En Sıcak Konular

KATLİAM GİBİ KAZA: 25 ÖLÜ

22 Aralık 2011 11:57 tsi
KATLİAM GİBİ KAZA: 25 ÖLÜ Diyarbakır-Batman karayolunda bir TIR ile midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 25 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

TIR biçti 25 ölü

Hatalı sollama ve aşırı hız
Felaket, Salat beldesi yakınlarında yol çalışması nedeniyle daralan yolda, Kara Yolları’nın eksik işaretlemesi, aşırı hız ve tuğla yüklü TIR’ın hatalı sollaması nedeniyle meydana geldi.
 
Diyarbakır-Batman karayolunda bir TIR ile midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 25 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, “İlk aldığımız duyuma göre kazada yaşamını yitirenlerin 15’inin bizim öğrencimiz olduğu yönünde” dedi. Kaza, dün saat 13.00 sıralarında Diyarbakır - Batman karayolunda meydana geldi. Diyarbakır’dan Siirt’e giden otobüs ile tuğla yüklü TIR, Salat Beldesi yakınlarında yol çalışması yapılması nedeniyle şerit daraltılan kesimde çarpıştı. Kazaya Kara Yollarının eksik ya da yanlış işaretlemesi, aşırı hız ve hatalı sollamanın neden olduğu tahmin ediliyor. Kaza inceleme heyetinin raporu henüz açıklanmadı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Batman-Diyarbakır karayolunun Salat  köyü yakınlarındaki kaza yerinde incelemesi sırasında gazetecilere yaptığı  açıklamada, 56 AF 155 plakalı midibüs ile 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü tırın  çarpışması sonucu meydana gelen kazada 24 kişi olay yerinde, bir kişi ise Batman’da kaldırıldığı  hastanede hayatını kaybettiğini belirtti. Vali ayrıca yaralanan 16 kişiden 9’u Diyarbakır, 7’si ise  Batman’daki hastanelere sevk edildi “ dedi.

Yol kapandı
Bu arada, kaza nedeniyle ulaşıma kapanan Batman-Diyarbakır karayolu  ekiplerin çalışması sonucu trafiğe açıldı. Kazada ölen 25 kişiden 21’inin kimliklerinin tespit edildiği, bir bebek ile tanınamayacak durumda olan 3 kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Kimlikler
Kazada yaşamını yitirenlerin Müjdat Adsız, Süleyman Alan, Hikmet Yolbaş, Hüseyin Alpak, Recep Kurt, İbrahim Dayan, Tevfik Tekek, Zülküf Tosun, Mehmet Acar, Ferit Güleaydın, Celal Fidan, Nurullah Ak, Rıdvan Akaluk, Bakır Alpak, Adile Alpak, Şakir Beydoğan, Sakine Uyanık, Tevfik Turhan, Şakir Elçi, Rabia Elçi ve Guli Aykut olduğu öğrenildi. Bu arada, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Teyin, Rektör, Prof. Dr. Ziyadanoğlu’nun aksine ” Ölen 21 kişi arasında öğrencimiz yok “ dedi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=60721

 



Bu haber 1,036 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,466 µs