En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''ERDOĞAN PKK'YA UMUT VERDİ''

14 Kasım 2011 11:12 tsi
BAHÇELİ: ''ERDOĞAN PKK'YA UMUT VERDİ'' MHP Lideri Bahçeli "Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın taleplerini yeni anayasa değişiklikleriyle karşılama konusunda verdiği umut sonrası terör örgütü hedefine ulaşacağı düşüncesine kapılmış, bu yönden daha da cesaretlenerek pervasızlaşmıştır" dedi.

Erdoğan, PKK'ya umut verdi

Manisa'da önemli açıklamalar yapan MHP Lideri Bahçeli "Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın taleplerini yeni anayasa değişiklikleriyle karşılama konusunda verdiği umut sonrası terör örgütü hedefine ulaşacağı düşüncesine kapılmış, bu yönden daha da cesaretlenerek pervasızlaşmıştır" dedi.

DEMOKRATİK açılım süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelere değinen Bahçeli, "Başbakan Erdoğan'ın siyasi hesaplarla başlattığı teröre teslimiyet süreci olan PKK açılımı, İmralı canisiyle diyaloğu, müzakere süreçleri, Barzani ve Kandil'deki çetelerle kurulan cemaat görüşme kanalları, sözde ateşkes hazırlıkları, siyasi af, ikinci bayrak, ikinci dil, demokratik özerklik tartışmaları sonrası Türkiye'nin bugün geldiği nokta her yönüyle endişe vericidir'' diye konuştu.

AKP hükümetinin Van'da yaşanan depremler sonrası sınıfta kaldığını da vurgulayan Bahçeli, risk değerlendirmesinin iyi yapılamadığını ve gerekli tedbirlerin alınmadığını söyledi. Bahçeli, ''AKP hükümeti, fantastik ve çılgın projelerle milletimizi aldatmayı, hayal tacirliği yapmayı bırakmalıdır. Ayağı yere basmalı ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirleri gecikmeksizin hayata geçirmelidir" dedi. 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan sekiz tesisin toplu açılış törenine katıldı. Atatürk Spor Salonundaki törende partililere hitap eden Bahçeli, Türkiye'nin yakın coğrafyası ve komşu ülkelerinin adeta diken üzerinde oturduğunu, "Büyük Ortadoğu" projesi çerçevesinde Ortadoğu'daki değişim ve dönüşümün hızla ilerlediğini söyledi.

Bahçeli, Libya'dan sonra bütün hesapların merkezine Suriye'nin oturtulduğunu, İsrail'in İran üzerine kışkırtıldığını, Türkiye'nin Suriye'ye yönlendirildiği sinsi bir planın hızla mesafe almakta olduğunu öne sürerek, "Başbakan Erdoğan, teröre destek verdiğini söylediği Avrupa ülkelerini hedefe alırken, bölücülüğün ve kaçakçılığın hamisine el uzatmış, kucak açmış ve kırmızı halılarla ağırlamıştır" dedi.

 ''TÜRKİYE'NİN BUGÜN GELDİĞİ NOKTA HER YÖNÜYLE ENDİŞE VERİCİDİR''

"Demokratik açılım" süreci ve sonrasında yaşanan gelişmelere değinen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Erdoğan'ın siyasi hesaplarla başlattığı teröre teslimiyet süreci olan PKK açılımı, İmralı canisiyle diyaloğu, müzakere süreçleri, Barzani ve Kandil'deki çetelerle kurulan cemaat görüşme kanalları, sözde ateşkes hazırlıkları, siyasi af, ikinci bayrak, ikinci dil, demokratik özerklik tartışmaları sonrası Türkiye'nin bugün geldiği nokta her yönüyle endişe vericidir. Başbakan Erdoğan'ın PKK'nın taleplerini yeni anayasa değişiklikleriyle karşılama konusunda verdiği umut sonrası terör örgütü hedefine ulaşacağı düşüncesine kapılmış, bu yönden daha da cesaretlenerek pervasızlaşmıştır. Türk milletini etnik temelde bölme fikrine psikolojik olarak hazırlamak için yürütülen faaliyetlerin yoğunluk kazanması, gazetelerde terör elebaşlarıyla yapılan söyleşilerin tefrika halinde yayımlanması, husumet kuşatmasının derinlik kazandığını göstermektedir. Bu itibarla yeni anayasa süreci PKK'nın aklanacağı, bölücülüğün meşrulaşacağı, etnik tanımlamanın yapılacağı bir zemin olmamalıdır."

Devlet Bahçeli, KCK operasyonlarından da bahsettiği konuşmasında, Başbakan Erdoğan'ın bu operasyonlarla izlediği tutum ve yöntemin bundan sonraki aşamaları yakından etkileyeceğini belirterek, "Eğer terör oluşumu olan KCK ile ilgili düşünceleri samimi ve doğruysa, partimiz ve milletimiz kendisini sonuna kadar destekleyecektir. Ama bu da bir göz boyuma taktiği ve günü kurtaran, vaziyeti idare eden dönemsel bir hamleyse, kendisi bunun vebalini ve hesabını mutlaka verecek ve milli nefeslerin tufanında yok olup gidecektir" diye konuştu.

VAN DEPREMİ

AKP hükümetinin Van'da yaşanan depremler sonrası sınıfta kaldığını savunan Bahçeli, risk değerlendirmesinin iyi yapılamadığını ve gerekli tedbirlerin alınmadığını iddia etti. Bahçeli, "Türkiye doğal felaketlerle yaşamasını öğrenmek ve bunu da kabul etmek durumundadır. AKP hükümeti, fantastik ve çılgın projelerle milletimizi aldatmayı, hayal tacirliği yapmayı bırakmalıdır. Ayağı yere basmalı ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlayacak tedbirleri gecikmeksizin hayata geçirmelidir" dedi.

Konuşmasının ardından tesislerin toplu açılışını yapan Bahçeli ve beraberindekiler daha sonra bazı tesisleri gezdi.

Partisinin il örgütünü de ziyaret eden Bahçeli, daha sonra karayoluyla Manisa'dan ayrıldı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ  http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=erdogan-pkk-39ya-umut-verdi&id=21876



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,203 µs