En Sıcak Konular

ARAP BİRLİĞİ ABD'İN İSTEDİĞİNİ YAPTI: SURİYE BİRLİKTEN ATILDI

13 Kasım 2011 13:20 tsi
ARAP BİRLİĞİ ABD'İN İSTEDİĞİNİ YAPTI: SURİYE BİRLİKTEN ATILDI Arap Birliği Suriye’nin üyeliğini askıya aldı. Arap ülkelerini bir araya getiren birlik ayrıca Şam yönetimine yaptırım uygulanması istedi.

Arap Birliği Suriye'yi attı

Arap Birliği Suriye’nin üyeliğini askıya aldı

GEÇTİĞİMİZ günlerde Arap Birliği’nin barış planını kabul eden Suriye’de sivil ölümlerinin devam etmesine Arap Birliği sert tepki gösteri. Arap Birliği’ne üye ülkelerin dışişleri bakanları dün Kahire’de bir araya geldi. Toplantı sonrası Arap Birliği Dönem Başkanı Katar’ın Başbakanı Bakanı Hamad Bin Casım ve Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Suriye rejiminin, Arap Birliği’nin çalışma planını uygulamadığı için Beşar Esad rejimiyle ilişkilerin askıya alındığını açıkladı. Bin Casım, Arap Birliği üyesi 22 ülkenin Suriye’de gelecek dönemde bir geçiş yönetimi için bir proje oluşturulmasını sağlamak amacıyla tüm muhalif gruplara çağrı yapılması yönünde görüş bildirdiğini kaydetti. Arap ülkelerine Şam’daki büyükelçilerini de çekmeleri çağrısı yapan Bin Casım, toplantıda ayrıca Suriye’ye siyasi ve ekonomik yaptırım uygulanması kararı çıktığını bildirdi. Kararın çerçevesi tam belirli olmamakla birlikte Arap Birliği’nin yaptırım uygulamakta kararlı olduğu dile getirildi. Kahire’de üç gün içinde Suriye’deki tüm muhalif gruplarla Arap Birliği Suriye Komisyonu bir araya gelecek. 

Şam: Karar kanun dışı ve anlaşmaya aykırı

ŞAM yönetimi, Arap Birliği’nin Suriye’nin üyeliğini askıya alma kararını “kanun dışı ve Arap Birliği ile yapılan anlaşmaya aykırı” olarak niteledi. Şam’ın Arap Birliği nezdindeki Büyükelçisi Yusuf Ahmed, “Bu karar, ortak Arap girişiminin sonu anlamına geliyor ve Arap Birliği yönetiminin Amerikalılar ve Batılılar tarafından dikte edilen bir program izlediğini ispatlıyor” dedi.

Obama: Suriye kararla daha da tecrit edildi

ABD Başkanı Barack Obama, Arap Birliği’nin Suriye’nin üyeliğini askıya alma kararını memnuniyetle karşıladığını kaydetti. ABD Başkanı, “Bu önemli adımlar, sistematik biçimde insan haklarını ihlal eden ve barışçıl gösterileri baskı altında tutan bir rejimin diplomatik tecritinin arttığını gösterir” dedi. Obama, Esad’ın rejimine baskı yapmak için müttefikleriyle çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.


Kaynak: GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/arap-birligi-suriyenin-uyeligini-askiya-aldi/410486/1/Gundem



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,753 µs