En Sıcak Konular

KOZİNOĞLU'NUN ''ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ'' ARAŞTIRILACAK

15 Kasım 2011 14:29 tsi
KOZİNOĞLU'NUN ''ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ'' ARAŞTIRILACAK MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ölüm sebebi henüz netleşmedi. Adli Tıp, Kozinoğlu'nun vücudunda zehirli madde araştırması yapacak.

Kozinoğlu zehirlendi mi?

MİT'çi Kaşif Kozinoğlu'nun ölüm nedeni henüz netleşmedi. Adli Tıp, Kozinoğlu'nun vücudunda zehirli madde araştırması yapacak.

Odatv davası sanığı MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu 22 Kasım'da hakim karşısına çıkacaktı. Ancak Kozinoğlu 10 Mart'tan bu yana tutuklu kaldığı Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybetti.

Ölüm nedeni olarak kalp krizi ihtimali ağır basıyor ancak duruşma öncesi ölüm çeşitli şüpheleri de beraberinde getirdi.  

Kesin ölüm nedeni Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporuyla belirlenecek. Kozinoğlu'nun kan, idrar, göz sıvısı gibi vücut sıvılarında ilaç veya zehirli madde olup olmadığı araştırılacak.

Kaşif Kozinoğlu'nun eşi Yeşim Kozinoğlu ile oğlu Özel Kozinoğlu dün Silivri Cezaevi'ne gitti. Aile Kozinoğlu'nun koğuş arkadaşları, ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Hasan Atilla Uğur ve emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım ile görüştü.

Eşi Yeşim Kozinoğlu ile oğlu Özel Kozinoğlu'nun da Kaşif Kozinoğlu'nun ani ölümüne şüpheyle yaklaştığı öğrenildi. Yeşim Kozinoğlu, avukatı aracılığıyla Adli Tıp'a ölümle ilgili şüphelerinin bulunduğunu ve cenazenin detaylı bir incelemeye tabi tutulması isteğini iletti. Özel Kozinoğlu da, "Babamın kalp rahatsızlığı yoktu, bu konuda hiç hastaneye gitmedi" dedi.

Bir dönem Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı görevini yürüten Kozinoğlu, terör örgütü üyeliği ve devletin gizli belgelerinin sızdırmakla suçlanıyordu.

İddianameye göre, Soner Yalçın'ın ofisinde bulunan 'koz' isimli dosyada MİT'e ait bilgi ve belgeler ile bazı AK Partililer hakkında istihbarat notları bulundu ve bu bilgilerin MİT mensubu Kozinoğlu tarafından sızdırıldığına inanılıyordu .

İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Odatv'de yapılan aramalara ilişkin davada yargılanırken, cezaevinde rahatsızlanan ve daha sonra vefat eden Kaşif Kozinoğlu'nun cenazesi Ümraniye Hekimbaşı'ndaki Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kozinoğlu için, öğle vakti Üsküdar'daki Selimiye Camisi'nde askeri tören düzenlendi. Tören öncesi Kozinoğlu'nun eşi Yeşim, oğlu Özel, annesi Belgin Kozinoğlu ile kız kardeşi Figen Bıçakçıoğlu, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Anne Belgin Kozinoğlu, oğlunun Türk Bayrağı'na sarılı tabutunun başına giderek, "Kahraman oğlum, güle güle git. Türkiye'nin kahramanı benim oğlum. Gül kokulu oğlum, nasıl ayrılacağım senden? Güle güle git kahraman oğlum" dedi.

Cenaze törenine, Kozinoğlu'nun aile yakınlarının yanı sıra, Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, "Balyoz Planı Davası"nın tutuklu sanığı eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, oyuncu Perran Kutman ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada, cenaze törenine MİT Müsteşarlığı ile ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanığı Tuncay Özkan da çelenk gönderdi. 

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Kozinoğlu'nun Türk bayrağına sarılı tabutu, merasim mangasınca bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze arabasına konuldu.

Daha sonra Kozinoğlu'nun cenazesi götürüldüğü Ümraniye Hekimbaşı'ndaki Kocatepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.[1]

Kozinoğlu neden 57 dakika bekletildi?

MİT'çi Kozinoğlu'nun yakın dostları ''Grip bile olmazdı, kalp krizinden nasıl ölür?'' diye soruyor. Cezaevi revirinde kalp krizine müdahale için ''Defiblatör'' cihazı olmamasına rağmen, Kozinoğlu hastaneye 57 dakika sonra götürüldü.
Silivri Cezaevinde fenalaşarak hayatını kaybeden MİT Orta Asya Ülkeleri Daire Başkanvekili Kaşif Kozinoğlu'nun ölümü büyük kuşku yarattı. Kozinoğlu'nun 18.18'de rahatsızlık geçirdiği, cezaevi revirinde kalp krizine müdahale için ''Defiblatör'' cihazı olmamasına rağmen, hastaneye 57 dakika sonra ve 19.15'de götürüldüğü ortaya çıktı.

Kozinoğlu'nun hem ailesi hem de yakın dostları, hiçbir kalp rahatsızlığının olmadığını belirtirken, Adalet Bakanlığının ''Hastanede öldü'' Silivri Devlet Hastanesinin ise ''Hastaneye getirildiğinde ölüydü'' açıklaması kafaları karıştırdı. 

Kozinoğlu'nun cezaevinde her gün spor yaptığı belirtilirken, oğlu da babasının kalp rahatsızlığı olmadığını ve tutukluluk döneminde de bu yönde şikayeti bulunmadığını belirtti. Kozinoğlu'nun yakından tanıyan bir dostu da ''Yıllarca Özel kuvvetlerde görev yaptı, MAK timlerine grip olan bile kabul edilemez. Afganistan'da 45 derece sıcaklıkta, senelerce görev yaptı, tutuklanmadan önce de bu ülkeden yurda döndü. Sağlığıyla ilgili şikayeti yoktu'' dedi. 

57 DAKİKA NEDEN BEKLENDİ?

Kozinoğlu'nun ölümündeki kuşku Adalet Bakanlığının açıklamasıyla daha da arttı. Açıklamada ''Uzun süreli ve ağır spor yaptıktan sonra 18.18'de fenalaşmış, 18.24'de cezaevi revirine getirilmiş, saat 18.47'de ise ambulansa konularak Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Ambulans saat 19.15'te hastaneye giriş yapmış, tüm müdahalelerine rağmen Kozinoğlu saat 19.30'da yaşamını yitirmiştir." denildi. 

Ancak Silivri Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada Kozinoğlu'nun hastaneye geldiğinde ölü olduğu belirtildi. Silivri Cezaevi revirinde kalp krizine müdahale edilebilecek uzman doktor olmadığı, kalp durması halinde kullanılması gereken "Defibrilatör cihazı" da bulunmadığı buna rağmen saat 18.24 ile 18.47 arasında cezaevi revirinde müdahale edilmeye çalışıldığı, hastaneye ise olaydan yaklaşık bir saat sonra ulaştırıldığı da ortaya çıktı.(Gazeteport) [2]

Meğer fotoğrafı varmış!

'Sır adam' olarak nitelenen MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun fotoğrafı ortaya çıktı...
Mart ayında Oda TV soruşturması kapsamında tutuklanana kadar sadece iki vesikalık fotoğrafı bulunan ve bu nedenle 'sır adam' olarak nitelenen MİT Başmüşaviri Kaşif Kozinoğlu'nun 2001 yılında çekilen bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Kaşif Kozinoğlu'nun, Afganistan'da görev yaptığı 2001 yılında dönemin Dışişleri Bakanı İsmail Cem'le birlikte fotoğrafı çıktı. Cem'i, 17 Aralık 2001'de Mezar-ı Şerif şehrine götüren özel harekat ekibinde görev yapan Kozinoğlu, kentte "Türk General" diye tanınıyordu. Fotoğrafta, o dönem Kuzey Afganistan'da Genelkurmay Başkanı konumundaki General Raşit Dostum da, İsmail Cem'i karşılarken görülüyor.[3]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] http://haber.gazetevatan.com/Haber/410963/1/Gundem

[2] http://haber.gazetevatan.com/kozinoglu-neden-57-dakika-bekletildi/410869/1/Gundem

[3] http://haber.gazetevatan.com/kozinoglu-zehirlendi-mi/410916/1/Gundem


Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,629 µs