En Sıcak Konular

UEFA AVRUPA LİĞİ'DE BJK ve TRABZONSPOR'UN RAKİPLERİ BELLİ OLDU!

16 Aralık 2011 16:38 tsi
UEFA AVRUPA LİĞİ'DE BJK ve TRABZONSPOR'UN RAKİPLERİ BELLİ OLDU! UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın rakibi Portekiz temsilcisi Braga oldu. Trabzonspor ise PSV ile eşleşti...

Beşiktaş ve Trabzonspor'un rakibi belli oldu

Ülkemizi Avrupa Ligi'nde temsil eden Trabzonspor ve Beşiktaş'ın 2. turdaki rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Portekiz'in Braga takımıyla eşleşirken, Trabzonspor PSV'ye rakip oldu.
Son 16'da ise Trabzonspor turu geçmesi halinde Stoke-Valencia eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Beşiktaş ise tur atlaması halinde Lazio-Atletico Madrid eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci turdaki rakibi Portekiz'in Braga takımı oldu. Trabzonspor ise Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile eşleşti.

Beşiktaş, 2. turda Portekiz ekibi Braga ile eşleşti. Siyah - beyazlı takım turu geçmesi halinde Lazio - Atletico Madrid maçının kazananı ile oynayacak. Atletico Madrid takımında milli futbolcumuz Arda Turan da forma giyiyor.

Trabzonspor ise Hollanda temsilcisizi PSV ile eşleşti. Bordo-mavili takım turu geçmesi halinde Stoke City - Valencia maçının kazananı ile 3. turda karşılaşacak. Valencia takımının kadrosunda da bir diğer milli futbolcumuz Mehmet Topal forma giyiyor..

Beşiktaş ilk maçı 15-16 Şubat'ta Portekiz'de, rövanş 23 Şubat'ta İstanbul'da oynayacak. Trabzonspor ise ilk maçı 16 Şubat'ta evinde rövanşı da 23 Şubat'ta deplasmanda oynayacak. Son 16'da iki takımımız da ilk maçlarını deplasmanda oynayacak.

CARVALHAL'İN ESKİ TAKIMI

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal'in 2006 yılında teknik direktörlüğünü yaptığı (Futbolcu olarak da hizmet etti) Braga'da, golcü oyuncu Lima ve Portekiz futbolunun tecrübeli isimlerinden Nuno Gomes gibi önemli isimler var.

Braga, playoff turundan girdiği UEFA Avrupa Ligi'nde, İsviçre'nin Young Boys takımını, 0-0 ve 2-2'lik skorlarla eleyerek gruplara kaldı.

Gruplarda Birmingham, Club Brugge ve Maribor ile aynı gruba düşen Portekiz temsilcisi, ikili averajla Crlub Brugge'in ardından grup ikincisi olarak son 32'ye kaldı.

Portekiz Ligi'nde ise Porto, Benfica ve Sporting Lizbon'un ardından 12 maçta 22 puanla 4. sırada yer alan Sporting Braga, bu sezon evinde resmi maçlarda sadece Club Brugge karşısında 2-1 kaybederken Portekiz Ligi'nde 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik aldı.

AVRUPA'DA FİNAL OYNADI

2009-2010 sezonunda Portekiz Ligi'ni ikinci sırada biten Braga, 2010-2011 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Porto ile final oynayıp rakibine yenilerek ikinci sırada kalmıştı.

Maçlarını 30 bin kişilik Estádio Municipal'de oynayan krımızı beyazlı ekibi, Portekizli teknik adam Leonardo Jardim yönetiyor.

Bu arada Braga'da, grup son maçında kırmızı kart gören Nijeryalı savunma oyuncusu Uwa Echiejile, Beşiktaş karşısında ilk maçta forma giyemeyecek.

TRABZONSPOR'A GÜÇLÜ PSV EINDHOVEN GELDİ

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Inter, CSKA Moskova ve Lille ile eşleşen Trabzonspor, bu grubu 7 puan toplayarak 3. sırada tamamlamıştı. Yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek olan temsilcimiz, Hollanda'nın köklü takımı PSV Eindhoven ile eşleşti.

PSV, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yer almış ve C Grubu'nu lider olarak tamamlamıştı. 2. tur kurasına seribaşı olarak katılan PSV, Trabzonspor'un rakibi oldu. Hollanda Ligi'nde şampiyonluk mücadelesi veren PSV, 16 haftası geride kalan Hollanda Ligi'nde 34 puanla, 2. sırada bulunuyor.

Eşleşmeler şöyle oluştu:

Porto - Manchester City
Ajax - Manchester United
Lokomotiv Moskova - Atletic Bilbao
Salzburg - Metalist
Stoke City - Valencia
Rubin Kazan - Olympiakos
AZ Alkmaar - Anderlecht
Lazio - Atletico Madrid
S.Bükreş - Twente
V.Plzen - Schalke 04
Wisla Krakow - S.Liege
Braga - Beşiktaş (Portekiz temsilcisi geçen yılın Avrupa Ligi finalisti)
Udinese - PAOK
Trabzonspor - PSV
Hannover - Club Brugge
Legia - Sporting

3. TUR EŞLEŞMELERİ

Salzburg - Metalist Kharkiv / Rubin Kazan - Olympiakos
Legia Varşova - Sporting Lizbon / Porto - Manchester City
Steaua Bükreş - Twente / Viktoria Plzen - Schalke
Wisla Krakow - Standard Liege / Hannover - Club Brugge
Stoke City - Valencia / Trabzonspor - PSV Eindhoven
AZ Alkmaar - Anderlecht / Udinese - PAOK
Lazio - Atletico Madrid / Braga - Beşiktaş
Ajax - Manchester United / Lokomotiv Moskova - Athletic Bilbao

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/besiktas-ve-trabzonspor-un-rakibi-belli-oldu/spor/spordetay/16.12.2011/1476311/default.htm}

 



Bu haber 1,037 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,102 µs