En Sıcak Konular

14 FUTBOLCUYA SAVCIDAN KIRMIZI KART

4 Aralık 2011 21:32 tsi
14 FUTBOLCUYA SAVCIDAN KIRMIZI KART Soruşturma kapsamında toplam 14 futbolcunun “şike girişimi” suçundan yargılanacağı kaydedildi.Adı geçen futbolcular tribünde maç bile seyredemeyecekler

Savcıdan 14 futbolcuya kırmızı kart!

Tribünde maç bile seyredemeyecekler

4'ü tutuklu 14 futbolcu ise şüpheli olarak yer alıyor. İddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin,6222 sayılı yasanın 18/3. maddesi gereği statlara girişi de yasaklanacak

14 FUTBOLCUYA SAVCIDAN KIRMIZI KART

Şike iddianamesinde soruşturmaya konu 7'si Süper Lig'de, 1'i de 3. ligde olmak üzere toplam 8 takımın yöneticileri hakkında dava açıldığı belirtildi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu Spor, Manisa Spor, Trabzon Spor, Sivas Spor ve İstanbul Büyükşehir Belediye Spor ile 3. Lig'de bulunan Gresun Spor'un faaliyetlerinin incelendiği aktarıldı.

Emenike'ye şike girişimi

Gözaltı işlemlerinin ardından serbest bırakılan Rusya'nın Spartak Moskova kulübüne transfer olan eski Fenerbahçeli, Nijerya uyruklu futbolcu Emmanuel Emenike hakkında da "şike girişimi" suçundan dava açıldığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında toplam 14 futbolcunun "şike girişimi" suçundan yargılanacağı kaydedildi.

Maça girme cezası

Savcı Seçen, "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi'ne dair kanun kapsamında adı şike ve teşvik primi iddialarına karışan kulüplerle ilgili yaptırımların uygulanması için iddianamenin kabulünün ardından iddianamenin bir kopyasının ve gerekli evrakların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kabahatler Bürosu'na gönderileceğini de aktardı. İddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin statlara girememesi yönünde 6222 sayılı yasanın 18/3. maddesi gereği 'seyirden yasaklanması' için kolluğa yazı yazılacağı da ifade edildi.

İşte yasaklı futbolcular

Savcılık iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ve yöneticilerin statlara girmemesi yönünde karar aldı. Savcılık bu kararla ilgili yazıyı mahkeme aşamasıyla birlikte kolluk kuvvetlerine gönderecek. İddianamenin kabul edilmesiyle de statlara giremeyecek olan futbolcular şöyle:

-Tutuklu bulunanlar: Ümit Karan, İbrahim Akın, İskender Alın, Korcan Çelikay

-Tutuksuz yargılananlar : Mehmet Yıldız (Eskişehirspor), Emenike (Spartak Moskova), Sezer Öztürk (F.Bahçe), Serdar Kulbilge (G.Birliği), Mahmut Boz (Sivasspor), Sercan Yıldırım (G.Saray), Gökçek Vederson (Bursaspor), Murat Şahin (Eyüpspor), Mustafa Ulaş Ortakaya (Karşıyaka), Can Arat (İBB)

Galatasaray'la ilgili soruşturma ayrıldı

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 4 Ağustos 2011 günü Galatasaray Spor Kulübü'nün Florya Tesisleri, Türk Telekom Arena ve Galatasaray Sportif Koordinatörü Bülent Tulun'un evinde arama yapılmış ancak herhangi bir gözaltı olmamıştı. Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun 34. ve son haftasında oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında G.Saray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenilmişti.

BURSASPOR: Vederson'un olması hiç hoşumuza gitmedi

BURSASPOR Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yöneticisi Öztürk Yazıcı, savcılığın, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin statlara girememesi yönünde aldığı kararı değerlendirdi: "Tedbir kararı kulübe gelirse bunu uygulamak zorundayız. Bize de, diğer kulüpler için de ciddi bir sıkıntı. Böyle bir şeyle karşı karşıya kalırsak bu tedbirin kaldırılması için ilgili nöbetçi mahkemeye müracaat yapacağız. Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olduğumuzda ve detaylı belgelere ulaştığımızda gereği neyse yapacağız. Şu an kulübe gelen bir tebliğ yok, bekliyoruz. Biz de tedbirlerimizi buna göre alacağız. Bu bir kaos. Bu kaosa Vederson'un dahil olması hiç hoşumuza gitmedi. Çünkü bu futbolcu hakkında ciddi bir suçlama olduğunu sanmıyorum."

TRABZONSPOR: İddialara karşı bilgi ve belgelerimiz var

FUTBOLDA şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede adı geçen Trabzonspor Kulübü'nden, konuya ilişkin şu açıklama geldi: "Trabzonspor her zaman hukuka saygılı bir kulüp olmuştur, bundan böyle de yoluna bu şekilde devam edecektir. İddianamede kulübümüzle ilgili öne sürülen iddialara karşılık verecek gerekli bilgi, belge ve izahatlarımız bulunmaktadır ve bunlar mahkeme aşamasında ilgili heyete sunulacaktır. Bu belge ve bilgiler ışığında, iddianame öncesinde olduğu gibi yargılama süresince de hakkımızda takipsizlik kararı verileceğine olan inancımız tamdır. Camiamızdan beklentimiz, soruşturmanın başladığı ilk günden bugüne kadar sergiledikleri sağduyulu yaklaşımı korumaları ve kulübümüze verdikleri desteği sürdürmeleri yönündedir. Büyük Trabzonspor taraftarı, önümüzdeki dönemde de başı dik bir şekilde kulübümüzün arkasında durmaya ve yönetim kuruluna sahip çıkmaya devam edebilir."

Gökçek dahil 83 kişiye takipsizlik

93 şüphelinin yer aldığı iddianamede, 83 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararı verilen, yani dava açılmasına gerek görülmeyen isimlerden bazıları şöyle: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, futbolcu Emre Belözoğlu, Eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, Eski BJK menajeri Sinan Engin, Teknik Direktör Yılmaz Vural, futbolcu Semih Şentürk, spor yazarı Ercan Saatçi, futbolcu Önder Turacı...

 

Kaynak: GAZEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/savcidan-14-futbolcuya-kirmizi-kart/415327/5/Spor




Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,666 µs