En Sıcak Konular

JOE BİDEN TÜRKİYE'Yİ NEDEN ÖPTÜ?

3 Aralık 2011 16:35 tsi
JOE BİDEN TÜRKİYE'Yİ NEDEN ÖPTÜ? ABD Başkanı Barack Obama'nın Yardımcısı Yahudi asıllı Joe Biden'ın Türkiye ziyareti sürüyor. Ziyareti başlamadan, günler önce Türkiye'ye övgüler düzen Biden'in bilinmeyen bir yönü var, o da tescilli Türkiye düşmanlığı.

Dün sövüyordu, bugün övüyor

Bayram değil seyran değil

ABD Başkanı Barack Obama'nın Yardımcısı Yahudi asıllı Joe Biden'ın Türkiye ziyareti sürüyor. Ziyareti başlamadan, günler önce Türkiye'ye övgüler düzen Biden'in bilinmeyen bir yönü var, o da tescilli Türkiye düşmanlığı.

Bugüne kadar hep Türkiye aleyhine çalışan Biden'in şimdi ne olup da Türkiye'ye övgüler düzdüğü merak uyandırıyor.
 
Türkiye sicili kötü
 
31 yaşında senatör seçilen Biden, politikaya atıldığı ilk günden bu güne kadar hep Türkiye karşıtı lobilerin yanında yer aldı. 1974 yılında Türkiye'ye uygulanan silah ambargosunu savunan, Ermeni tasarılarının tümüne destek veren Biden, uluslararası arena da da Rum lobilerinin azılı bir destekçisi. Biden Mavi Marmara katliamında da Türkiye'nin değil İsrail'in yanında yer almıştı
 
Küstah Biden
 
Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit 1999 yılında Washington ziyaretinde Biden'la da görüşmüş. Biden, o görüşmede Ecevit'e; "ABD'nin, Türkiye'ye ihtiyacı yok, ama siz ABD'ye muhtaçsınız. Kıbrıs sorununu çözün, istenenleri yerine getirin, kredi verelim" diyerek küstahlaşabilmişti. Ecevit, Biden'e "Kıbrıs meselesi 1974'te bitmiştir. Bunu son kez söylüyorum. Umarım anlatabildim'' diyerek cevap vermişti.
 
Ağır suçlamalar
 
Joe Biden, Ermeni tasarısında hep Türkiye'nin aleyhine oy kullanmakla kalmamış aynı zamanda Türkiye'ye ağır suçlamalarda bulunmuştu.
 
ABD Başkanı Barack Obama'nın Yardımcısı Yahudi asıllı Joe Biden, çeşitli temaslarda bulunmak için Türkiye'ye geldi. Ankara'da temaslarda bulunan Biden, bugün İstanbul'da Küresel Girişimcilik Zirvesi'ne  katılacak. Biden'ın Türkiye temaslarının gündem maddesi ise Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler.
 
Hep Türkiye'nin kuyusunu kazdı
 
Ziyaret öncesi Türkiye'ye övgüler düzen Biden'in, azılı bir Türk düşmanı olduğu ise bilinmeyen bir başka gerçek. 1974 yılında Türkiye'ye uygulanan silah ambargosunu savunan, Ermeni tasarılarının tümüne destek veren Biden'ın Türkiye sicili oldukça bozuk. 31 yaşında senatör seçilen Biden, politikaya atıldığı ilk günden bu güne kadar özellikle Türkiye karşıtı lobilerin yanında olan bir isim. Biden'ın bu lobilere destek verdiği de biliniyor. Biden'in Rum ve Ermeni lobileriyle içli dışlı olduğu da gizli değil. Biden'ın Başkan Yardımcılığı döneminde Türkiye ile ilişkilerde bugüne kadar öne çıkmadığı da dikkatlerden kaçmış değil. Biden'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tony Blinken, Biden'ın Türkiye'deki görüşmelerinde İstanbul'da Fener Rum Patriği Bartholomeos ile de bir araya geleceğini hatırlatarak Heybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılmasını arzu ettiklerini ifade etmişti. Biden Ruhban Okulu'nun açılmamasını anormal bulduğunu da söylemekten çekinmedi.
 
Türkiye'nin değil İsrail'in yanında kaldı
 
Siyonist olduğunu gizlemeyen Biden, daha önce yaptığı konuşmalarda Gazze'ye insani yardım malzemesi taşıyan gemilere yönelik İsrail'in düzenlediği saldırıları haklı bulduğunu söylemişti. Biden Mavi Marmara katliamında da Türkiye'nin değil İsrail yanından yer almıştı. Biden İsrail'in İran'a yönelik tehditlerine ilişkin olarak da "İran'ın nükleer tehdidinin ortadan kaldırılması için askeri müdahalenin gerekliliğine inanması halinde İsrail'in yoluna çıkmayız" demişti. Biden'ın bu açıklamaları Orta Doğu'da yükselen tansiyonla beraber düşünüldüğünde Türkiye ziyaretinin nedenleri daha iyi anlaşılıyor. Daha önce hiç Türkiye'ye gelmeyen, gelmemekle kalmayıp Türkiye'nin kuyusunu kazan Biden'ın biranda Türkiye'ye yönelik 'önemli' mesajları vermesi manidar bulunuyor.
 
Küstah Biden
 
Başbakan Bülent Ecevit 1999 yılında Washington ziyaretinde Biden'la da görüşmüş. Biden, o görüşmede Ecevit'e; "ABD'nin, Türkiye'ye ihtiyacı yok, ama siz ABD'ye muhtaçsınız. Kıbrıs sorununu çözün, istenenleri yerine getirin, kredi verelim" diyerek küstahlaşabilmişti. Ecevit Biden'e "Kıbrıs meselesi 1974'te bitmiştir. Bunu son kez söylüyorum. Umarım anlatabildim'' diyerek cevap vermişti. Biden Ermeni tasarısında hep Türkiye'nin aleyhine oy kullanmakla kalmamış aynı zamanda Türkiye'ye ağır suçlamalarda bulunmuştu.
 
Gül PKK'yı gündeme getirdi
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ve ABD'nin terör örgütü PKK'ya karşı mücadelesinin daha güçlü bir şekilde devam edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Yeni Zelanda Büyükelçisi Tahamoana Aisea Cluny Macpherson'u güven mektubunu vermek üzere kabulünde, gazetecilerin ABD Başkan Yardımcısı Joseph Biden ile görüşmesine ilişkin sorular üzerine, Biden'ı ABD Senatosu Dışilişkiler Komitesi Başkanlığı döneminden beri tanıdığını ifade etti.
 
''Hukukumuz olduğu için görüşme biraz uzun sürdü'' diyen Gül, görüşmede terör konusunu uzun uzun ele aldıklarını açıkladı. ABD'nin Irak'tan 2012'de tamamen çekileceğini anımsatan Gül, Irak'ın bu dönemden sonraki durumunu da konuştuklarını belirtti.
 
Görüşmede genellikle bölge meselelerini konuştuklarını dile getiren Gül, ayrıca Türk-Amerikan ilişkilerinde çok önemli yeri olan dosyaları da görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.  Cumhurbaşkanı Gül, ''ABD, PKK'ya karşı mücadelede yeni bir açılım yapabilecek mi?'' sorusunu şöyle yanıtladı: ''Daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bunun çok iyi farkındalar. Bu konuda Irak'ta yaptığı görüşmeler hakkında bir çok kesin, kati bilgi verdi. Hem de burada söylediği şeyler iyi şeylerdi. Bunları karşılıklı takip edeceğiz.''

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bayram-degil-seyran-degil-223132.htm}

 



Bu haber 1,199 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,486 µs