En Sıcak Konular

AKP AZINLIKLARI İHYA ETMEYE DEVAM EDİYOR

16 Aralık 2011 15:54 tsi
AKP AZINLIKLARI İHYA ETMEYE DEVAM EDİYOR Hükümetin Ağustos ayında çıkardığı kanun hükmünde kararname ile azınlık vakıflarının mallarının iadesinin önünü açmasının ardından, İzmir Musevi Cemaati'nin tüzel kişilik talebine de olumlu cevap verildi.

100 yıllık hayallerine AKP'yle kavuştular

Hükümetin Ağustos ayında çıkardığı kanun hükmünde kararname ile azınlık vakıflarının mallarının iadesinin önünü açmasının ardından, İzmir Musevi Cemaati'nin tüzel kişilik talebine de olumlu cevap verildi.

Museviler 100 yıllık vakıf hayallerine Vakıflar Meclisi'nin aldığı kararla kavuşurken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Azınlıklarımızın taleplerini karşılamak görevimiz" dedi.

İzmir Musevi Cemaati'nin Tüzel Kişilik talebine olumlu yanıt veren Vakıflar Meclisi,'İzmir Musevi Cemaati Vakfı' adıyla tescilledi. Musevi Cemaati'nin 100 yıllık hayaline kavuşmasını sağlayan bu tescille birlikte 22 taşınmaz mal varlığının da vakıf adına kaydedilebileceği belirtildi. Aralarında İzmir Havra Sokak'ta bulunan Şalom, Giveret, Elgazi, Bikurholim, Beth İsrael ve Roşarr sinagoglarının yanı sıra kullanılmayan 12 sinagog ile 4 dükkânın bulunduğu taşınmazlar bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından İzmir Musevi Cemaati Vakfı'na devredilecek.

Musevilerin 100 yıldan beri peşinde koştuğu hayalin gerçekleşmesini sağlayan bu kararın ardından Vakıflar Meclisi'nin cemaat vakıfları temsilcisi Laki Vingas, Musevi Cemaati'nin cumhuriyet tarihi boyunca tüzel kişiliğinin bulunmadığını vurguladı. Vingas, "Bu tarihi kararla birlikte Musevi cemaatinin hukuksal kimliğini yarattık ve taşınmazların tescilinin yolunu açtık. Çünkü, günümüze kadar oradaki mülkler, ibadethaneler ya hahambaşılığa ya da cemaat adına kayıtlıydı. Bir disiplinsizlik vardı. Biz kararımızla bütün bunları vakıf çerçevesi içine alıyoruz" diye konuştu.

Azınlıklarımızın taleplerini karşılamak görevimiz
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kararın ardından resmi twitter hesabı üzerinde yaptığı değerlendirmede; İzmir Musevi Cemaati'nin tüzel kişiliği bulunmadığı için mal varlığının da bulunmadığına dikkat çekti. İçinde sinagog ve dükkânların da bulunduğu 22 mal varlığının bu yolla vakıf statüsüne kavuşturulduğunu belirten Arınç, ''Yüz yıllardır birlikte yaşadığımız ve artık birbirimizin bir parçası haline geldiğimiz azınlıklarımızın taleplerini karşılamak görevimizdir'' dedi.

Sabah gazetelere bakarken dikkatini çeken önemli bir haberi paylaşmak istediğini belirten Arınç, twitter'dan şunları yazdı:

''Biliyorsunuz son yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğümüz tarihi nitelikte işler yapıyor. Hem kendi tarihi eserlerimizi yeniden ayağa kaldırıyor hem de vakıflarımızı kuruluş amaçlarına uygun olarak ihya ediyoruz. Bununla birlikte ülkemizde yaşayan azınlık cemaatlerine ait vakıflar ile de yakından ilgileniyoruz. Hak ve adalet ölçüleri içerisinde azınlık cemaatlerimizin sorun ve taleplerine de yaklaşıyoruz. Ülkemize vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi tüm farklılıklarına rağmen bizim asli unsurumuz olarak görüyoruz..''

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://www.milligazete.com.tr/haber/100-yillik-hayallerine-akp-yle-kavustular-224250.htm



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,071 µs