En Sıcak Konular

CIA'NIN İSTEDİĞİ YASA MECLİSTE GÖRÜŞÜLDÜ

24 Kasım 2011 21:28 tsi
CIA'NIN İSTEDİĞİ YASA MECLİSTE GÖRÜŞÜLDÜ CIA Başkanı Petraeus'un, "Yasalaşacağı konusunda umutluyum" dediği "Terörizmin finansmanı" konusundaki yasa tasarısı dün TBMM'de görüşüldü.

CIA'nın istediği yasa Meclis'te

CIA Başkanı Petraeus'un, "Yasalaşacağı konusunda umutluyum" dediği "Terörizmin finansmanı" konusundaki yasa tasarısı dün TBMM'de görüşüldü. Temmuz ayında Türkiye'yi ziyaret eden Orgeneral Petraeus, bu tasarının bir an önce görüşülüp kanunlaşacağı konusunda umutlu olduğunu açıklamıştı.

CIA Başkanı Petraeus'un, "Yasalaşacağı konusunda umutluyum'' dediği "Terörizmin finansmanı'' konusundaki yasa tasarısı dün TBMM'de görüşüldü. Gazeteport'un haberine göre ABD'nin ve merkezi istihbarat teşkilatı CIA'nın büyük önem verdiği "Terörizmin finansmanının önlenmesi'' ile ilgili yasa tasarısı dün TBMM İçişleri Komisyonunda ele alındı. Temmuz ayında Türkiye'yi ziyaret eden ve 7 Eylül günü CIA Başkanlığı koltuğuna oturan Afganistan'daki NATO güçlerinin eski komutanı Orgeneral Petraeus, bu tasarının bir an önce görüşülüp kanunlaşacağı konusunda umutlu olduğunu açıklamıştı. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ricciardone de TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaretinde, "Terörizmin finansmanına karşı çok önemli olan bu düzenlemenin TBMM'de kanunlaşacağını umuyorum'' demişti.

Malvarlığı dondurulacak

TBMM İçişleri Komisyonunda bugün ele alınacak olan tasarı, terörizmi finanse edenlerin malvarlıklarının dondurulmasını öngörüyor. Komisyon, gerçek veya tüzel kişiliklerin malvarlığının dondurulmasına, yabancı ülkelerdeki malvarlığının dondurulması konusunda talepte bulunulmasına karar verebilecek. Tasarıyla, terör örgütleri veya teröristlere fon sağlayıp, para toplayan kişi, 5-10 yıl arasında hapse mahkum edilecek. Suçun kamu görevlisince işlenmesi halinde ceza 15 yıla kadar çıkacak. Malvarlığının dondurulmasıyla ilgili komisyonda, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü, MİT Müsteşar Yardımcısı, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü, Dışişleri Bakanlığı İstihbarat Genel Müdürü ve Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürü yer alacak. Mal varlığının dondurulması kararını MASAK yerine getirecek.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE http://www.milligazete.com.tr/haber/cia-nin-istedigi-yasa-meclis-te-222262.htm



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,400 µs