En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN ESAD'A: ''BİR GÜN SEN DE GİDECEKSİN!''

21 Kasım 2011 22:06 tsi
ERDOĞAN'DAN ESAD'A: ''BİR GÜN SEN DE GİDECEKSİN!'' Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Topluluklar Dini Liderler İkinci Zirvesi’nde konuşan Başbakan Erdoğan Müslümanların kardeşliğine vurgu yaparak Suriye Lideri Beşar Esad’a çağrıda bulundu.

'Gün gelecek sen de gideceksin!'

Erdoğan böyle uyardı...

Başbakan Erdoğan, önceki gün, "Ülkeme müdahale olursa, savaşarak ölürüm" diye dünyaya meydan okuyan Suriye Devlet Başkanı Esad'a böyle seslendi...

Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Topluluklar Dini Liderler İkinci Zirvesi'nde konuşan Başbakan Erdoğan Müslümanların kardeşliğine vurgu yaparak Suriye Lideri Beşar Esad'a çağrıda bulundu. Esad'ın Suriye'deki karışılıkla ilgili 'dışarıdan müdahale var' sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, "Dışarıdan müdahaleye fırsat vermeden. Kendi problemini neden içinde halletmiyormiyorsun?" diye sordu. Suriye içindeki mezhep ayırımına da gönderme yaparak, "Bir tarafta Şia, bir tarafta Sünni. Asıl olan Şia mıdır? Sünni midir? Asıl olan İslam mıdır?" dedi. İşte Başbakan'ın Suriye ile ilgili değerlendirmelerinden önemli satır başları:

- KİME KARŞI SAVAŞACAKSIN?: "Biri çıkıyor 'Ölene kadar savaşacağım' diyor. Kime karşı savaşacaksın? Ülkende yönettiğin Müslüman kardeşine karşı mı savaşacaksın? Kime karşı savaşacaksın? Suriye'de haklarını isteyenlere karşı, tankların topların ateşlenmesini asla insani görmüyoruz. Aynı kıbleye dönen insanların öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil." dedi.

- KENDİNE GÜVENİYORSAN SANDIKLARI AÇARSIN: "Eğer sen bir lider olarak kendine güveniyorsan sandıkları açarsın. O sandıklar seni iktidara getiriyorsa, o ülkeyi yönetirsin. Gün gelecek sen de gideceksin. O koltuklar baki değil. O koltuklar geçicidir. Biz bunu çok söyledik. Ve çok söylememize rağmen, hatta aile hukuku geliştirmemize rağmen, maalesef anlamadı Suriye'nin başkanı Beşar. Şu anda acımasızca ülkesindeki bir tarafına alıyor hoca efendiyi, onunla poz veriyor. Kimi kandıracak, o ülkedeki saf Müslümanlar varsa onları kandıracak."

- DERVİŞLİK OLSA TAC İLE HIRKA: Konuşmasında bir bölümünde bir deyime yer veren ve tercümenin düzgün yapılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, "Bizde bir deyim vardır. 'Dervişlik olsaydı tac ile hırka, Biz dahi alırdık otuza kırka.' Yani bizim dinimiz şekil dini değil. Asıl olan imandır. Asıl olan inancımızı yaşamaktır. Barış dini olan dinimizin men ettiği ne varsa onu yap. Tankla, topla Müslümanları öldür. Böyle bir şey yapamazsın, buna hakkın yok" diye konuştu.

Konuşmasına besmeleyle başladı

Diyanet İşleri Başkanlığının ev sahipliğinde, Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonu'nda gerçekleştirilen "II. Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Zirvesi"nin açılışında konuşan Erdoğan, konuşmasına besmele çekerek başladı. Konuşmasında Müslümanların kardeşliğine sık sık vurgu yapan Başbakan, bugün tüm dünyada ortaya çıkan, Müslümanlara yönelik olumsuz algının, İslam'ın değil, İslam'ı yanlış yorumlayan ve yaşamayan kişilerin oluşturduğu bir algı olduğunu da söyledi. (Burcu PURTUL/ Vatan)

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/gun-gelecek-sen-de-gideceksin/412353/1/Gundem




Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,279 µs