En Sıcak Konular

FRANSIZ OKULLARINI KAPATMAYA VAR MISINIZ?

24 Aralık 2011 11:26 tsi
FRANSIZ OKULLARINI KAPATMAYA VAR MISINIZ? Yaptırımlar çerçevesinde,Fransa’nın üzerinde titrediği Türkiye’deki Fransız okullarının kapatılmasının da yer alması gerekiyor.

Bu kez Fransız kalmayalım  
 
Fransız Ulusal Meclisi, bekleneni yaptı ve “Ermeni soykırım iddialarını reddedenlere 1 yıl hapis cezası ve 45 bin Euro para cezası öngören yasal düzenlemeyi” 577 milletvekilinden yaklaşık 50’sinin katılımıyla kabul etti. Türkiye, bu kez çok daha sert karşılık vermeli 
 
Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Gaziantep ve Kahramanmaraş’ı işgal eden, bu işgal sırasında Ermeni çetecileri Türk halkına karşı kullanan Fransa, bu kez daha Ermeni kozunu Türk milletine karşı kullandı. Kamuoyunda “soykırımı inkar yasası” olarak bilinen ve 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddedilmesini suç sayan yasa teklifi, Fransız Ulusal Meclisi’nde kabul edildi.

Fransa Meclisi Genel Kurulu’nda yapılan oylama sırasında salonda yaklaşık 50 vekil bulunuyordu. Bu da 577 üyeli meclisin yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor.
Kritik oturumda ilk olarak, yasa teklifini kaleme alan iktidar partisi Halk Hareketi Birliği (UMP) milletvekili Valerie Boyer söz aldı. Boyer, “Burada amacımız ilişkileri bozmak değil, Fransa vatandaşlarının korunması. Sizi bu tasarıyı destek vermeye çağırıyorum, sevgili meslektaşlarım” diye konuştu. Oturumda toplam 17 milletvekili söz aldı. Konuşma yapan vekillerden Fransa-Türk Parlamenter Dostluk Grubu Başkanı Michel Diefenbacher ve merkez sağın cumhurbaşkanı adayı Francois Bayrou, tasarı aleyhinde görüş bildirdi. Bayrou, “Evet Ruanda’da, Kamboçya’da, Vendee’de katliam oldu. Bunlar da mı gelecek? Bence tehlikeli bir ola giriyorsunuz” diye konuştu.

İkili ilişkiler durdu
Yasanın kabulünün ardından Türkiye’nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu geri çağrıldı. Başbakan Erdoğan da, önceki gün yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yaptırımlarını açıkladı. Erdoğan, şunları söyledi: “Bu tabi Türkiye Fransa ilişkilerinde çok ağır ve telafisi zor yaralar açacaktır. Tabi burada enteresan bir durum var. 1979’da Fransa’nın başkenti Paris’te, Türkiye’nin Paris Turizm Müşaviri  Yılmaz Çolpan’ın bir terör saldırısının katledildiği günde gerçekleşmiş olması ayrıca manidardır. Tabi sadece Fransa halkını değil, Afrika’yı bilgilendireceğiz. Orta Doğu’yu bilgilendireceğiz ve bugüne kadar unutturulmak istenen oralardaki soykırımları bizler oralardaki ülkeleri dolaşarak anlatacağız. Bu ırkçı ayrımcı tavrı anlatacağız. Bizim tarihimizde böyle bir soykırım yok. Bunu kabullenmiyoruz, böyle bir şeyi kabullenmemiz mümkün değil. Şu anda bizim ülkemizde resmi gayri resmi 100 bin civarında Ermeni yaşamaktadır. AB çerçevesindeki, eşleştirme projelerinde Fransa’yla artık işbirliğine gitmeyeceğiz. Fransa’yla her türlü siyasi istişareyi durduruyoruz. İkili askeri faaliyetler ve ortak tatbikatları şu andan itibaren iptal ediyoruz. Askeri uçuşlar için yıllık verilen toplam izinleri iptal ediyor, her uçuş için ayrı izin uygulamasına izin veriyoruz. Altını çizerek söylüyorum. Bu ilk etaptır, ilk aşamadır. Yasanın Fransa’daki seyrine göre yeni yaptırımları da uygulayacağız.”

Fransız okulları kapatılmalı
Yaptırımlar çerçevesinde Fransa’nın üzerinde titrediği Türkiye’deki Fransız okullarının kapatılmasının da yer alması gerekiyor. Katolik tarikatlarının kurdukları bu okullar, gençlerimizi Fransız mantığına göre yetiştiriyor. Fransa, dünya genelinde kan kaybeden Fransız dilini canlı tutmak için aşağıdaki okulların Türkiye’de eğitim vermesini madden ve manen destekliyor. İstanbul’da eğitim faaliyetinde bulunan Fransız okulları şunlar: Notre Dame de Sion Fransız Lisesi, Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, Özel Saint-Michel Fransız Lisesi ve Özel Sainte-Pulcherie Fransız Lisesi. İzmir’de Özel İzmir Saint-Joseph Fransız Lisesi bulunuyor. Ayrıca Fransa ile ortaklaşa eğitimini yürüten Galatasaray Lisesi ile Galatasaray Üniversitesi de yaptıımlar çerçevesinde tümüyle devletleştirilmeli. (YENİ MESAJ)

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11006647&tarih=2011-12-24}
 



Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,919 µs