En Sıcak Konular

ADNAN MENDERES'İN ''SON ENANETİ''Nİ KAYBETTİK

24 Aralık 2011 10:18 tsi
ADNAN MENDERES'İN ''SON ENANETİ''Nİ KAYBETTİK Adnan Menderes’in oğlu, eski milletvekili Aydın Menderes, bir aydır tedavi gördüğü hastanede Rahmeti Rahman'a Kavuştu.Türk Milletin'in başı sağolsun!

Türk siyasetinin acı kaybı

Adnan Menderes’in oğlu, eski milletvekili Aydın Menderes, bir aydır tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi
 Eski başbakanlardan Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes (65) dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Vefat haberinin duyulmasından sonra başta TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere çok sayıda siyasetçi hastaneye akın etti. Başbakan Erdoğan, Menderes’e eşi Ümran Menderes’e taziye mesajı görderdi.

Solunum yetmezliği

Menderes’in 25 Kasım’dan bu yana tedavi gördüğü hastanenin başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt yaptığı açıklamada Menderes’in bir başka hastaneden akciğer enfeksiyonu ön tanısıyla hastanelerine nakledildiğini bildirdi. Yapılan ilk tetkik ve değerlendirme sonucunda, derin ven trombozu, pulmoner tromboemboli, pnömoni ve buna bağlı solunum yetmezliği tanıları konan Menderes’in tedavi altına alındığını belirten Bozkurt, şunları kaydetti: “Solunum kaslarında yetmezlik nedeniyle solunum cihazına bağlanmış ve gelişen çoklu organ yetmezliği ve bunlara ilaveten septik şok tablosuyla Sayın Aydın Menderes, 23 Aralık 2011 tarihinde saat 20.30’da yoğun bakım ünitesinde vefat etmiştir.”

Meclis’te tören yok

Alınan bilgiye göre Menderes için iki ayrı cenaze namazı kılınacak. Bugün Ankara Hacıbayram Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Menderes’in naaşı İstanbul’a götürülecek. Menderes, yarın Fatih Camii’nde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Topkapı’da babası Adnan Menderes’in naaşının bulunduğu Anıt Mezar’a defnedilecek. İstanbul’da kılınacak cenaze namazına Başbakan Erdoğan’ın da katılacağı bildirildi.

Menderes için vasiyeti üzerine, Meclis’te tören yapılmayacağı belirtildi. Menderes’in vasiyetinde, “Hep millete inandığım için, cenazemi millete emanet edin” dediği öğrenildi.

Üç dönem milletvekilliği yaptı

MERHUM Başbakan Adnan Menderes ile Berin Menderes’in en küçük oğlu olan Aydın Menderes 1946’da Ankara’da doğdu. Ankara Koleji’ni, ardından Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’ni bitirdi. Siyasete 1970’te Aydın’da Demokratik Parti’nin il başkanı olarak giren Menderes, 1977’de Adalet Partisi Konya Milletvekili oldu. 1991’de Ümran Menderes ile hayatını birleştirdi, Menderes, 1993’te kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi’nde genel başkanlığına seçildi. 1994’te bu partiyle birleşen Demokrat Parti’de genel başkan oldu. 1995’te Refah Partisi’nden İstanbul milletvekili seçilen Menderes, 1999’da ise Fazilet Partisi’nden İstanbul milletvekili oldu. Aynı yıl FP’den istifa etti. 2002’de DYP’den Aydın milletvekili adayı olan Menderes, partisinin barajı aşamaması üzerine siyaseti bıraktı. 2003 yılında Tercüman gazetesinde köşe yazıları yazmaya başladı. Tarihte Bir Yolculuk, Gelenekten Güncele ve Devletin Alınyazısı adlı kitapları olan Aydın Menderes, 1996’da Afyon yolunda geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Yoğun bir tedavi sonrası hayati tehlikeyi atlatan Menderes’in kol ve bacakları felç oldu.

2002’DE DYP’DEN ADAY OLDU

2002 yılında seçim ittifakı için anlaşan DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, DTP Genel Başkanı Mehmet Ali Bayar ve ATP Genel Başkanı Tuğrul Türkeş Ankara’da Celal Bayar evinde Aydın Menderes’i de aralarına alarak birlik mesajı vermişti.

SİYASİLER NE DEDİ

‘Bizim için kardeş mesafesindedir’

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel

KENDİSİYLE konuşanların hepsi kendisinden bir sağduyu insanı olarak bahseder. Nihayet aklıselimi temsil eden bir insandır. Tabii ki onun da ızdırapları vardır. Türkiye’de çok talihsiz bir zamanda yapılan siyaset kendisini üzen hususlar ihtiva ediyordu. Ama çok düzgün, temiz, güzel bir insandı. Bizim için kardeş mesafesindedir. Başından sonuna kadar aziz babasının hatıralarıyla doluydu. Kendisiyle de bir süre siyaset yapma imkanı buldum. Allah rahmet eylesin.

‘Adı gibi aydın ve aydınlık fikirliydi’

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek

RAHMETLİ Aydın Menderes, vatanı ve milleti için, ülkemizin ve insanımızın mutluluğu ve refahı için hizmet etmiş ve karşılığında da bedelini idam sehpasıyla ödemiş çileli bir babanın; eşinin, çocuklarının acısını uzun yıllar çekmiş yüreğinde hissetmiş yine çileli bir annenin ve ailenin ve aynı şekilde uzun yıllar çile çekmiş bir evladıydı. Gerçekten ismi gibi aydın ve aydınlık fikirlerin sahibiydi. Çok değerli bir siyaset adamıydı.

‘Türk siyasetinin önemli kaybı’

- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu

ÇİLELİ bir yaşam sürdürdü. Saygıdeğer eşine gerçekten hepimiz minnet borçluyuz, bir dakika olsun bile eşini yalnız bırakmadı, o çileli yaşamı beraber yaşadılar. Rahmetli Menderes’in bir diğer özelliği geniş bir entelektüel birikime sahip olmasıydı. O açıdan Türk siyaset dünyası önemli bir kayıpla karşı karşıya, kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.

‘Babasına layık bir evlat oldu’

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç

HER şeyden önce milletinin gönlünde taht kurmuş asil bir babanın oğluydu. Babasına layık bir evlat olduğunu tüm yaşamı boyunca büyük bir vakarla gösterdi. Hepimizin de bildiği gibi feci bir kazanın ardından uzunca bir süredir tekerlekli sandalyeye mahkum yaşıyordu. Ama bu döneminde de hiç boş durmadı. Yazdı, analizler yaptı, konferanslar verdi. Bir aydın olarak yaşadığı topluma hasta yatağında, bu şekilde faydalı olmaya çalıştı.

‘Babasının mirasını şerefle taşıdı’

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan

AYDIN Menderes, bu millete çok büyük hizmetlerde bulunmuş, büyük eserler kazandırmış, milletin gönlünde kendisine silinmeyecek bir iz bırakmış, babası merhum Adnan Menderes’in mirasını tüm yaşamı boyunca büyük bir onurla ve şerefle taşımıştır. O, babasından devraldığı ruh, ilham ve cesaretle, Türkiye’nin kalkınmasına, ilerlemesine, demokratikleşmesine çok önemli katkılarda bulundu.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/turk-siyasetinin-aci-kaybi/419708/1/Gundem}



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,415 µs