En Sıcak Konular

11.11.11 İÇİN ÇİFTLER NİKAHA KOŞTU

11 Kasım 2011 17:39 tsi
11.11.11 İÇİN ÇİFTLER NİKAHA KOŞTU 11.11.2011 tarihinde nikahlarını kıydırmak isteyen çiftler, nikah dairelerine akın ettiler.

11.11.11'de çiftler nikaha koştu

Evliliklerin 11 Kasım'a yoğunlaşması, mağazalara yaradı

Wedding World Kuyumcukent  AVM Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, 11.11.2011'de evlenmek isteyen çiftlerin, son 1 ayda 300 milyon liralık alışveriş hacmi yarattığını söyledi

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de evlenmek isteyen çiftlerin 11.11.2011 tarihini tercih etmesi, evlendirme salonlarında yoğunluk oluşturdu. Türkiye genelinde bu tarihte evlenmek için başvuruda bulunan çiftlerin sayısı 13 bini, İstanbul'da ise 930'u buldu. En yoğun nikah salonlarında günde ortalama 30 nikah kıyılırken, bu sayı 11.11.2011 için 70'lere çıktı. Wedding World Kuyumcukent AVM Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Merim, önceki yıl aynı tarihte İstanbul'da toplam 380 nikah kıyıldığını, bu özel tarihte ise neredeyse 15 dakikada bir nikah kıyılacağını ifade etti.

Alışverişe yaradı

11.11.2011 tarihinde evlenecek çiftlerin son 1 ayda yaklaşık 300 milyon lira civarında alışveriş sirkülasyonu yarattığını belirten Merim, şu bilgileri verdi:

"Türkiye genelinde her yıl 800 bin civarında nikah kıyılırken, sadece 11.11.2011 tarihinde nikah ve düğün sayısı 23 bine ulaştı. İstanbul'da her yıl 150 bin civarında nikah kıyılıyor. 11.11.2011 tarihini özel olarak kaydetmek isteyen 930 çift yarın İstanbul'da dünya evine girecek. Tüm Türkiye genelinde nikah salonlarında büyük bir yoğunluk var."

Merim, Wedding World Kuyumcukent'in, içinde nikah salonu ve düğün salonu bulunan Türkiye ve Ortadoğu'daki "tek" alışveriş merkezi olduğuna işaret ederek, "Sadece İstanbul değil, Trakya ve Marmara'nın birçok bölgesinden müşterimiz gelmeye başladı. Ayrıca, Arap ülkelerinden de büyük talep görüyoruz. Özellikle, 11.11.2011'e gün alan çiftler son bir ayda AVM içinde ciddi bir yoğunluk yarattı" dedi.

Evlilik, nişan, mezuniyet ve özel gün kutlamaları için alışveriş yapanların tüm ihtiyaçlarını bulabilecekleri Wedding World Kuyumcukent'de 70'in üzerinde kuyumcu bulunuyor. Kuyumcukent'te evlilik hazırlığı yapanların gelinlikten davetiyeye, ayakkabıdan çeyize kadar her türlü ihtiyacını birarada bulması mümkün oluyor. Alışveriş merkezinin içindeki nikah ve düğün salonları da evlenecek çiftlere büyük kolaylık sağlıyor.

BUGÜN 23 BİN NİKAH KIYILIYOR

TÜRKİYE'DE yılda 800 bin kişi evleniyor. Ancak sadece 11.11.2011'de evlenmek için 23 bin kişi gün aldı. Evlenmek isteyenlerin 11 Kasım'a yoğunlaşması, düğün hazırlığına yönelik mağazalara yaradı.(GAZETEVATAN) [1]

Özel günde Meram'da 35 nikah

11.11.2011'de nikahlarını kıydırdılar

11.11.2011 tarihinde nikahlarını kıydırmak isteyen çiftler, nikah dairelerine akın ettiler. Bu anlamlı tarihte Meram'da 35 nikah kıyıldı. Başkan Kalaycı, bugün saat 11.11'deki nikahları kıyarak çiftlere sürpriz yaptı.
11 Kasım 2011 tarihinde saat 11.11'deki Yasin Er ve Rahime Dinç çiftinin nikahını Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı kıydı. Genç çiftin nikah şahitliklerini ise Ak Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan ile İsmail Altay yaptı.
Nikah akitlerini 11 Kasım 2011 tarihinde kıydırmak için 35 çiftin Evlendirme Memurluğu'na başvurduğunu belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, "Bu önemli günde saat 11.11 itibariyle Yasin Er ve Rahime Dinç çiftinin nikah akitlerini gerçekleştiriyoruz. Genç çiftimizin her iki cihanda da mutlu olmasını temenni ediyorum. Gençlerimizi yetiştiren ve topluma kazandıran anne babalarını da kutluyorum. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 çocuk tavsiyesini hatırlatarak ailelerine, vatanımıza ve milletimize hayırlı evlatlar yetiştirmelerini diliyorum" diye konuştu.  
Başkan Kalaycı, evlilik cüzdanını çifte takdim etmek üzere Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan'a verdi.
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'ya teşekkür eden İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan, "Gençlerimiz için çok önemli bir günde nikah akitlerini gerçekleştiriyoruz. Mutlu ve huzurlu bir yuva kurmalarını temenni ediyorum." dedi.
Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan, evlilik cüzdanını geline verdi.
Başkan Kalaycı, daha sonra Murat Demir ve Ayşe Bayındır çiftinin de nikahını kıydı.
Genç çiftler, evlilik tarihlerini önemli bir güne denk getirmek için yaklaşık 1 ay önce müracaat ettiklerini dile getirdiler.

Meram Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından 11 Kasım 2011 tarihinde 35 adet nikah akdi yapıldı. Normal günlerde ortalama 8-10 arası nikah kıyılıyor.(meram.bel.tr) [2]

*** 

 

 

Kaynak: 

[1] GAZETEVATAN http://haber.gazetevatan.com/111111de-ciftler-nikaha-kostu/410072/1/Gundem

[2] meram.bel.tr http://www.meram.bel.tr/ayrinti.php?haberid=633

 




Bu haber 902 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,300 µs