En Sıcak Konular

BÖYLE ''KIYAK'' GÖRÜLMEDİ

26 Aralık 2011 11:32 tsi
BÖYLE ''KIYAK'' GÖRÜLMEDİ 2.7 milyon emekli intibak yasasını beklerken, milletvekillerine kıyak emeklilik düzenlemesinin TBMM Genel Kurulu'nda 216 AKP'li ve 1 CHP'li vekilin oyu ile yasalaşmasına tepkiler sürüyor.Düzenleme hem emekli hem de vekil olanların maaşını uçurdu.

Asıl piyango onlara vurdu 
 
MİLLETVEKİLİ maaşları ile emekli vekil aylıklarını arttıran geceyarısı operasyonu ile üç eski Meclis başkanına piyango vurdu. TBMM Başkanlığı yapan ve emekli olan, halen de parlamentoda bulunan AKP'li Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin, hem TBMM Başkanı hem de aktif milletvekili maaşı olarak 23 bin lira aylık alacak. 
 
TBMM Başkanlığı yapan ve emekli olan ve halen Meclis'te bulunan AKP'li Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin, hem TBMM eski Başkanı hem de aktif milletvekili maaşı olarak 23 bin lira aylık alacak.

Milletvekili maaşları ile emekli vekil aylıklarını arttıran geceyarısı operasyonu ile üç eski Meclis başkanına piyango vurdu. TBMM Başkanlığı yapan ve emekli olan, halen de parlamentoda bulunan AKP'li Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin, hem TBMM Başkanı hem de aktif milletvekili maaşı olarak 23 bin lira aylık alacak. 
 
2.7 milyon emekli intibak yasasını beklerken, milletvekillerine kıyak emeklilik düzenlemesi TBMM Genel Kurulu'nda 216 AKP'li ve 1 CHP'li vekilin oyu ile yasalaştı. Emekli vekil maaşları 5 bin 600'den, 7 bin 750 liraya çıktı. Bu düzenlemeden yaklaşık 3 bin eski milletvekili yararlanacak. 3 bine yakın emekli vekili ilgilendiren düzenlemenin ek maliyeti ise yıllık 150 milyon TL'nin üzerinde hesaplanıyor. 
 
Emekli olup halen parlamentoda olan vekillerin maaşı da 19 bin lira oldu. Aktif milletvekili olup emekli maaşı da alan vekillerden 1950 liralık prim kesintisi de yapılmayacak. 2011'de milletvekili seçilerek TBMM'ye giren ancak milletvekili emekliliği hakkı olmayan 220 genç vekil de bu düzenlemeyle milletvekili emekliliğine hak kazandı.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=22286}



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,269 µs