En Sıcak Konular

DENİZ OTOBUSÜ KAÇIRILDI

11 Kasım 2011 22:38 tsi
DENİZ OTOBUSÜ KAÇIRILDI İzmit-Gölcük arası sefer yapan deniz otobüsü kaçırıldı. İlk bilgiler, 20 dolayında kişinin olduğu otobüsün PKK üyesi 4 kişi tarafından kaçırıldığı, bu kişilerin amaçlarını medyada yer almak olarak açıkladığı yönünde.

Deniz otobüsü kaçırıldı

İzmit-Gölcük arası sefer yapan deniz otobüsü kaçırıldı. İlk bilgiler, 20 dolayında kişinin olduğu otobüsün PKK üyesi 4 kişi tarafından kaçırıldığı, bu kişilerin amaçlarını medyada yer almak olarak açıkladığı yönünde.

İzmit - Gölcük seferi yapan ve içinde 20 dolayında yolcu ve mürettebat olan Kartepe adlı deniz otobüsü, saat 17.45 sularında kaçırıldı.Eylemin 4 kişi tarafından yapıldığı, bu kişilerin PKK-HPG mensubu olduklarını söyledikleri, amacın medyada yer almak olarak açıklandığı bilgileri geliyor. 3 sahil güvenlik botu Yalova istikametine doğru ilerleyen otobüsü abluka altına almış durumda. Otobüs havadan da takip edilirken, eylemi yapan kişilerin yolcuların cep telefonlarını toplandıkları kaydedildi.

Olayla ilgili ilk resmi açıklamayı, Erzurum gezisini yarıda keserek Ankara'ya dönen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım  yaptı. Yıldırım, 19 yolcu, 4 mürettabat ile 2 stajyerin bulunduğu gemiyi 4 veya 5 teröristin kaçırdığını, bomba tehdidinde bulunulduğunu söyledi. Yıldırım, sahil güvenlik ekiplerinin şu an Ambarlı açıklarında olan gemiyi yakın takibe aldıklarını ifade etti. 

NTV'ye konuşan Bakan Yıldırım şunları şöyledi:  "Kocaeli - Gölcük seferini yapan deniz otobüsünün kaptanı kaçırıldıklarını rapor etti. Geminin rotası batı istikametine çevrilmiş durumda. Şu an itibariyle Ambarlı açıklarında güney batı istikametine doğru seyir halinde. Gemide 19 yolcu, 4 mürettebat ve 2 stajyer var. Gemiyi kaçıranların 4 veya 5 kişi olduğu tahmin ediliyor."

"ÜZERİMDE BOMBA VAR"
Bakan Yıldırım, gemiyi kaçıranların neyle tehdit ettikleri konusunda, "Şu an herhangi bir talep yok. Terör örgütünün HPG adında bir kanadına üye olduğunu söylüyor. Sınırlı bilgi alınabiliyor. Bir tanesi kaptanın yanında. 'Üzerimde patlayıcı var' tehdidinde bulunuyor" dedi.

BOTLAR TAKİPTE
"Gerek kaptan gerek yolcuların emniyeti için azami özen gösteriliyor" diyen Yıldırım, "Tekneyi sahil güvenlik botları yakından takip ediyor. Şu ana kadar teröristlerle herhangi bir temas olmadı" şeklinde konuştu.

GEMİNİN YAKITI
Bakanlıkta bir kriz masasının kurulduğunu ve gelişmelerin anı anına takip edildiğini söyleyen Bakan Yıldırım, geminin yakıtıyla ilgili de, "Şu an itibariyle tam hızla 100-120 mil kadar daha yakıtı olduğu tahmin ediliyor" dedi. Yıldırım, kaçıranların gemiye nasıl girdiğiyle ilgili soruya da, "Elimizde bir detay yok ve sırası da değil. Öncelik yolculara zarar gelmeden işi sonlandırmak" yanıtını verdi.

 SEFERLER İPTAL

Deniz otobüsünün kaçırılma haberi üzerine İstanbul ile Yalova arasında sefer yapan İDO'ya ait deniz otobüsü ve feribot seferleri de iptal edildi. Yalova Valisi Esengül Civelek de Yalova'da her türlü tedbirin alındığını bildirdi. Civelek, "Deniz polisi ile İDO ile her türlü tedbiri alıyoruz" dedi.

 
Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://gundem.milliyet.com.tr/deniz-otobusu-kacirildi/gundem/gundemdetay/11.11.2011/1461723/default.htm


Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,409 µs