En Sıcak Konular

''ERDOĞAN'IN ÖZRÜ ERMENİLER'E EMSAL OLUR''

2 Aralık 2011 18:06 tsi
''ERDOĞAN'IN ÖZRÜ ERMENİLER'E EMSAL OLUR'' MHP Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Erdoğan’ın Dersim özrünün Ermenilere emsal olabileceğine dikkat çekti.

Halaçoğlu'ndan özür uyarısı

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Erdoğan'ın Dersim özrünün Ermenilere emsal olabileceğine dikkat çekti.

Yusuf Halaçoğlu, Başbakan'ın Dersim çıkışı sonrası önümüzdeki dönemde Ermeni diasporasının da bunu emsal gösterip özür ve tazminat talebiyle ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın "Ermeni meselesini tarihçilere bırakalım" ifadesini hatırlatan Halaçoğlu, "Bunu söyleyen Başbakan'ın Dersim konusunu tarihçilere bırakmaması anlaşılmaz bir durum" dedi.
 
Erdoğan'ın özrü Ermenilere emsal olur

MHP Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu'nun eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu, bu özrün Ermeniler tarafından emsal gösterilebileceği uyarısında bulundu. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dersim konusunu gündeme getirip özür dilemesi Ermeni diasporasını umutlandırdı. Bazı grupların ve özellikle de Ermeni diasporasının, önümüzdeki dönemde 1915 olaylarına ilişkin "özür" bekledikleri ve arkasından da tazminat talebini gündemle getireceği belirtiliyor. MHP Kayseri Milletvekili ve Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, özür ve tazminatın, önümüzdeki dönemde Ermeni diasporası ve başka bazı güçler tarafından gündeme getirilebileceği ve emsal gösterilebileceği uyarısında bulundu.  Dersim tartışmalarını Yeniçağ'a değerlendiren Halaçoğlu, Başbakan Erdoğan'ın "özür dilemesinin" perde arkasında "gelecek seçimlerde Tunceli'de parsayı toplama amacı" olabileceği gibi başka amaçları da taşıyabileceğini söyledi. Yusuf Halaçoğlu, bu amaçları şöyle sıraladı: "Suriye ile ilgili yapılan temaslar, yaşanan gelişmelerin örtbas edilmesi, bedelli askerlik konusu ile oluşan tepkinin, gündem değiştirilerek kırılması, yeni Anayasa tartışması ile birlikte gündeme getirilebilecek olası mahalli özerkliğin zemininin hazırlanması." 


Millet iradesini çiğner

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Ermeni meselesini tarihçilere bırakalım" ifadesini hatırlatan Halaçoğlu, "Böyle bir açıklama yapan Başbakan'ın Dersim konusunu tarihçilere bırakmaması anlaşılmaz bir durumdur" dedi. Halaçoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan'ın özür dilemeye hukuki olarak yetkisi yok. Çünkü Dersim ile ilgili harekat kararını TBMM, yani millet iradesi almıştır. Başbakan bu konuda özür dileyemez. Millet iradesini çiğnemiş olur. Ayrıca, olayların perde arkası ile ilgili Seyit Rıza'nın mahkemedeki ifadeleri söz konusu. Seyit Rıza, mahkemede Rus komutanlarının yanlarında bulunduğunu açıklıyor. Yine o dönem Fransa'nın, Hatay konusunda Türkiye ile mücadelesi söz konusu. Bu nedenle Dersim'deki isyancılarla bağlantıları var. Olaylardaki İngiliz, Fransız ve Rus bağlantısını görmeden yorum yapılamaz. Meclis zabıtları, mahkeme tutanakları ve Genelkurmay Arşivleri kesinlikle incelenmeden bu çıkışlar Türkiye'ye zarar veriyor." (Haber :  Ceyhun Bozkurt- YENİÇAĞ)

 

Kaynak: YENİÇAĞ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=59837




Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,225 µs