En Sıcak Konular

GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 GALATASARAY

4 Aralık 2011 09:28 tsi
GENÇLERBİRLİĞİ 0-1 GALATASARAY Sarı-kırmızılı ekip oyuna tedbirli başladı,ikinci yarıda toparlandı, rakip defansın hatalarını kollamaya başladı. Böyle bir pozisyonda Eboue fırsatı kaçırmadı.

Şampiyonluk şarkısı düşmesin dillerden

Sarı-kırmızılı ekip oyuna tedbirli başladı, buna rağmen Başkent ekibi ilk 45'te yakaladığı fırsatları skorborda yansıtamadı. İkinci yarıda Cim-Bom toparlandı, rakip defansın hatalarını kollamaya başladı. Böyle bir pozisyonda Eboue fırsatı kaçırmadı, derbi öncesi üç puanla takıma moral depoladı

Neresinden bakarsak bakalım Gençlerbirliği deplasmanı Galatasaray için zordu. Takımın kilit isimlerinin cezalı ya da sakat olması bir kenara, deplasman performansı da sarı-kırmızılılar adına 90 dakikanın kolay geçmeyeceği havası veriyordu. Buna bir de başkent ekibinin göz kamaştıran iç saha sonuçları eklenince ister istemez Fenerbahçe maçı öncesi Cim-Bom'u tedirgin ediyordu.
İlk yarıdaki görüntü, bu çekinceleri doğrular nitelikteydi. Tum'la Gençlerbirliği'nin yakaladığı iki net fırsata karşın sarı-kırmızılılar, hücumda 1-2 cılız atak dışında üretken olamadı. Terim'in, Aydın-Sercan-Riera gibi tartışılan isimlere zorunluluktan şans vermesi bundaki etkin faktördü. Yine de sabırlı ve rakibe saygı duyan oyun formatı, Galatasaray'ın oyun içinde büyük ciddiyetle kalmasını sağladı.

Emre Çolak'ın katkısı
52'de Gökhan Zan'ın kafası ile yaratılan tehlikeye başkent ekibi 3 dakika sonra Yasin'le yanıt verdi. Kulübesi fakir gözüken Terim, Emre Çolak ve Ayhan hamlelerinde bulundu. Bu durum Galatasaray'ın direncini artırdı. Özellikle Emre  Çolak, Riera'dan fazlası olduğunu gösterdi. 71'de de Eboue'nin şık golü geldi. Fildişi-Sahilli oyuncu, Sercan'la girdiği verkaçta güzel bir vuruşla sarı-kırmızılıları öne geçirdi.
Sonraki bölüm Gençlerbirliği baskılı gözüktü, ama pozisyon bulamadı.
Böylece Galatasaray, Ankara deplasmanında çok önemli bir galibiyet elde etti. 3 maçlık zorlu serinin ilk engeli aşılmış oldu...

MAÇIN ADAMI
EMMANUEL EBOUE
Bir sağ bek olmasına karşın dün Ankara'da attığı golle Galatasaray'a 3 puan kazandıran isim oldu. Fildişi-Sahilli futbolcu savunmadaki başarılı görüntüsünün yanı sıra, ekstra katkısıyla dikkat çekti.

KIRILMA NOKTASI
71. DAKİKA
Oyun kilitlenmiş, hata yapanın kaybedeceği bir maç halini almıştı. 71. dakikada Sercan Yıldırım'la girdiği verkaçta Eboue'nin attığı gol oyunun kırılma anı oldu. O dakikadan sonra ev sahibinin çabası boşuna oldu.

Gözleri doldu
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maçtan önce duygusal dakikalar yaşadı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında karşılaşmadan hemen önce Down Sendromlu Caner Ekin ve Sami Kiraz, sarı-kırmızılı teknik adama çiçek verdi. Gözleri dolan Terim'in ağlamamak için kendisini zor tuttuğu görüldü.

Yemeyen misafir!
Galatasaray üst üste 5. deplasman maçında kalesini gole kapadı. Rakip sahadaki son 5 maçta Ankaragücü'nü 3-0, Kayserispor'u 2-0, Gençlerbirliği'ni 1-0 yenen Cim-Bom, Beşiktaş ve Medical Park Antalyaspor ile golsüz berabere kalmıştı. 468 dakikadır deplasmanda rakiplerine gol şansı vermeyen Aslan'a son golü 1-1 biten Karabük maçının 72. dakikasında Erdem Özgenç atmıştı. 

Yeniler atıyor
Sezon başında 10 yeni transferle yepyeni bir kadro oluşturan Galatasaray'da, yeniler gol atmaya devam ediyor. Muslera dışındaki 9 oyuncudan 5 tanesi bu sezon gol atmayı başardı. Eboue 1 gol, Engin Baytar 1 gol, Selçuk İnan ve Melo 3'er gol atarken, Elmander 4 gole imzasını koydu. Bu sezon 18 golün 12'sinde yenilerin imzası bulunuyor.

Sekiz puan fark

Geçen sezon tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçiren Galatasaray ilk 13 haftada; 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 17 puan toplamıştı. Cim-Bom, Fatih Terim yönetiminde sezona istediği başlangıcı yapamasa da 13 karşılaşmada 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgiyle 25 puan elde etti. Geçen sezondan 8 puan fazla toplayan Aslan, 18 gol atarken, kalesinde 10 gol gördü.(ANALİZ: NEVZAT DİNDAR-MİLLİYET)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://spor.milliyet.com.tr/sampiyonluk-sarkisi-dusmesin-dillerden/spor/spordetay/04.12.2011/1470865/default.htm


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,393 µs