En Sıcak Konular

EGEMEN BAĞIŞ'IN FERYADI

3 Aralık 2011 12:26 tsi
EGEMEN BAĞIŞ'IN FERYADI Egemen Bağış, önceki gün Brüksel Basın Kulübü’nde konuştu. Türkiye’nin tutuklu gazeteci sayısında dünya rekoru kırmasında anormal bir durum olmadığını şu sözlerle anlattı bütün dünyaya:

Egemen Bağış’ın feryadı  
 
Egemen Bağış, önceki gün Brüksel Basın Kulübü’nde konuştu. Türkiye’nin tutuklu gazeteci sayısında dünya rekoru kırmasında anormal bir durum olmadığını şu sözlerle anlattı bütün dünyaya:
“Türkiye’de bazı gazetecilerin tutuklu olduğu doğrudur. Fakat bunların hiçbiri gazetecilik yaptıkları için tutuklanmamıştır. Bunlar ya işledikleri iddia edilen bazı suçlar ya yasa dışı örgüt üyeliği ya da seçilmiş hükümeti demokratik olmayan yollarla devirmeye çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanmıştır.”
Dolayısıyla basılmamış bir kitabın yazarının yazdıklarından dolayı tutuklu olmasının sebebini “hükümeti devirmek” olarak anlatıyor. Fethullah Gülen hakkında yazılan bir kitabın hükümeti devirmekle nasıl bir alakası olduğunu anlatmıyor!
Bağış “veciz(!)” konuşmasına devam ediyor: 
“Bir savcıdan telefon geldi. Beni savcılığa davet ediyordu. ‘Neden gelip sizi ziyaret etmeliyim? Bir bakanın gidip savcıyı görmesi normal değil’ dedim. Savcı bunun üzerine ‘Elimizde size ait olduğuna inandığımız bazı deliller var. Bir baskında ele geçirdik ve emin olmamız gerekiyor’ dedi. Bunun üzerine savcıya gittim. Bana bazı özel telefon görüşme kayıtları gösterdi. Bu kayıtlarda önemli, gizli ya da devlet sırrı gibi bir şey yoktu. Bazılarını 20 yıldır tanıdığım birkaç arkadaşımla samimi telefon sohbetleriydi. ‘Bu kayıtları nasıl elde ettiğini’ sordum. Bir dergiye yapılan baskında ele geçirilen bir CD’den çıktığını ve burada başka siyasetçilere ait kayıtların da bulunduğunu söyledi. Bu telefon görüşmelerinin gerçek olup olmadığını ve sesin bana ait olup olmadığını sordu. Ben de doğruladım. Sonra yasa dışı yollarla elde edilmiş bu kayıtlardan şikayetçi olup olmadığım soruldu. Şikayetçi oldum, çünkü benim rızam dışında kaydedilmiş sesimi dinlemek gerçekten kötü bir duyguydu. Bunlar demokratik yollarla seçilmiş hükümeti demokrasi dışı yöntemlerle devirmek isteyen grup ya da yapılanmalara ilgili.” 
Egemen Bağış, kendisine ait telefon görüşmelerinin yasadışı yöntemlerle ele geçirilmiş olasını da “hükümeti devirmek amaçlı” olduğunu anlatıyor.
Peki son iki yılda generallerin (hatta Genelkurmay Başkanı’nın), hakimlerin, savcıların, akademisyenlerin, gazetecilerin, muhalif parti genel başkanlarının telefonlarını yasadışı yollarla dinleyip bunları internet sitelerine servis edenler hangi hükümeti devirmeye çalışıyor!?
Kendi telefonları yasadışı dinlendiğinde “darbeciler” diye saldıran Bağış, muhaliflerin telefonları dinlendiğinde neden ağzını açmıyor?
Neden bugüne kadar bu dinlemeleri yapan odakların tespit edilip deşifre edilmesi ve cezalandırılması için hiçbir adım atmıyor?
Neden kendisini yanına çağırıp “telefonun dinlenmiş” diyen savcılar gibi cesur savcıların görevlerini yapmasının önünü açmıyor?
“Başkasın yapılmışsa şahane, bana yapılmışsa darbedir darbe!” mantığının sahiplerinin bu ülkeye demokrasi adına verecekleri hiçbir şey yok.

Muharrem Bayraktar -Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11006046&tarih=2011-12-03}
 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,684 µs