En Sıcak Konular

AHLAKSIZ DİZİLERİN REYTİNG''LERİ ELLERİNDE PATLADI

16 Aralık 2011 16:10 tsi
AHLAKSIZ DİZİLERİN REYTİNG''LERİ ELLERİNDE PATLADI Toplumun ahlakını bozan dizilerin çok izlendiğinin yalan olduğu şike ve rüşvet ile bu dizilerin zorla reytinglerinin yükseltildiği iddia ediliyor...

Reyting Operasyonu Gerçekleri Ortaya Çıkardı...

Ahlaksız dizilerin reytingleri patladı!

İstanbul'da televizyon dizilerine yönelik yapılan reyting operasyonu bir başka gerçeği daha gözler önüne serdi. Toplumun ahlakını bozan dizilerin çok izlendiğinin yalan olduğu şike ve rüşvet ile bu dizilerin zorla reytinglerinin yükseltildiği iddia ediliyor...

Toplumun kültürüne dinamit yerleştiren ve birçok yönüyle eleştirilen yerli dizilerin reyting ölçümlerini yapan firmaya önceki gün yapılan polis operasyonu sonucu AGB ölçüm şirketinin üst düzey yetkilileri ile birçok dizi yapım firmasının da sahipleri ve sorumluları gözaltına alındı.

Operasyon yapılanlar arasında büyük eleştirilere neden olan dizilerin yapım şirketleri de yer alıyor. Ay Yapım'ın geçtiğimiz yıl yayınlanan ve büyük eleştirilere neden olan Fatmagül'ün Şu Ne dizisi başta olmak üzere daha pek çok dizinin reytingleri ile oynandığı iddia ediliyor. Yapım şirketlerinin ölçüm şirketi AGB'ye etkileyerek kendi dizilerinin izlenme oranlarını daha yükseğe çektiğini gerekçesiyle gerçekleşen operasyonlar sonucunda kültürümüzün temeline de reyting darbesi vurulduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Evlerine ölçüm aletleri yerleştirilen kişileri yönlendirerek ve ölçüm rakamları ile oynanarak ülkedeki reklam pastasının da bu şekilde yönlendirildiği iddia ediliyor. Gayri ahlaki görüntülere ve olaylara yer verilen bu dizilerin reytinglerinin yukarı çekildiği ve bu şekilde de yıllık 3 milyar dolarlık reklam pastasının dağıtımı yapılıyor.

Fatmagül'ün Şu Ne dizisinin geçtiğimiz yıl yayınlanan tecavüz sahneleri toplumun birçok kesimi tarafından tepkilere neden olmuştu. Dizi de ayrıca tecavüzcülere yardım eden kişinin daha sonrada başrol ile yaşadığı aşk yumağı ve sonrasındaki gelişmeler ise diziyi eleştirilerin odağı haline getirdi.

Öte yandan bu iddialara maruz kalan dizelerden bir diğeri ise Umutsuz Ev Kadınları. Bir sokakta yaşayan ve ailelerindeki huzursuzluklar sonucu mutluluğu kocalarını aldatmak ile arayan kadınlara yer verilen bu dizide ise gayri ahlaki bir çok sahne ve olaya yer veriliyor. Med Yapım'ın reytingleri ile oynandığı iddia edilen bir başka dizisi ise Adını Feriha Koydum. Üniversiteye yeni başlayan bir kapıcı kızın hayatının anlatıldığı bu dizi de ise kızın bütün hayatı aşk uğruna bir yalandan ibaretti. Gençlerin yoğun takip ettiği bu dizide gençlerin bilinç altına aşk uğruna yalan söylenebileceği mesajı veriliyordu.

Toplumun kültürüne aykırı resmedilen bir başka dizi ise Bir Çocuk Sevdim dizisi. Kanal D'nin bir başka dizisi olan Bir Çocuk Sevdim'de ise olay tam bir rezalet. Lise yıllarında bir genç kızın sevdiği çocuktan hamile kalması sonucu başlayan olaylar dizisinde kız kendisinden çok büyük birisiyle evlendirilmeye zorlanması ise bu diziye eleştiri oklarını yöneltmişti.

http://www.milligazete.com.tr/haber/ahlaksiz-dizilerin-reytingleri-patladi-224269.htm


Bu haber 960 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,196 µs