En Sıcak Konular

AHMEDİNEJAD KÜKREDİ

9 Kasım 2011 15:58 tsi
AHMEDİNEJAD KÜKREDİ İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili suçlamaları reddederek, ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Ahmedinejad'dan suçlamalara sert yanıt

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'dan UAEK raporu ve suçlamalara cevap: -"Ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmaz" -"Ne diye kendinizin ve kurumun onurunu ABD'nin asılsız iddialarına feda ediyorsunuz?"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili suçlamaları reddederek, ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, yurt içi gezileri kapsamında gittiği Çahar Mahal-Bahtiyar adlı eyalette halka hitaben yaptığı konuşmada, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili raporu ile Batılı ülkelerin terörizm ve atom bombası konularındaki suçlamalarına değindi.

Devlet televizyonunun canlı verdiği konuşmada kalabalık bir gruba hitap eden Ahmedinejad, ABD ve müttefiklerinin İran karşıtı politikalarının bir sonuç vermediğini, asıl zararı onların gördüğünü söyledi.

Atom bombasına ihtiyaç duymadıklarını yineleyen ve bu yöndeki suçlamaları reddeden Ahmedinejad, ABD, İsrail ve bazı Batılı ülkelere hitaben, "Sizler de biliyorsunuz ki İran halkı akıllıdır ve sizlerin 20 bin atom bombası karşısında 2 tane atom bombası yapmaz" ifadesini kullandı.

Binlerce atom bombası olanların, her gün yenilerini yapanların İran'ı atom bombası yapmakla suçlamasını "yüzsüzlük" olarak değerlendiren Ahmedinejad, "Ahlaklı ve kültürlü bir milletin atom bombasına ihtiyacı olmaz" dedi.

Ahmedinejad, terörizme Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakan, milletvekilleri ve vatandaşlarını kurban veren bir ülkenin terörizme destek vermekle suçlanmasını "hayasızlık" olarak tanımladı.

"İran, diğer milletlerin topraklarını mı ele geçirmek istiyor, onların servetlerine mi göz dikmiş?" diye soran Ahmedinejad, asıl teröristin ve terörizme destek verenlerin bu tür işleri yapanlar olduğunu söyledi.

İran'ın nükleer enerji faaliyetleriyle ilgili UAEK raporunun ABD'nin temelsiz iddialarına dayandığını belirten Ahmedinejad, kurumun başkanı Yukiya Amano'ya hitaben, "Ne diye kendinizin ve kurumun onurunu ABD'nin asılsız iddialarına feda ediyorsunuz?" diye sordu.

İran'a düşman olanların hiçbir zaman zaferin tadına varamadığını kaydeden Ahmedinejad, İran halkının gittiği yoldan bir iğne başı büyüklüğünde bile geri adım atmayacağını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://dunya.milliyet.com.tr/ahmedinejad-dan-suclamalara-sert-yanit/dunya/dunyadetay/09.11.2011/1460911/default.htm




Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,962 µs