En Sıcak Konular

DEMİRTAŞ KENDİNİ SAVCILARA İHBAR ETTİ

16 Kasım 2011 13:42 tsi
DEMİRTAŞ KENDİNİ SAVCILARA İHBAR ETTİ BDP’nin, KCK tutuklamalarına karşı başlattığı "Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu suçu işledim, işliyorum" kampanyası çerçevesinde ilk olarak Eş Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul Adliyesi'ne gelerek, kendini savcılara ihbar etti.

Kendini ihbar etti: Ben de aynı suçları işledim

BDP Eş Başkanı Demirtaş kendini savcılara ihbar etti. Başbakan'ın "Devlet içinde devlet kuruyorlar" söylemine "Paralel devlet cemaatin, AKP'nin ta kendisidir" sözleriyle yanıt veren Demirtaş, "Kendilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı mutluyum" dedi.

BDP'nin, KCK tutuklamalarına karşı başlattığı "Kendimi ihbar ediyorum. Ben de bu suçu işledim, işliyorum" kampanyası çerçevesinde ilk olarak Eş Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul Adliyesi'ne gelerek, kendini savcılara ihbar etti.

Başbakan'ın "Devlet içinde devlet kuruyorlar" söylemine "Paralel devlet cemaatin, AKP'nin ta kendisidir" sözleriyle yanıt veren Demirtaş, "Kendilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı mutluyum" dedi.

Eşbaşkan Selahattin Demirtaş ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, PKK üyesi olduğu iddiasıyla 20 aydır tutuklu yargılanan ve taktığı poşunun aleyhinde delil sayıldığı belirtilen Cihan Kırmızıgül'ün 6. duruşması nedeniyle partili bir grubun yaptığı basın açıklamasına katıldı. Beşiktaş Adliyesi önündeki basın açıklamasının ardından Demirtaş ve Tuncel adliyeden ayrılmadı. İkili, partilerinin KCK operasyonlarını protesto etmek amacıyla başlattığı "kendimi ihbar ediyorum" kampanyasına destek verdi.

Demirtaş ve Tuncel'in savcılığa sunduğu dilekçede şu ifadeler yer alıyor:

"14 Nisan 2009 tarihinden bu yana partimiz üye ve yöneticilerine karşı gözaltı, tutuklama ve cezalandırma operasyonları kesintisiz yürütülmektedir. KCK adı altında yapılan bu operasyonlarda tutuklanan ve yargılanan başta Parti Yöneticileri Milletvekilleri, Belediye ve İl Genel Meclis Başkanları ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Kadın ve Gençlik Meclisi üyeleri olmak üzere genel olarak tüm üye ve yöneticilerimizin, İnsan Hakları savunucularının, sendikacıların, gazetecilerin, akademisyenlerin yürüttükleri faaliyetlere katıldım ve katılmaya devam ediyorum. Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyor ise ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum"

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/kendini-ihbar-etti-ben-de-ayni-suclari-isledim/411204/9/Siyaset



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,421 µs