En Sıcak Konular

MISIR'DA ON BİNLER YENİDEN TAHRİR MEYDANI'NA AKTI

22 Kasım 2011 19:54 tsi
MISIR'DA  ON BİNLER YENİDEN TAHRİR MEYDANI'NA AKTI Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, ordu liderlerine iktidarı sivil bir hükümete devretmeleri için çağrıda bulundu.

Tahrir'de "orduya hayır" sesleri

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Tahrir Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, ordu liderlerine iktidarı sivil bir hükümete devretmeleri için çağrıda bulundu.

Günlerdir süren gösterilerin ardından geçici hükümetin istifasını sunduğu Mısır'da tansiyon düşmüyor.
 
Muhalif liderlerin meydanda bugün bir milyon kişinin toplanması için yaptığı çağrının ardından Tahrir'e akan Mısırlılar, Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi aleyhinde sloganlar attı.
 
Ancak göstericiler, Hüsnü Mübarek'i görevden indiren kalabalıkların sayısını tekrar Tahrir Meydanı'na çekmeyi henüz başarabilmiş değiller.
 
Güvenlik güçleri tansiyonu düşürmek için Tahrir Meydanı'ndan uzak dururken, ara sokaklarda göstericilerle polis arasında çatışmalar çıktı.
 
EN BÜYÜK ADAY BARADEY
 
Yüksek Askeri Konsey, kabinenin istifasını sunmasının ardından hükümetin başına Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Başkanı Muhammed El Baradey'in getirilmesi konusunu değerlendirdiği belirtildi. Askeri konsey ile ülkedeki siyasi gruplar arasında görüşmelerin sürdüğü bildirildi.
 
Ancak Baradey, askerlerle görüşmenin siyaseti bir sonuca ulaştırmayacağını, bu nedenle toplantıya katılmanın faydasız olduğunu söyledi.
 
Müslüman Kardeşler'in siyasi kanadı olan Hürriyet ve Adalet partisinin Genel Sekreteri Muhammed Saad el Katagni ise orduyla görüşmelere katılacaklarını, ancak ülkedeki hiçbir gösteri ve protesto eylemine katılmayacaklarını bildirdi.
 
Cumartesi gününden bu yana toplam 36 gösterici hayatını kaybettiği Mısır'da askeri yönetim, henüz kabinenin istifasını kabul ya da reddetmiş değil.
 
Yaşanan çatışmalar sonucu önümüzdeki hafta başlayacak seçim sürecine de gölge düştü. Birçok parti ve bağımsız aday şiddet olaylarına tepki olarak seçim kampanyalarını iptal etti.
 
 

İNSAN HAKLARI SUÇLAMASI

Uluslararası Af Örgütü, "Mısır'ın askeri liderlerinin insan haklarını korumakta başarısız olduğunu ve Hüsnü Mübarek rejiminden daha büyük insanlık suçları işlediği" eleştirisinde bulundu.

 
Mısır'daki siyasi gruplar ise bugün büyük bir miting çağrısı yaparak, ordudan siyasi kontrolünü sivil yönetime aktarması için baskı yapılmasını istedi. (Hürriyet Planet)

 

Kaynak: Hürriyet Planet http://www.hurriyet.com.tr/planet/19299075.asp



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,990 µs