En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''KCK AÇIKLAMALARI TERÖRE DESTEKTİR''

7 Kasım 2011 22:46 tsi
ERDOĞAN: ''KCK AÇIKLAMALARI TERÖRE DESTEKTİR'' Başbakan Erdoğan, ‘Devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye’de tek devlet vardır. Bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim” dedi

'KCK açıklamaları teröre destektir'

Rize'de konuşan Başbakan, 'Devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye'de tek devlet vardır. Bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim" dedi

Bayramın ikinci gününü memleketi Rize'de geçiren Başbakan Erdoğan, halka hitap etti. Güündemdeki konuları değerlendiren Başbakan'ın konuşması özetle şöyle: 

- ASKER-POLİS: Durmayacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Kimse ama kimse ister kırsalda, ister şehir içinde askerimizle polisimiz arasında bir meslek rekabeti oluşturmaya çalışmasın. Bu her iki kuruluşumuz da el ele omuz omuza terörle mücadeleyi sürdürmektedir. Birisi önde, birisi geride diye bir şey yok. Her ikisi de 'Her şey vatan için, her şey Türkiye için, her şey milletimiz için' diyerek bu çalışmayı sürdürüyor ve böyle sürdüreceğiz. Bu mücadelemiz istihbarat paylaşımıyla başlamıştır, aynı şekilde devam etmektedir devam edecektir.

- KCK OPERASYONU: Son KCK operasyonları... Kimse bizden bunun da durmasını beklemesin. KCK operasyonlarını destekleyenlere uyarımı ben yine yapıyorum: KCK'yı iyi tanımanız lazım. İyi tanımıyorsanız ehillerinden iyi öğrenmeniz lazım. KCK'nın nereye vardığını bilmeden ve bu işin içerisinde kimlerin ne tür rol üstlendiğini bilmeden yaptığınız açıklamalar, ister medyada olsun, ister şurada, ister burada olsun; nerede olursa olsun teröre destektir, teröre hizmettir. Bu kadar açık konuşuyorum. Çünkü biz devletin içinde devlete paralel bir devlet anlayışına müsaade edemeyiz. Türkiye'de tek devlet vardır, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. İkinci bir devlet olamaz. Bu ifadelerim sebebiyle beni 'devletçi, milliyetçi' diye ifade edenler varsa, bu ifadeleri kullanmak devletçilikse, milliyetçilikse evet, devletçiyim, milliyetçiyim. Çünkü biz bu gerçekleri ortaya koymaya mecburuz.

- VAN: Cuma günü Van'da olacağım. Asla Van ve Erciş'i yalnız bırakmadık. Devlet nerede diyenler dürüst davranmıyor. Bu bizim depremle ilgili ilk imtihanımız değil. Bingöl'de de başarılı bir imtihan verdik.

- SEL: Rize'deki sel felaketinde bir kardeşimizi ebediyete uğurladık. Lütfen dere yataklarına ve heyelanın olacağı yerlere ev yapmayın. Zemin etüdü yapmadan ev kondurmayın. Babalarımızın yaptığı evler daha sağlamdı, bizimkiler daha çürük onları yıktık, şimdi 3, 4 katlı evler yapıyoruz onların yerine şimdikiler dere kumundan al, hurda inşaat demirinden kullan ondan sonra evi gel yap... Bu işi de kökten çözeceğiz inşallah. Anlaşma yapmayanlar kusura bakmasınlar anlaşmasını beklemeyeceğiz kontrolleri yaptıktan sonra bedelini ödeyeceğiz ve yıkıp geçeceğiz.

Her fert canımız

Hiçbir etnik unsurun bir diğer etnik unsura üstünlüğünü kabul etmiyoruz. Bizim tek derdimiz var; biz Türk'e ne kadar saygı duyuyorsak Kürt'e de o kadar saygı duyarız. Laz'a da o kadar saygı duyarız. Bu ülkede kim varsa, hepsi bu ülkenin vatandaşıysa, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her fert bizim canımızdır, ciğerimizdir. Onların hakkını, hukukunu korumak bizim için bir görevdir ve bu görevi yapacağız.

RECEP EMİCE PANKARTI

Erdoğan, Kurban Bayramı tatili için geldiği Rize'de belediyenin kurduğu çadırdaki bayramlaşma törenine katıldı. Yaklaşık 2 bin kişi ile tek tek tokalaşan Erdoğan'ı hemşehrileri Güneysu'ya astıkları, "Güneysu'nun gururu Recep Emice" pankartıyla karşıladı.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/kck-aciklamalari-terore-destektir/409586/9/Siyaset




Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,236 µs