİLERİ ETKİLEMEDİ Fransa'nın "Ermeni yalanlarının inkarını suç sayan yasa çıkarması" yeni yıl tatilini bu ülkede yapmayı düşünen Türkleri hiçbir şekilde etkilemedi. Özellikle Paris turlarına yoğun ilgi olduğunu açıklayan TÜRSAB "Rezervasyon iptali sıfır" dedi.

Yeni yıl Paris'te kutlanır!

Fransa'nın "Ermeni yalanlarının inkarını suç sayan yasa çıkarması" yeni yıl tatilini bu ülkede yapmayı düşünen Türkleri hiçbir şekilde etkilemedi. Özellikle Paris turlarına yoğun ilgi olduğunu açıklayan TÜRSAB "Rezervasyon iptali sıfır" dedi.
 
Fransızların çirkin iftirası Türk tatilcileri etkilemedi
Sözde soykırımın inkarını suç sayan teklifin Fransa Meclisi'nden geçmesi Türkiye'yi ayağa kaldırırken, yeni yılı bu ülkede geçirmeyi düşünen Türk tatilciler, programlarında bir değişiklik yapmadı.
Ermeni yalanlarının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransa Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilmesi, siyasiler, sendikalar ve çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edilirken, yeni yıl tatilini Fransa'da geçirmek isteyen Türkler'in programlarında herhangi bir değişikliğe gitmedikleri bildirildi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Fransa turlarında 3 gece 4 gün ve 4 gece 5 günlük tatil programlarının yoğun talep gördüğünü, turların fiyatlarının ise 700 ile 1000 euro arasında değiştiğini söyledi. 

Rezervasyon iptali sıfır
Geçtiğimiz yeni yıl tatilinde 20 bin civarında Türk vatandaşının tatilini yurt dışında geçirdiğini belirten Ulusoy, görüşüne başvurdukları seyahat acentalarının Paris'e düzenlediği turlar için yoğun bir talep olduğunu, rezervasyonların iptal edilmesi gibi bir şeyin söz konusu olmadığını bildirdi. ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İlker Lanacı da iptal ettikleri tur programları veya müşterilerinin bu yönde bir başvurusu olmadığını ifade etti. Lanacı, söz konusu tasarının kabulü nedeniyle tatil planında değişiklik yapan kimsenin de bulunmadığını sözlerine ekledi. Setur Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Gökhan Dedeoğlu ise rezervasyonlarda bir değişiklik olmadığını bildirdi. Dedeoğlu, herhangi bir iptal talebi olması halinde ise bu talebi gerçekleştirebileceklerini söyledi.

Büyük bir boykot yok

Öte yandan, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal, yasanın Fransa parlamentosunda geçmesinin ardından Türkiye'nin "Fransız ürünlerine boykot uygulaması gerekli mi?" sorusuyla karşı karşıya kaldığını belirterek, "Büyük bir vatandaş girişimi tehdidine rağmen sosyal medyada ve kitlesel protesto programlarında büyük bir boykota dair çok az kanıt var" diye yazdı. Gazete, "Türkiye Fransız ürünlerine boykot düşünüyor" başlıklı haberinde sözde Ermeni soykırımının inkârını cezalandıran yasanın Fransa parlamentosundan geçmesinin ardından Türkiye'nin "Fransız ürünlerine boykot uygulaması gerekli mi?" sorusuyla karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Gazete, "Birkaç Türk bakan, oylamadan sonra Ankara'nın resmi bir boykotu desteklemeyeceğini söyledi. Türk yetkililer Paris'e 'İnsanlara engel olunamayabilir' uyarısı yaptı" dedi.  Tüketiciler Birliği'nin internette Fransız markalarını tanıtmak için bir kampanya başlattığına dikkat çekilen haberde, bazı Türk meslek kuruluşlarının Fransa'ya yönelik uyarılarına işaret edildi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=60974



Bu haber 1,297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs