En Sıcak Konular

SAADET PARTİLİ GENÇLERDEN FRANSAYA TEPKİ

24 Aralık 2011 17:20 tsi
SAADET PARTİLİ GENÇLERDEN FRANSAYA TEPKİ Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkâr edenlere yönelik yasa tasarısını kabul eden Fransa'ya tepki gösterdi. Fransa Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık 'Kahrolsun Fransa' sloganları attı.

Geç kalmadan misilleme yapın!

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları, sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkâr edenlere yönelik yasa tasarısını kabul eden Fransa'ya tepki gösterdi. İstiklal Caddesi'ndeki Fransa Başkonsolosluğu önünde toplanan kalabalık 'Kahrolsun Fransa' sloganları attı.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanlığı'nca Fransa Başkonsolosluğu önünde gerçekleştirilen protesto eylemine Milli Türk Talebe Birliği de destek verdi. Grup adına açıklamayı ise Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar yaptı. Fransa'nın kararına tepki gösteren gençler sık sık 'Kahrolsun Fransa' sloganları attı. Hükümet yetkililerine de 'geç kalınmadan Fransa'ya misilleme yapılmalı' mesajı verildi.
 
TBMM'nin misilleme yapması gerektiğini ifade eden Acar, "TBMM, Fransa'nın tarihte yapmış olduğu soykırımları tanıyarak Fransa'ya gereken cevabı vermelidir. Sayın Başbakan ve hükümet yetkilileri bu durum karşısında Mavi Marmara olayında olduğu gibi iç politik tüketime yönelik yaklaşımları bırakmalı, milletimizin hak ve hukukunu koruyacak adımlar atmalıdır" dedi.
 
Fransa kendi tarihine baksın
 
Fransa'nın karanlık bir tarihe sahip olduğunu ve kendi tarihini görmezden geldiğine dikkat çeken Acar şı açıklamayı yaptı: "Fransa'nın tarihi sömürgecilik ve katliamlarla doludur. Sadece son yüzyılda Cezayir, Senegal ve diğer sömürgelerinde yaptığı katliamlarda 1,5 milyon insanı öldürdü. Fransız Parlamentosu sözde Ermeni soykırımı iddialarını inkar edenlere hapis cezasını içeren tasarıyı önceki gün kabul etti. Fransa bu yasayı kabul etmekle düşünce özgürlüğü ve demokrasi adına tek taraflı bir bakış açısına sahip olduğunu bir kez daha kanıtlamakla birlikte kendi kirli ve kanlı tarihini görmezden gelmiştir. Tarih nezdinde hiçbir şekilde gerçek bilgi ve belgelere dayanmayan bir iddiayı kendi parlamentosunda yasalaştırma cüretini göstermek ancak tarihe ve gerçeklere Fransız kalan bir Fransa'dan beklenebilir. Gittiği her bölgede kan ve gözyaşından başka bir şey bırakmayan, tarihinde tek övünç kaynağı olarak gösterilen 'Fransız İhtilali'ni dahi giyonitler ve kazıklı kuyular gölgesinde yapan bir ülke, gittiği her bölgede huzuru ve barışı sağlayan bu millete soykırımcı yaftasını takacak ne yüze ne de bir tarihe sahiptir. Saadet Partisi olarak tarihin en kısa zamanda gerçekleri ortaya çıkaracağı ve gerçek soykırımlara kimlerin imza attığının belli olacağı inancındayız."

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/gec-kalmadan-misilleme-yapin-225125.htm}



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,519 µs